Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, už jsem tady zakládala diskusi, jestli dát Vojtěcha, nebo Štěpána. Máme už syna Matěje, tak aby se to k sobě hodilo a příjmení je PTáček.
Už jsem byla rozhodlá, že dáme Vojtíška a manžel začíná kafrat, že je jich moc.( (navrhuje Jiřího,Jakuba, Michala, Františka, Ondřeje, Daniela, Tomáše…),ale mě žádné z těch jmen nějak nebere.
No a já jsem před pár dny zaslechla jméno Hynek a začínám nad ním přemýšlet.
Myslíte, že je to hodně z jiného soudku Matěj a Hynek? (Líbil se mi i Viktor.)
Díky za názory ![]()
I hynek je moc hezke jmeno
…a hlavne ho nema kazdy! pak se mi libi Tomas…jinak jsme na tom stejne jako ty,taky porad nevim,jak se mala bude jmenovat
a to mam tp za tyden
Za me bych zustala u Vojtiska,nadherne jmeno,ale jak se rika,kazde jmeno je krasne. Jen me zrovna nenapada vubec zadna zdrobnelina k Hynkovi. A ze je jich moc,my mame Danecka,kazdy nam rikal,ze je jich plno a ja teda jeste neznam zadneho v okoli.
mne se nelibi, ale to prece nerozhoduje ne
Dej jmeno jake se libi TOBE a ne dvaceti dalsim zenskejm ![]()
Hynek je zajímavý jméno, mně tam s tím příjmením nesedí jen to Hynek Ptáček to dvojí -ek.
Líbí se mi obecně, když jméno a příjmení vyslovené dohromady dobře zní, a taky, když ke tvrdě znějícímu příjmení dá někdo měkce znějící křestní jméno a naopak.
Příjmení Ptáček mi zní měkce, dala bych proto nějaké jméno, kde je R.
Třeba Martin nebo Robin.
taky máme Hynečka ![]()
je to krásné jméno,ještě k tomu české a na rozdíl od nespočtu Kubíků a Ondrášků si ho každej pamatuje
Příspěvek upraven 05.04.12 v 16:01
Ahoj, mne se libi moc, ale k vasemu prijmeni bych ho nedala. Zni mi zvlastne, ze se to rymuje. Taky jsem ho ela ve vyberu a ze stejneho duvodu ho zrusila.
Ale Matej a Hynek se k sobe urcite hodi.
To spis toho Viktora (tez jsme ho zvazovali).
Hynek Ptáček mi moc nesedí, protože jméno i příjmení mají stejnou koncovku -ek. A nelíbí se mi tam to kPt, jak se to řekne za sebou. Mně se obecně líbí ke kratšímu příjmení delší jméno a naopak, třeba jako Bartoloměj Ptáček.
Viktor se mně osobně nelíbí ![]()
Hynek je pěkné jméno, i když nemá moc variant oslovení…Hýňa, Hynďa, Hyneček, Hyňoušek. Nedává se často, takže jich v okolí určitě moc nepotkáte. Já osobně znám jen jednoho.
K příjmení jde pěkně ![]()
Hynek je hezké jméno, ale v kombinaci s příjmením Ptáček se mi nelíbí. Obojí končí na -ek, což mi zní hodně divně.
Mě se teda Hynek Ptáček líbí dohromady… Mě to uši nerve. Já bych byla pro. Viktor je pěkné jméno,měla jsem ho i já ve výběru,ale můj byl proti,prý nikdy. Nesnáší to jméno.. Přitom u holky jsme měli napsané Viktorie ![]()
No vidíte… mě ani nenapadlo, že HynEK PtáčEK má stejné koncovky. Pořád jsem si jenom zkoušela nahlas říkat Hynek, Hynku, Hynečku… jestli to jméno je ono
, no už blázním.....
@Zozole píše:
Hynek je pěkné jméno, i když nemá moc variant oslovení…Hýňa, Hynďa, Hyneček, Hyňoušek.
Hyňule, Hynďule, Hynýsek, Hyňouš… blbeček jeden pitomej (sestra)…
No, řekněme si upřímně, že jiné varianty než „Hynek“ zní otřesně a čím je kluk starší, tím hůř zní i ten Hyneček (a to teprve půjde do první třídy). Ale jméno je to hezké ![]()