Rada, tip, nápad od Vás maminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4507
23.6.19 07:41

@ivašot. U tatky to bylo stejně, děda byl taky Bohuslav, generační jméno. Nevím, proč je to tak nutné a moc nevím, co si tím chlapi dokazuji, když příjmení mají jejich a ještě jméno :nevim: vždycky jsem neměla na schránkach rada takové to ml. st., jen aby se to odlišilo :nevim:

Pravda je, ze Mateju a všelijakých trendovych jmen je teď mraky, ale da se vybrat něco ne tolik populárního a nemusí to být zrovna Bohouš ;)

Jinak historka jo… moje máma byla hlucna v posteli a bylo slyšet, jak říká: Bobe, Bobe, Bobeeee a od te doby jsem říkala, ze máma chodila bobovat :lol: takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emouen
23.6.19 10:03

Jako dobrá alternativa než dávat dvě jména, mi přijde dát místo Bohuslava obdobné jméno Bohdan, malý bude po taťkovi Bob, Bohoušek,…a může se mu říkat i Dane, Dany, Danku…jinak tradice pojmenovávat dítě generačním jménem se mi moc líbí, ale jen v případě hezkých nadčasových jmén.

• Citovat
  • Upravit
44199
23.6.19 10:13

@emouen Bohdan Ti přijde hezké a nadčasové? :mrgreen: Mě stokrát líp zní ten Bohuslav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emouen
23.6.19 10:42
@Jana206 píše:
@emouen Bohdan Ti přijde hezké a nadčasové? :mrgreen: Mě stokrát líp zní ten Bohuslav.

To určitě ne :D ale líbí se mi ta možná varianta oslovení Dane, Danku. Ideální by bylo, kdyby se shodli na jiném jménu, které je přijatelné pro oba.

• Citovat
  • Upravit
122484
23.6.19 10:49

Adam. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.19 11:23

:-D
díky moc pomohli jste nám díky maminky :potlesk: :) :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
23.6.19 11:52

A jak jste, se teda rozhodli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.19 13:12

No máme vybaraná jména Jáchym, Filip, Sebastián, Samuel, tak tatínek vybere a Bohuslava mu taktně vymluvíme :-) ještě máme 4 týdny čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze