Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny nastávající maminky ![]()
Za chvilku se s přítelem dozvíme pohlaví našeho miminka a jako nedočkaví rodiče přemýšlíme nad jmény. Pro kluka máme jasno, shodli jsme se téměř ihned
Ale u holky to máme těžší. Co se líbí mně, to se nelíbí příteli a naopak. Procházeli jsme kalendář jmen používaných v ČR a přítele zaujalo jméno Ingeborg. Mně se nejdřív nelíbilo a nechápala jsem, co je na něm tak krásného, ale čím víc si ho říkám, tím více mi přijde zajímavé ![]()
Rozhodli jsme se požádat o pomoc. Chtěli bychom znát váš názor (i ten negativní) na tohle jméno ![]()
Děkujeme za všechny reakce ![]()
@Teulina tak nejvic zalezi na prijmeni, takova Ingeborg Novakova nic moc ![]()
@saadet Jééé, pardon, ve spěchu jsem zapomněla napsat příjmení
Příjmení bude Suchá ![]()
@Teulina tak to se uprimne priznam bych nedala…k typickemu ceskemu prijmeni mi to nejde…ale jestli se Vam libi, nereste ostatni ![]()
K přijmeni Suchá bych teda dala maximálně Ingrid. Ingeborg Suchá mi přijde jako dost velký úlet.
Nenapada me zdrobnelina. Jak budete holcicce rikat? Inguska? Borinka? Inka?
Já bych dala Kristina - zdrobněliny máte podobné - Tinka, Inka
K prijmeni se to nehodi, dite vam jednou podekuje, ale je to vase volba.
Jestli se vám to líbí, tak proč ne. Dneska je těch neobvyklých jmen i kombinací tolik, že mi nepřijde divné snad nic. Sami jsme dali sice české jméno (Vavřinec), ale názory lidí se taky dost různí ![]()
@dana.dv Upřímně nad zdrobnělinou jsme přemýšleli. V okolí znám jednu Ingeborg a té se říká jen Inka. Já vůbec nevím, jak bych bych jí říkala, líbí se mi Ingeborg jako celek. Přítel jí chce říkat Borče
Ale to jsem mu zakázala, že je to jak morče
![]()
Spíše nás zajímal celkový názor na to jméno, jestli je to fakt takový úlet, jako to na první „poslech“ zní ![]()
Ingrid Suchá možná..Ingeborg fakt ne..je to tvrdé jméno, cizí a hodně bych se divila a holčičku litovala kdybych slyšela jak tak někdo na pískovišti volá..
ale vaše volba
My jsme měli na základce učitelku Ingeborg, učitelku němčiny a měla německý předky, myslím, že to je typicky německé jméno
@yummymummy Inge je krásný, takovou zdrobnělinu jsme ještě neslyšeli ![]()
Ingeborg samotne se mi libi, znam Ingeborg Kamenickou, rikaji ji celym jmenem, zadne zdrobneliny. Ale k Sucha mi to teda hodne neladi.