Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mne se moc líbí. Kdyby naše příjmení nezacinalo na B, tak by ho jeden z kluků měl ![]()
U nás taky bylo zažito takové to, „ty jsi ale Kuba“ nebo „ty jsi ale Matěj“. Mě osobně se ani jedno z těch jmen nelíbí, takže jsem to řešit nemusela. Nevím, jestli bych dala, kdyby se mi líbilo ![]()
My máme Jakuba prvorozeneho
je to skvělý jméno, líbí se mi čím dál víc, jsem fakt ráda, že jsem se nenechala zviklat kecama o tom, že je jich moc.
Nějaký „ty jsi ale Kuba“ me nikdy nenapadlo, u nas to nikdo nepoužívá. Ale i kdyby ano, to by se nikdo nemohl jmenovat Kuba, Matěj, Jarda, Dorota, Julie, Kateřina, František…
Kdybychom čekali kluka, jeden z velkých favoritů byl prave Jakub! Já jsem určitě pro, mně se to jméno libi moc ![]()
@chaela píše:
My máme Jakuba prvorozenehoje to skvělý jméno, líbí se mi čím dál víc, jsem fakt ráda, že jsem se nenechala zviklat kecama o tom, že je jich moc.
Nějaký „ty jsi ale Kuba“ me nikdy nenapadlo, u nas to nikdo nepoužívá. Ale i kdyby ano, to by se nikdo nemohl jmenovat Kuba, Matěj, Jarda, Dorota, Julie, Kateřina, František…
Dekuji za nazor
A jake pouzivas tvary jmena? Mne se prave moc libi, jak je to tvarne jmeno, ovsem pritel trochu oponuje, ze by byl v dospelosti proste Kuba-jako nejaky asi hlupak:-)..a taky se asi obava reakci ze strany rodiny, kdyz je to u nich brane svym zpusobem tak pohrdave…nicmene Jakube pro dospelaka mne zni treba hezky:-)
Máme doma jednoho Kubu a neměnila bych
za mě je to krásné jméno ![]()
@Anonymní píše:
Dekuji za nazorA jake pouzivas tvary jmena? Mne se prave moc libi, jak je to tvarne jmeno, ovsem pritel trochu oponuje, ze by byl v dospelosti proste Kuba-jako nejaky asi hlupak:-)..a taky se asi obava reakci ze strany rodiny, kdyz je to u nich brane svym zpusobem tak pohrdave…nicmene Jakube pro dospelaka mne zni treba hezky:-)
My máme kamaráda, má přes dva metry a jemu jinak než “Jakub” říct nejde
mně se to na tom jménu prave hrozně libi, pro malého kluka má spoustu hezkých zdrobnělin, ale dospělýmu se muze říkat normálně Jakub a není to nijak hanlivý ![]()
Prosím anonym, nebo smazat, moc osobní.
My máme druhorozeného Jakuba. V našem okolí se říká „Ty jsi Matěj“, variantu s Kubou neznám. Dlouho pro nás byl Jakoubek. Až začal sám mluvit a sám se oslovovat, postupně varianta Jakoubek ustoupila Kubíkovi. Já měla spíš problém, že Kuba je název státu a kubík je měrná jednotka, případně Kubík značka pití. Ale i přesto se nám jméno líbilo, hlavně s tím významem.
Až později jsem zjistila, že Jakub pochází z Jákob, a toto jméno je v Bibli přeloženo jako „úskočný“. To se mi nelíbí, ale Kubík už byl na světě nějaký ten pátek, takže na změnu jména bylo pozdě. ![]()
Jako jméno je to hezky, když se ti líbí tak ho dej, akorát kubíků je hrozne moc ![]()
@Anonymní píše:Říkáme mu nejčastěji Jakube, Jakoubku, Kubo, Kubi, Kubíčku a pak různými patvary jako Kubáku, Kubine, Jakoube, Kubulíne,… mladší syn mu říká Bubíku, Bubi.
Dekuji za nazorA jake pouzivas tvary jmena? Mne se prave moc libi, jak je to tvarne jmeno, ovsem pritel trochu oponuje, ze by byl v dospelosti proste Kuba-jako nejaky asi hlupak:-)..a taky se asi obava reakci ze strany rodiny, kdyz je to u nich brane svym zpusobem tak pohrdave…nicmene Jakube pro dospelaka mne zni treba hezky:-)
@Kriss Tina píše:
Jako jméno je to hezky, když se ti líbí tak ho dej, akorát kubíků je hrozne moc
Všude to říkají, ale u nás v okolí je třeba jeden Jakub a to manžel mojí kamarádky. Ve třídě ve školce je náš syn taky jediný Kuba ![]()
Ahoj holky, cekame druheho chlapecka a moc by se mi i vyznamove libilo jmeno Jakub-druhorozeny. V rodine pritele se vsak s oblibou pouziva jmeno Kuba pro nekoho, kdo neni moc sikovny. Ja si vsak rikam, je to i dnes tak vnimano, kdyz je jmeno tak oblibene a je na prvnich prickach v oblibenosti? Zvolily byste takove jmeno?