Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já si nemůžu pomoct, ale jako Grétu si představím fanatickou nacistku nebo tu bláznivou ekoteroristku. Nedala bych to.
Moc se mi líbí, naštěstí jej nemám spojenou s tou mentálně postiženou chuděrou „aktivistkou“, tu mi připoměla až tady diskuse
u jednoho z dětí jsem jej dost zvažovala, ale nakonec jí jméno vybral muž, ale Grétka by se jí velice hodila, dítě je naprosto severský typ… ![]()
za mě hezké, něžné jméno, použitelné jak zde tak i venku, přijde mi roztomilé
význam taky pěkný
@Kristyna19866 píše:
Je to Margareta ne? Tak se jmenuje kamaradky holcickahezke jméno
ano, je to odvozenina od Margarety, ale už se to vnímá jako samostatné jméno
význam " perla", hezký význam
@Trojlístek píše:
@p.Zv. strašné jméno i bez asociace s aktivistkou.
Jednou píšeš Gréta a pak Greta.
A přesně tak budou znít otázky: jakže se to píše? A proč tak a ne jinak.
Přesně ta pomsta na dítěti jménem za každou cenu myšlenky odlišnosti.
Tolik krásných jmen i kdyby bylo sebe víc provařené, tak pořád lepší jak Gréta/Greta.
V dnesni dobe uz je bezne diktovat, jak se ktere jmeno pise. Davaji se jmena Ella a Ela, Emma a Ema, Stella a Stela, Nella a Nela, Olívie a Olivie, Valérie a Valerie, Damián a Damian, Sebastián a Sebastian, Vanessa a Vanesa, Valentýna a Valentina, Theodor a Teodor… Minule tady nekdo psal, ze jsou urednici uz tak zblbli, ze se divili, ze se Anna pise se dvema N ![]()
@p.Zv. Nedivím se, když přichází rodiče, že chtějí, jakože třeba jméno z kalendáře, ale vlastně je pro ně nudný a musí mít nutně se zdvojenými písmeny, krátkými i/ý a obráceně, tak to je těžký. Kolikrát jsem četla, dost u celebrit, že dávají, krátké, mezinárodní, že žijí v zahraničí nebo si představují, jak tam jejich potomci asi jednou budou studovat nebo snad se tam odstěhují ![]()
Pak i my, kteří jsme dali jméno co v kalendáři je - Ema, tak se nás musí díky těmto rodičům ptát, jak se to píše, to mě předtím, nenapadlo, než se narodila, že budeme hlásit
Pak jsme se ale mile kolikrát dověděli, že, když s jedním M máme, tak, že je to lepší, víc se dotyčným líbilo atd.
@p.Zv. však to jméno dej.
Nemusíš to vůbec nijak obhajovat.
Jen mě to upoutalo jako první, že sama nevíš co chceš. Gréta/Greta?
Nicméně věř, že to neustálé hlášení jakže to vlastně je bude nejvíce štvát vás rodiče a pak se s tím bude prát ještě potomek. Plus komoleniny.
Ale pořád vaše volba a vaše věc.
@Trojlístek píše:
@p.Zv. však to jméno dej.
Nemusíš to vůbec nijak obhajovat.
Jen mě to upoutalo jako první, že sama nevíš co chceš. Gréta/Greta?Nicméně věř, že to neustálé hlášení jakže to vlastně je bude nejvíce štvát vás rodiče a pak se s tím bude prát ještě potomek. Plus komoleniny.
Ale pořád vaše volba a vaše věc.
Ja nemam koho pojmenovavat, jen chci pratelsky podiskutovat o jmenech.
Pisu z mobilu, takze pisu bez diakritiky, abych to mela pohodlnejsi. Cely muj prispevek je bez diakritiky, ale na nazev diskuze jsem se hecla a napsala ho s diakritikou. Ale v zasade je mi jedno, jestli Gréta nebo Greta.
Líbí se mi moc, mám ráda jména, která ostatní považují za tvrdá.
@p.Zv. píše:
V dnesni dobe uz je bezne diktovat, jak se ktere jmeno pise. Davaji se jmena Ella a Ela, Emma a Ema, Stella a Stela, Nella a Nela, Olívie a Olivie, Valérie a Valerie, Damián a Damian, Sebastián a Sebastian, Vanessa a Vanesa, Valentýna a Valentina, Theodor a Teodor… Minule tady nekdo psal, ze jsou urednici uz tak zblbli, ze se divili, ze se Anna pise se dvema N
To je fakt.
Jednou mi známá diktovala svůj e-mail a s naprostou samozřejmostí: „Kristýna, po r měkký, po t tvrdý.“ ![]()
Mně to přijde jako šílený jazykolam pro to dítě. Ty první dvě písmena se pohromadě strašně špatně vyslovují.
Grétu neee, ale co třeba Gita, Gaia. Gréta se mi nelíbí, protože zní tvrdě a neznám zdrobněliny.