Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Annie Lennon píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, které z těchto jmen se vám nejvíce líbí. Mně se nejvíc líbí asi Dominika, Daniela se mi také moc líbí, ale vadí mi přezdívky Danča, Dana atd. Denisa se mi moc nelíbí a Diana líbí, ale nevím, jak říkat doma, protože Dída je strašné. Které jméno se nejvíc líbí vám? Případně můžete napsat i jiné ženské jméno na D, protože nevím proč, ale ženská jména na D mám v oblibě.
všechna uvedená jména jsou ošklivá či kolotočová.
Daniela je hezké jméno. Mám kamáradku Danielu a říkáme jí Danielko, Dani, Dančo. Dianu mám taky v svém okolí a říká se jí Dí ![]()
Znám dvě Daniely a ani jedné nikdo neříká Dano. Dančo někdy řekneme, protože někdy je prostě jednodušší zkratka. Je to moc krásné jméno a moc se teď nedává. Diana taky moc hezké.
Dominika nebo Denisa.
Můj muž chtěl Dianu. Mi se to jméno nelíbí. Mám k němu nějaký svůj odpor.
Takže jsem ho zamítla. Daniela se mi nelíbí.
@Janča6 píše:
Ještě tu nepadla Dita.
To je pravda. Ve výběru není. Ale Dita je hezké.
Líbí se mi Dominika a Daniela. I Diana, ale znám 2 a oběma se říká Didi, což je docela hrozný. Denisa se mi nelíbí vůbec.
Mě se nejvíc líbí Dominika. Dcera má spoluzacku Danielu a říká jí Dany, Danielo. Dnešní děti už tolik tu variantu s ča nepuzivají. Spis se oslovují Eli, Naty, Niky, Ali..
Mně se nejvíce líbí Diana ![]()
Daniela se mi taky moc líbí. Znám jednu a říkáme jí Dájo.
Jména od písmene D mohou být ještě Dagmar, Dana, Dobromila, Danuše, Drahuše,… Ale to už jsou jména, která se mi nelíbí, ale napadla mě teď.