Rada, tip, nápad od Vás maminek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15416
22.6.19 21:33
@lucibibijuli píše:
Dobrý den maminky
za 4 týdny se nám narodí třetí dítko, po dvou holkách (Barbora a Julie) kluk. Ale nemáme pořád jméno, buď už v rodině je nebo se zas nelíbí taťkovi. Tatínek je Bohuslav - máte nějaký tip na jméno, které by bylo první a druhé Bohuslav…Bohuslav Brychta. Díky díky

a holky mají také dvě jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22.6.19 21:35

Ne ale chtěli bychom vyhovět tatínkovi ale i nám :-) jenom Bohuslava nechceme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.6.19 21:40

No. Tak asi něco krátkého. Kvůli praktičnost. Jan, Petr, Ivo. Ale jinak mi to nepřijde jako zrovna dobrý nápad dávat synovi dvě jména, když dcery mají jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
22.6.19 21:42

@lucibibijuli dvě jména jsou vůbec blbost, je to hrozně nepraktické, to dítě se tak bude muset pořád představovat a podepisovat a odpovídat na otázky, jak to s těmi jmény je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.19 21:44

Díky, vím, že je to nepraktické pak na podepisování. Uvidíme, jak to vymslíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
22.6.19 21:45

Tak udělejte taťkovi radost a dejte Bohuslav, dvě jména by měla souznit, ne šroubovat na sílu :nevim: Vím, že pojmenování potomka po předcích už dnes nefrci, ale když po tom touží.

Jinak příjmení je univerzální, hodí se cokoliv český znějící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.19 21:48

Jeho taťka byl Bohuslav a náš taky ---tak jak píšete generační jméno
a druhý děda je Jíří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
22.6.19 22:17

Můj táta byl Bohuslav a vždycky říkal, že kdyby měl syna, tak by mu to neudelal. To jméno neměl rád, říkalo se mu Bob, Bohouš… měla jsem ještě souseda a ten to úplně nenáviděl a nechával si říkat Slávek… já bych to ještě prehodnotila, moc nevím, proč se musí vyhovovat tatínkům, jen proto, že sami to jméno dostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
22.6.19 22:52
@Verurizeckova píše:
Můj táta byl Bohuslav a vždycky říkal, že kdyby měl syna, tak by mu to neudelal. To jméno neměl rád, říkalo se mu Bob, Bohouš… měla jsem ještě souseda a ten to úplně nenáviděl a nechával si říkat Slávek… já bych to ještě prehodnotila, moc nevím, proč se musí vyhovovat tatínkům, jen proto, že sami to jméno dostali.

Chlap je Josef a jeho táta taky, naštěstí měl dost rozumu a netrval na rodinném jméně. Zato tchán nesl velmi těžko, že nemáme dalšího Pepíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
22.6.19 23:01

Můj syn má taky druhé jméno po tátovi, dědovi, pradědovi atd. Přítel mu dlouho říkal druhým jménem. Teď už mu říká prvním, jen občas druhým. Synovi budou tři roky. K Bohuslavovi se hodí opravdu něco krátkýko. Já měla vysněný jméno, který by se trochu s příjmením třískalo…el končí a El.. začíná příjmení, takže to druhý jméno se tam hezky hodí :mrgreen: Dcera má jen jedno jméno a vůbec jí to, že má brácha jména dvě nevadí. A nevlastní dceři taky ne. Spíš kdyby byli dva kluci, tak bych to řešila, ale holkám to neva. Spíš se ta starší divila, že mi to takhle prošlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
22.6.19 23:07

Filip Bohuslav, Jiří Bohuslav, Martin Bohuslav…hodí se jakékoliv kratší české jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
22.6.19 23:20

Já ti nevím… Jan Bohuslav Brychta, Jiří Bohuslav Brychta, Martin Bohuslav Brychta, Matěj Bohuslav Brychta… ono to ladí, ale všechno zní jak jména obrozeneckých básníků nebo hudebních skladatelů :lol: Zase modernější jméno se s Bohuslavem bude třískat, já bych ho radši vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
23.6.19 07:17

Bohuslav Matěj Brychta :) A nebo jenom ten Bohuslav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17204
23.6.19 07:21

@Piava Bohuslav Matej se mi take moc libi… ale ani toho Bohuslava bych se nebala… Patriku, Samuelu a Oliveru je hodne, ale Bohuslav je neobvykle, coz je fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
23.6.19 07:41

@ivašot. U tatky to bylo stejně, děda byl taky Bohuslav, generační jméno. Nevím, proč je to tak nutné a moc nevím, co si tím chlapi dokazuji, když příjmení mají jejich a ještě jméno :nevim: vždycky jsem neměla na schránkach rada takové to ml. st., jen aby se to odlišilo :nevim:

Pravda je, ze Mateju a všelijakých trendovych jmen je teď mraky, ale da se vybrat něco ne tolik populárního a nemusí to být zrovna Bohouš ;)

Jinak historka jo… moje máma byla hlucna v posteli a bylo slyšet, jak říká: Bobe, Bobe, Bobeeee a od te doby jsem říkala, ze máma chodila bobovat :lol: takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze