Jméno holčička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
16.11.23 18:06
@p.Zv. píše:
Vzdycky doroste nejaka generace a chce dat svym detem jmena, ktera se za jejiho detstvi nedavala. Takze uz zadne Kateriny a Lucie, ted jsou to Nely a Stelly. Problem je, ze tak uvazuji vsichni. O jmenech Ela, Ema, Mia, Zoe, jsem cetla, ze je pry rychla, dynamicka doba, tak pouzivame kratsi jmena. Ty Elisky jsou zas pro milovniky tradicnich hodnot, Eliska Premyslovna, vsechny ty pohadkove Elisky… Proste se to tak vzdycky sejde a v kazde generaci se dava jen par jmen.

Souhlas. Akorát teď se dává mnohem víc různých jmen, tak to není tak znát. Naše praprababičky byly všechny Marie, Anny nebo Ludmily, a nikomu to nevadilo :lol: Dnes ale každý chce výjimečné jméno, originální. Individualistická doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
16.11.23 18:09
@Fiveone píše:
Já měla ve třídě spolužačky: 2× Terezu, 2× Kristýnu, 3× Kateřinu,2× Anežku

A urcite k vam do tridy nechodily vsechny Anezky z Ceske republiky? Mne je 36 a za cely zivot jsem nikdy nikde zadnou Anezku nepotkala. Az tedka znam 3 male holcicky. Jmeno se mi libi, prestoze sama bych nedala, preferuji jmena bez diakritiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
16.11.23 18:14
@p.Zv. píše:
A urcite k vam do tridy nechodily vsechny Anezky z Ceske republiky? Mne je 36 a za cely zivot jsem nikdy nikde zadnou Anezku nepotkala. Az tedka znam 3 male holcicky. Jmeno se mi libi, prestoze sama bych nedala, preferuji jmena bez diakritiky.

Zrovna si říkám, že neznám žádnou Anežku v mém věku, spíš ve věku mé babičky :nevim: Taky mi je 36. Jméno je to krásné ale. Ještě krom jmen, co jste uváděla, jsme měli hodně Michael a Pavly nebo Pavlíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65148
16.11.23 18:17
@Iwetas píše:
Zrovna si říkám, že neznám žádnou Anežku v mém věku, spíš ve věku mé babičky :nevim: Taky mi je 36. Jméno je to krásné ale. Ještě krom jmen, co jste uváděla, jsme měli hodně Michael a Pavly nebo Pavlíny

máme v rodině jednu, je na druhém stupni základky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
16.11.23 18:41
@Iwetas píše:

Pravda, ty Misi, tech bylo taky hodne. Pavlinu jsme taky jednu meli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
16.11.23 19:36
@p.Zv. píše:

Ne, pouze dvě. Je mi 30. A kromě nich jsem žádnou nepotkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
16.11.23 20:26

Nela :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Violet792
29.11.23 16:50

Nela :srdce: