Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Zozole píše:
Hynek je pěkné jméno, i když nemá moc variant oslovení…Hýňa, Hynďa, Hyneček, Hyňoušek.
Hyňule, Hynďule, Hynýsek, Hyňouš… blbeček jeden pitomej (sestra)…
No, řekněme si upřímně, že jiné varianty než „Hynek“ zní otřesně a čím je kluk starší, tím hůř zní i ten Hyneček (a to teprve půjde do první třídy). Ale jméno je to hezké ![]()
Hynek je moc hezké, ale k Vašemu příjmení se mi spíš hodí ten Viktor.
Viktor Ptáček ![]()
Hynek je hezké jméno, ale k vašemu příjmení mi moc nejde…Viktor se k vašemu příjmení hodí víc. Ale celkově já na zdrobněliny moc nekoukám - my máme vybrané jméno Marek a zdrobněliny od Marka se mi taky moc nelíbí, ale jméno Marek moc
a upřímně, jak dlouho ho budeš oslovovat zdrobněle, převážnou část života to bude Marek (v pubertě, v dospělosti, ve stáří)…snad jsem to napsala srozumitelně ![]()
mně se Hynek nelíbí a nikdy nelíbil (vadí mi tam to HYN, něco hyne, hnije…nevím prostě mi tohle jméno doslova a do písmene nevoní), ale na tom vůbec nezáleží, co si o něm myslím já ![]()
spíš obecně tedy, HynEK PtáčEK…hm, to moc nejde…Viktor Ptáček mi přijde mnohem povedenější ![]()
Vojtěcha jsem taky chtěla, ale poslední dobou se tak jmenuje každé druhé mimčo
Hynek je pěkné, ale s tím příjmením to moc neladí. Takže za mě Viktor
je to krásné jméno ![]()
Ahoj.Dle mého,pokud nedáš Vojtěcha,tak bych volila Viktora.Hynek mi k příjmení taky nesedí.
@CokeLady píše:
Ahoj![]()
dala bych Vojtu (taky o něm přemýšlíme), z těch jmen je rozhodně nejhezčí, k příjmení se hodí, četnost byhc vůbec neřešila… zákon schválnosti pracuje spolehlivě a jakmile dáš třeba méně obvyklého… plácnu… Olivera, tak do školky budou chodit další 2 a Vojtu nepotkáš po městě ani jednoho. Je to hrozně individuální.
Hynek se mi nelíbí ani trochupodle mě je přijatelná podoba tohoto jména Hynek… což je nic moc nebo Hyneček, což je uplně nejhorší
No my jsme u prvního dávali Matěje a já ani manžel jsme žádného neznali a ani kolem žádné dítko se tak nejmenovalo. Až tedˇna mateřské vím o dvou, což není taková hrůza, jak se říká, že je jich tolik.....
Vojtíšků jsem pár potkala, zatím asi čtyři,pět… ![]()
Přijde mi, že prostě ty pěkné jména, že je jich moc, obzvlášt u kluků, páč jich na výběr moc není.
Hynek je krásné jméno, ale bohužel se mi vůbec nelíbí v kombinaci s vašim příjmením.
taky hlasuju pro Viktora, je to perfektní jméno
jmenuje se tak můj syn ![]()
@Tamtama píše:
taky hlasuju pro Viktora, je to perfektní jménojmenuje se tak můj syn
No, že jo… a chlap mi brble, že ho nechce
, ho musím nějak zpacifikovat
, ale zatím mi to jde bez úspěchu ![]()
@elanaa píše:
mně se Hynek nelíbí a nikdy nelíbil (vadí mi tam to HYN, něco hyne, hnije…nevím prostě mi tohle jméno doslova a do písmene nevoní), ale na tom vůbec nezáleží, co si o něm myslím jáspíš obecně tedy, HynEK PtáčEK…hm, to moc nejde…Viktor Ptáček mi přijde mnohem povedenější
Tak to by mě nenapadlo, jakože Hyn - hyne, hnije… ![]()
@santape píše:
Tak to by mě nenapadlo, jakože Hyn - hyne, hnije…
Mě tedy taky ne, Hyn - hnije - nemám asi velkou fantazii
.
Hynek se mi líbí moc
Ale k příjmení Ptáček vůbec
. Matějovi jde nejvíce Vojtěch (obě jsou dávaná stejně často a jsou si dle mého podobná), k příjmení by nejvíc sedělo něco s R např. ten Viktor..