Jméno Jakub - ano či ne?

Anonymní
19.6.19 11:52

Jmeno Jakub - ano ci ne

Ahoj holky, cekame druheho chlapecka a moc by se mi i vyznamove libilo jmeno Jakub-druhorozeny. V rodine pritele se vsak s oblibou pouziva jmeno Kuba pro nekoho, kdo neni moc sikovny. Ja si vsak rikam, je to i dnes tak vnimano, kdyz je jmeno tak oblibene a je na prvnich prickach v oblibenosti? Zvolily byste takove jmeno?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
19.6.19 11:54

Mne se moc líbí. Kdyby naše příjmení nezacinalo na B, tak by ho jeden z kluků měl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
19.6.19 11:55

U nás taky bylo zažito takové to, „ty jsi ale Kuba“ nebo „ty jsi ale Matěj“. Mě osobně se ani jedno z těch jmen nelíbí, takže jsem to řešit nemusela. Nevím, jestli bych dala, kdyby se mi líbilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
19.6.19 11:55

Za mě ano, mám jednoho doma :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
19.6.19 11:59

My máme Jakuba prvorozeneho :) je to skvělý jméno, líbí se mi čím dál víc, jsem fakt ráda, že jsem se nenechala zviklat kecama o tom, že je jich moc.
Nějaký „ty jsi ale Kuba“ me nikdy nenapadlo, u nas to nikdo nepoužívá. Ale i kdyby ano, to by se nikdo nemohl jmenovat Kuba, Matěj, Jarda, Dorota, Julie, Kateřina, František…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
19.6.19 12:02

Kdybychom čekali kluka, jeden z velkých favoritů byl prave Jakub! Já jsem určitě pro, mně se to jméno libi moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.19 12:06
@chaela píše:
My máme Jakuba prvorozeneho :) je to skvělý jméno, líbí se mi čím dál víc, jsem fakt ráda, že jsem se nenechala zviklat kecama o tom, že je jich moc.
Nějaký „ty jsi ale Kuba“ me nikdy nenapadlo, u nas to nikdo nepoužívá. Ale i kdyby ano, to by se nikdo nemohl jmenovat Kuba, Matěj, Jarda, Dorota, Julie, Kateřina, František…

Dekuji za nazor :* A jake pouzivas tvary jmena? Mne se prave moc libi, jak je to tvarne jmeno, ovsem pritel trochu oponuje, ze by byl v dospelosti proste Kuba-jako nejaky asi hlupak:-)..a taky se asi obava reakci ze strany rodiny, kdyz je to u nich brane svym zpusobem tak pohrdave…nicmene Jakube pro dospelaka mne zni treba hezky:-)

• Citovat
  • Upravit
602
19.6.19 12:09

Máme doma jednoho Kubu a neměnila bych :palec: za mě je to krásné jméno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
19.6.19 12:10
@Anonymní píše:
Dekuji za nazor :* A jake pouzivas tvary jmena? Mne se prave moc libi, jak je to tvarne jmeno, ovsem pritel trochu oponuje, ze by byl v dospelosti proste Kuba-jako nejaky asi hlupak:-)..a taky se asi obava reakci ze strany rodiny, kdyz je to u nich brane svym zpusobem tak pohrdave…nicmene Jakube pro dospelaka mne zni treba hezky:-)

My máme kamaráda, má přes dva metry a jemu jinak než “Jakub” říct nejde :mrgreen: mně se to na tom jménu prave hrozně libi, pro malého kluka má spoustu hezkých zdrobnělin, ale dospělýmu se muze říkat normálně Jakub a není to nijak hanlivý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.19 12:11

Prosím anonym, nebo smazat, moc osobní.
My máme druhorozeného Jakuba. V našem okolí se říká „Ty jsi Matěj“, variantu s Kubou neznám. Dlouho pro nás byl Jakoubek. Až začal sám mluvit a sám se oslovovat, postupně varianta Jakoubek ustoupila Kubíkovi. Já měla spíš problém, že Kuba je název státu a kubík je měrná jednotka, případně Kubík značka pití. Ale i přesto se nám jméno líbilo, hlavně s tím významem.
Až později jsem zjistila, že Jakub pochází z Jákob, a toto jméno je v Bibli přeloženo jako „úskočný“. To se mi nelíbí, ale Kubík už byl na světě nějaký ten pátek, takže na změnu jména bylo pozdě. :lol:

• Citovat
  • Upravit
37136
19.6.19 12:13

Jako jméno je to hezky, když se ti líbí tak ho dej, akorát kubíků je hrozne moc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
19.6.19 12:14
@Anonymní píše:
Říkáme mu nejčastěji Jakube, Jakoubku, Kubo, Kubi, Kubíčku a pak různými patvary jako Kubáku, Kubine, Jakoube, Kubulíne,… mladší syn mu říká Bubíku, Bubi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
19.6.19 12:15

Kuba bylo naše vybrané jmeno pro kluka. No je to holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
19.6.19 12:16

Tvoje dítě - tvůj výběr. Jen Jakubů je už asi tak milion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
19.6.19 12:16
@Kriss Tina píše:
Jako jméno je to hezky, když se ti líbí tak ho dej, akorát kubíků je hrozne moc :lol:

Všude to říkají, ale u nás v okolí je třeba jeden Jakub a to manžel mojí kamarádky. Ve třídě ve školce je náš syn taky jediný Kuba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze