Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, které z těchto jmen se vám nejvíce líbí. Mně se nejvíc líbí asi Dominika, Daniela se mi také moc líbí, ale vadí mi přezdívky Danča, Dana atd. Denisa se mi moc nelíbí a Diana líbí, ale nevím, jak říkat doma, protože Dída je strašné
. Které jméno se nejvíc líbí vám? Případně můžete napsat i jiné ženské jméno na D, protože nevím proč, ale ženská jména na D mám v oblibě. ![]()
Kromě té Denisy. Se mi líbí. Jen bych asi špatně rozdychavala oslovení Dana.
Diana-Dia, Dí, Diuška, Dinka, Dina, Inuska, Diunka, Dianka,
dídy.
Dala bych Dianu, krásné jméno, a neobvyklé. Daniela je také pěkné, ale nikdy jí tak nikdo říkat nebude bohužel.
@Annie Lennon píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, které z těchto jmen se vám nejvíce líbí. Mně se nejvíc líbí asi Dominika, Daniela se mi také moc líbí, ale vadí mi přezdívky Danča, Dana atd. Denisa se mi moc nelíbí a Diana líbí, ale nevím, jak říkat doma, protože Dída je strašné. Které jméno se nejvíc líbí vám? Případně můžete napsat i jiné ženské jméno na D, protože nevím proč, ale ženská jména na D mám v oblibě.
všechny krasne…za mne Diana
Daniela je moc krásné jméno ![]()
Doma bych ji říkala Dany /Deny /Dája ![]()
Vždycky se najde výraz co se doma používá a nemusí to být nutně patvar jména. Přezdívka, zvířátko, přechýlení jiného slova
. Ono to přijde samo, ať se bude jmenovat jakkoliv
![]()
Já bych dala Danielu. Dídu jsem v životě jako zkratku jakéhokoli jména neslyšela.
@Annie Lennon píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, které z těchto jmen se vám nejvíce líbí. Mně se nejvíc líbí asi Dominika, Daniela se mi také moc líbí, ale vadí mi přezdívky Danča, Dana atd. Denisa se mi moc nelíbí a Diana líbí, ale nevím, jak říkat doma, protože Dída je strašné. Které jméno se nejvíc líbí vám? Případně můžete napsat i jiné ženské jméno na D, protože nevím proč, ale ženská jména na D mám v oblibě.
Daniela. Napadá mě už jen Darina a Dagmar.
@Sany80s - sousedi mají Dušana a od mala se mu říká Ďíďa - je fakt, že je mu skoro 50 a všichni z baráku mu tak říkají dál.
@Agnes86 píše:
Dala bych Dianu, krásné jméno, a neobvyklé. Daniela je také pěkné, ale nikdy jí tak nikdo říkat nebude bohužel.
Kolegyně má Danielu a nikdy jsem neslyšela že by jí řekli jinak než Danielo, Danielko.
Příspěvek upraven 19.03.23 v 11:28
Nela Boudová křičí na jedno dítě Díďo, jestli se nepletu. Ve filmu Líbáš jako Bůh. Dianě bych říkala spíš Dianko.
@Russet píše:
Daniela. Napadá mě už jen Darina a Dagmar.
Dora, Dorota, Doubravka, Darina, Darja,
Z toho vyberu se mi líbí nejvíc Diana. Segra má doma třeba Darinu, říká ji darinka mandarinka ![]()