Jméno Václav pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.6.19 10:16

Jmeno Vaclav pro miminko

Ahoj holky, zajimalo by mne, zda se vam libi jmeno Vaclav pro miminko? Je jeste vubec jmeno Vasik mezi dnesnimi detmi obvykle? Predem dekuji za reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
19.6.19 10:18

Líbí, pokud teda miminko nebudeš oslovovat Václave :mrgreen: Ale mám ráda všechna česká jména, která mají hodně možností zdrobnělin. A osobně znám jen jednoho Vašíka v kolektivu předškoláku, není to úplně top jméno, což je pro mě další velké plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
19.6.19 10:19

K

Já myslím že v pohodě, pro dítě se to dá pěkně krátit (Vašek, Véna) a pro dospělého je to hezké a důstojné jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.6.19 10:19

Je to krásné jméno, pár malých Vašíků znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
19.6.19 10:22

Jméno se mi líbí, o jednom miminku vím, že se jmenuje Vašík, je po dědečkovi. Jinak jich je v dnešní době málo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
19.6.19 10:25

Malých Vašíků znám několik, přijde mi, že se to jméno zas vrací na výsluní. Za mě je vcelku pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
19.6.19 10:26

Vzdyt nebude miminkem po cely zivot ;)…navic ma jmeno spoustu moznosti- Vaclav, Vasek, Vasik, Venda, Vena…vzdycky se mi vybavi Vasek v podani Tomase Holeho- takovy ten usaty ulicnik ;)…jmeno se mi libi, urcite bude mezi vrstevniky jeden z mala :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.6.19 10:29

Jméno se mi nelíbí celkově, ale v okolí ho děti mají, není nijak neobvyklé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16100
19.6.19 10:34

U nás ve školce syn má spolužáka, on mu říká Vašíku, většina dětí Vášo, rodiče v šatně Vendo a jedna starší paní učitelka vždycky hrozně něžně Venoušku - říká to tak krásně, že se mi to jméno začalo moc líbit.
Syn má taky spíše starší jméno, které s Václavem dost ladí, tak kdybych náhodou měla třetí a byl to kluk, uvažovala bych o Václavovi nebo Oldřichovi (malých Oldů a Oldíků je ještě mnohem míň, a pro dospělého se mi Oldřich moc líbí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.6.19 10:41

@zrcadlo My máme Oldu :mavam: A fakt je široko daleko (školka, škola, kroužky, kamarádi) jedinej :) Chtěli jsme k němu ještě Jindru nebo Víťu, ale druhému dítěti nějak nenarostl pindík :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27599
19.6.19 10:42

Jméno Václav je krásný dá se různě tvarovat, skloňovat, syn má ve školce tři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16100
19.6.19 10:45
@unuděná píše:
@zrcadlo My máme Oldu :mavam: A fakt je široko daleko (školka, škola, kroužky, kamarádi) jedinej :) Chtěli jsme k němu ještě Jindru nebo Víťu, ale druhému dítěti nějak nenarostl pindík :pankac: :mrgreen:

Jé, trochu závidím :lol: Gratuluju k super jménu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
19.6.19 10:53

Jmeno Václav se mi nelibi, zato Vašek se mi libi moc… kazdopadne bych ho nedala, ale v okoli je, zadne zapadle nepouzivane jmeno to neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
19.6.19 10:55

Za me super :) me se libi. Maleho Vaska znam jenom jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14594
19.6.19 11:10

Líbí se mi moc, hodně jsem ho pro syna chtěla, navíc by byl po dědečkovi. Manžel nejdřív souhlasil, pak ho víc oslovilo jméno, na kterém jsme se pak shodli. Nemyslím si, že je to nějaká davová záležitost, ale celkem oblíbené jméno to asi bude, dcera má ve školce dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze