Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jmeno Greta. Jak se vam libi? Mne ano. Prestoze zni tvrde, pusobi na me velice zensky a nezne. Vybavim si klasickou pohadku bratri Grimmu Jenicek a Marenka (Hänsel und Gretel) a taky Gretu Garbo. Vyznam je perla.
@Magical-eyes píše:
Já teda bohužel tu ekologickou aktivistku…takže za mě ne…
Ano, ano, kamaradka pred par lety o tom jmenu uvazovala a prave kvuli te aktivistce z toho seslo. Hodne to jmeno zviditelnila a hodne lidi ma ted negativni asociaci
Mně se to upřímně moc nelíbí, nemusím moc jména s R, přesně jak jsi psala, působí tvrdě (ač ne všechna, např. Irena nebo Klára, Laura se mi líbí). Taky moc nevím, jak oslovit, nenapadají mne žádné zdrobněliny- Gréti? Nic moc…
Gréta ne, představím si bláznivou aktivistku. Česká verze Markéta se mi líbí hodně.
Jméno se mi líbí, není příliš časté, alespoň
v mém okolí. Kamarádky dcera se jmenuje Greta. Oslovuje ji Grétko, což mi tvrdě nezní.
Chtěla jsem Grétku, bohužel nemám dcerku
moc se mi to jméno líbí ![]()
@p.Zv. strašné jméno i bez asociace s aktivistkou.
Jednou píšeš Gréta a pak Greta.
A přesně tak budou znít otázky: jakže se to píše? A proč tak a ne jinak.
Přesně ta pomsta na dítěti jménem za každou cenu myšlenky odlišnosti.
Tolik krásných jmen i kdyby bylo sebe víc provařené, tak pořád lepší jak Gréta/Greta.
Mne se libi. Jeste se mi z podobneho soudku libi Ulrika. Ja naopak mam vsechny deti s R, jmena bez R mi prijdou usislana, ale to je otazka vkusu a nikdo ti pravdivou a jednoznacnou odpoved neda.
Ne, nelíbí.
Jména s R se mi nelíbí, malé děti je neumí vyslovovat a jsou pak ta jména ušišlaná. No a v dospělosti pak už ušišlaná sice nejsou, zato jsou tvrdá.
Nelíbí a vždy se mi vybaví Greta Thunbergová. Bláznivá a kdo ví kým manipulovaná Aspergerka. Možná oběť svých rodičů, těžko říct.