Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,
jsem nyni ve 21 tt a cekam chlapecka. Zacali u nas boje o jmeno. U holcicky se shodneme, ale u kluka ne. Manzel by si moc pral Richarda, ale me to nejak nejde pres pusu. Na druhou stranu bych mu chtela udelat radost, aby si jmeno pro kluka vybral on. Co rikate na tohle jmeno? Mate nektera Richarda doma nebo ve svem okoli? Jak mu rikate/rikaji? Me napada jenom Risa…
Predem moc dekuju za vase odpovedi ![]()
Mě se líbí. Richarda neznám, takže je to originální
Richard sám o sobě je trvdé jméno. Ale on mu ikdo Richarde říkat asi nebude. Spíš to bude Ríša
a pro dospělýcho chlapa je Richard pěkný jméno
Mě se to líbí moc. Mám kamaráda, říká se mu Ríša. Ale s naším příjmením by to bylo moc tvrdé.
Ja znam jednoho Richarda.Ríšánek,Ríša,Richard a ted mu je 25 a vsichni mu říkají Riči ![]()
Mě se to jméno moc líbí, je takový chlapský a vznešený. v okolí znám Richarda, malej byl Ríša a pak u holek Ricky
…ale byl to šikula a moc mi to jméno k němu sedlo.
Dala bych ho!! A navíc jich není tolik jak Matýsků, Samíků a Tobíků
![]()
Přídávám se, Rišulka je krásné jméno! ![]()
My měli 15 let želváka Ríšu, tak dítěti bych to dát nemohla prostě ze zvyku, ale Riky, Riči, Ríša.. pěkné, mnoho podob! ![]()
Ahoj, keď sme vyberali meno pre chlapca, tiež padlo Richard. Je celkom pekné, otázne je, či máte v priezvisku písmeno R. V tomto prípade, by som toto meno nedala, pretože ak náhodou bude rengať (nevie dobre vysloviť R), bude to utrpenie predstavovať sa- vyznie to renganie oveľa viac.
Líbí se mi moc. Můj manžel je Richard. Tchýně mu říká Ríšo (to nenávidí, takže mi to hned ze začátku zakázal), já říkám Richard, Rikárdo, Ričí, Ričmund, Rišulín
, Rišár a lulin ![]()
Richard se mi taky moc líbí. Ale to proto, že mám jednoho moc fajn kamaráda. A říkáme mu Ríša, nebo Ričí.
Co by za to dal dala moje polovicka kdyby se syn tak jmenoval.On sam je totiz Richard. ![]()
RyBANA píše:
Líbí se mi moc. Můj manžel je Richard. Tchýně mu říká Ríšo (to nenávidí, takže mi to hned ze začátku zakázal), já říkám Richard, Rikárdo, Ričí, Ričmund, Rišulín, Rišár a lulin
U nas kdyz se rekne Richard,tak to uz musim byt pekne nastvana(nesnasi zas toto osloveni) ![]()
Příspěvek upraven 21.02.12 v 12:02