Jméno Gréta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24630
21.3.23 17:51

Já si nemůžu pomoct, ale jako Grétu si představím fanatickou nacistku nebo tu bláznivou ekoteroristku. Nedala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.3.23 17:59

Moc se mi líbí, naštěstí jej nemám spojenou s tou mentálně postiženou chuděrou „aktivistkou“, tu mi připoměla až tady diskuse

u jednoho z dětí jsem jej dost zvažovala, ale nakonec jí jméno vybral muž, ale Grétka by se jí velice hodila, dítě je naprosto severský typ… :D

za mě hezké, něžné jméno, použitelné jak zde tak i venku, přijde mi roztomilé

význam taky pěkný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.3.23 18:00
@Kristyna19866 píše:
Je to Margareta ne? Tak se jmenuje kamaradky holcicka :) hezke jméno :)

ano, je to odvozenina od Margarety, ale už se to vnímá jako samostatné jméno

význam " perla", hezký význam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
22.3.23 22:51
@Trojlístek píše:
@p.Zv. strašné jméno i bez asociace s aktivistkou.
Jednou píšeš Gréta a pak Greta.
A přesně tak budou znít otázky: jakže se to píše? A proč tak a ne jinak.
Přesně ta pomsta na dítěti jménem za každou cenu myšlenky odlišnosti.
Tolik krásných jmen i kdyby bylo sebe víc provařené, tak pořád lepší jak Gréta/Greta.

V dnesni dobe uz je bezne diktovat, jak se ktere jmeno pise. Davaji se jmena Ella a Ela, Emma a Ema, Stella a Stela, Nella a Nela, Olívie a Olivie, Valérie a Valerie, Damián a Damian, Sebastián a Sebastian, Vanessa a Vanesa, Valentýna a Valentina, Theodor a Teodor… Minule tady nekdo psal, ze jsou urednici uz tak zblbli, ze se divili, ze se Anna pise se dvema N :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22848
22.3.23 23:06

@p.Zv. Nedivím se, když přichází rodiče, že chtějí, jakože třeba jméno z kalendáře, ale vlastně je pro ně nudný a musí mít nutně se zdvojenými písmeny, krátkými i/ý a obráceně, tak to je těžký. Kolikrát jsem četla, dost u celebrit, že dávají, krátké, mezinárodní, že žijí v zahraničí nebo si představují, jak tam jejich potomci asi jednou budou studovat nebo snad se tam odstěhují :)
Pak i my, kteří jsme dali jméno co v kalendáři je - Ema, tak se nás musí díky těmto rodičům ptát, jak se to píše, to mě předtím, nenapadlo, než se narodila, že budeme hlásit :roll: Pak jsme se ale mile kolikrát dověděli, že, když s jedním M máme, tak, že je to lepší, víc se dotyčným líbilo atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
22.3.23 23:11

@p.Zv. však to jméno dej.
Nemusíš to vůbec nijak obhajovat.
Jen mě to upoutalo jako první, že sama nevíš co chceš. Gréta/Greta?

Nicméně věř, že to neustálé hlášení jakže to vlastně je bude nejvíce štvát vás rodiče a pak se s tím bude prát ještě potomek. Plus komoleniny.
Ale pořád vaše volba a vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
23.3.23 09:57
@Trojlístek píše:
@p.Zv. však to jméno dej.
Nemusíš to vůbec nijak obhajovat.
Jen mě to upoutalo jako první, že sama nevíš co chceš. Gréta/Greta?Nicméně věř, že to neustálé hlášení jakže to vlastně je bude nejvíce štvát vás rodiče a pak se s tím bude prát ještě potomek. Plus komoleniny.
Ale pořád vaše volba a vaše věc.

Ja nemam koho pojmenovavat, jen chci pratelsky podiskutovat o jmenech.

Pisu z mobilu, takze pisu bez diakritiky, abych to mela pohodlnejsi. Cely muj prispevek je bez diakritiky, ale na nazev diskuze jsem se hecla a napsala ho s diakritikou. Ale v zasade je mi jedno, jestli Gréta nebo Greta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
26.3.23 10:59

Líbí se mi moc, mám ráda jména, která ostatní považují za tvrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.23 11:02
@p.Zv. píše:
V dnesni dobe uz je bezne diktovat, jak se ktere jmeno pise. Davaji se jmena Ella a Ela, Emma a Ema, Stella a Stela, Nella a Nela, Olívie a Olivie, Valérie a Valerie, Damián a Damian, Sebastián a Sebastian, Vanessa a Vanesa, Valentýna a Valentina, Theodor a Teodor… Minule tady nekdo psal, ze jsou urednici uz tak zblbli, ze se divili, ze se Anna pise se dvema N :lol:

To je fakt. :D Jednou mi známá diktovala svůj e-mail a s naprostou samozřejmostí: „Kristýna, po r měkký, po t tvrdý.“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.3.23 11:05

Mně to přijde jako šílený jazykolam pro to dítě. Ty první dvě písmena se pohromadě strašně špatně vyslovují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22848
28.3.23 18:54

@Aduš8 Tak to bude Kréta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
10.4.23 18:55

Grétu neee, ale co třeba Gita, Gaia. Gréta se mi nelíbí, protože zní tvrdě a neznám zdrobněliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze