Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Eva je takové moc všední, Edita se mi nelíbí vůbec. Ta Evita zní dobře, i starší dcera má neobvyklé jméno, tak to nebude blbé.
Mě se to docela libi, je to originální, ale zas ne úplná šílenost ![]()
Mne se to nelíbí, ale spíše ten zvuk, potkat holčičku s tímto jménem, tak se nad tím nijak nepozastavím
Mě to evokuje muzikál Evita. V podstatě se jedná o španělskou zdrobnělinu jména Eva. Pokud se vám líbí, tak ho dejte. Ale asi jí i tak bude dost lidí říkat Evičko. Mě moc nejdou přes jazyk ani zdrobněliny toho jména. Ale znám i horší ![]()
Tak každému s troškou přehledu to bude připomínat Evitu Peronovou. Což byla na jedné straně hrdinka argentiských dělníků, na druhé straně prostitutka, co sbalila argentiského diktátora a dost ovládla zemi.
https://radiozurnal.rozhlas.cz/…lisi-6246380
Většinou si budou myslet že ji rodiče pojmenovali po hrdince muzikálu.
Osobne bych nedala, ale rozhodne to neni zadny zasadni ulet, jmeno docela hezke, originalni.
Nezní mi to příjemně. Připadá mi to, jak když malé dítě chce říct Evička…
Není to ošklivé jméno. Ale jako první mě napadne Evita Perónová a muzikál Evita. Zní to něžně a přitom důstojně, hezčí než Anita.
Líbí
A nejlepší na tom je ten krásnej kompromis mezi tvou Editou a manželovou Evou
I když v hovoru jí stejně budete nejspíš říkat Evi.
Proč ne, nikdy jsem takové jméno neslyšela, ale není to žádný úlet, navíc byste měli super historku, jak jméno vzniklo ![]()
Ahojte, s manželem se dlouho rozhodujeme pro jméno naší druhorozené dcery. Máme už doma Marianu a já jsem chtěla Editu, zatímco manžel Evu. Včera jsme našli, že existuje i Evita a moc se nám to jméno zalíbilo. Co na takové jméno říkate? Je to už velká exotika? Svátek má 30. listopadu (stejně jako Ondřej, což je manžel), ale není v běžném kalendáři. Docela mě šokovalo, že je jich v ČR jen 8! Nějaké jiné tipy?