Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Daněla je super. Máme také Danielu, nejčastěji je Dája, Dany, když byla malá, tak Danynka. Když zlobí tak Dáša nebo Dagmara. Sestra jí v zlosti říká Danielino.
Musím napsat, že nikdo jí neříká Dano. To je spíš přežitek minulých generací. Lidé dnes nemají problém vyslovit jméno ve své podobě.
Dano jí neříká zatím nikdo. Moje mamka je Dana a vnučce říká Dany. Moje teta je taktéž Daniela a říká se jí Dano.
Je to někdy pěkně zamotané. ![]()
@Annie Lennon píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, které z těchto jmen se vám nejvíce líbí. Mně se nejvíc líbí asi Dominika, Daniela se mi také moc líbí, ale vadí mi přezdívky Danča, Dana atd. Denisa se mi moc nelíbí a Diana líbí, ale nevím, jak říkat doma, protože Dída je strašné. Které jméno se nejvíc líbí vám? Případně můžete napsat i jiné ženské jméno na D, protože nevím proč, ale ženská jména na D mám v oblibě.
Místo Daniely bych radějc zvolila slovanskou Danicu. Navrhovat Danu Vám nebudu, když se nelíbí. ![]()
Diana i Denisa jsou fajn. Jedna je římská lovkyně měsíce a druhá je zasvěcená bohu vína Dionysoj. ![]()
@Annie Lennon píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, které z těchto jmen se vám nejvíce líbí. Mně se nejvíc líbí asi Dominika, Daniela se mi také moc líbí, ale vadí mi přezdívky Danča, Dana atd. Denisa se mi moc nelíbí a Diana líbí, ale nevím, jak říkat doma, protože Dída je strašné. Které jméno se nejvíc líbí vám? Případně můžete napsat i jiné ženské jméno na D, protože nevím proč, ale ženská jména na D mám v oblibě.
Jinak se mně líbí krásné české jméno Doubravka. Zdrobněle Doubí, Douběnka.
Dora a Dita - to jsou za mě nejhezčí jména na „D“.
Z tvého výběru Diana, i když nemá vůbec pěkné zdrobněliny.
@Annie Lennon píše:
mě se poslední dobou víc líbí Daniela takže z výběru bych vybrala Danielu jaké jméno si nakonec zvolila ty? @Annie Lennon
Ja jsem Dita a Doru mam doma
. Ja byla se jmenem cely zivot spokojena, nebylo tuctove a ted je jeste vzacnejsi. Druhostupnova dcera si take zatim nestezuje.