Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dejte Ivan. To je furt samej Tadeášek, Tobiášek, Sebík a Matýsek.
@korcilka chlapovi co se jmenuje Martin, bych taky nikdy v životě neřekla Martínku.
Mimochodem zdrobněliny u všech dospělých chlapů jsou děs běs.
Mě se to jméno celkem líbí.
Každopádně dejte takové jméno co se Vám se líbí a co si o něm myslí ostatní, na to bych se vykašlala, přece jen to je Vaše dítě a ne dítě všech „radílků“ na emiminu
@Doe_Jane píše:
já teda nevím v které části republiky je to samý Tobík, Oliver, Sebík, Maxík nebo snad Kevin
Praha. Tobík, Sebík, Maxík… je jich tu dost. Kevina teda neznám
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych znát váš názor na jméno dítěte. Syn se má narodit v listopadu a chtěli bychom ho pojmenovat Ivan. Co na to jméno říkate, co si o něm myslíte?
Budete originální, to ano.
Bude jich málo.
Nedala bych, i když náš matrikář na střední se jmenoval Ivan a byl sympaťák ![]()
Ale ono se nezavděčíš ani „modernějším“ jménem, my máme Jáchyma a též bylo no a jak mu budete říkat a to ho pak hodíte do stroje atd
takže pokud se vám líbí tak ho dejte..
@Doe_Jane píše:
já teda nevím v které části republiky je to samý Tobík, Oliver, Sebík, Maxík nebo snad Kevin
mám školkové dítě a žádné jméno se jim tam neopakuje krom dvou Honzíků, dvou Lucinek… nemají tam ani Matyáše
ale Ivan, to je fakt poděs… ale pamatuju si jednu odsud co měla pro dítě jméno Adolf a připadalo jí to strašně super
Tak kolem mě dva Matějové, jeden Matyáš, dva Tadeášové, dvě Viktorie, dvě Emy, Alžběty tři, Elišky dvě, jeden Sebastian (tři měsíce), jeden Oliver (rok), několik Eliášů(mimina), ostatním kolem dvou let. Žiju v normálním městě v jihočeském kraji
![]()
@radkka píše:
Tak kolem mě dva Matějové, jeden Matyáš, dva Tadeášové, dvě Viktorie, dvě Emy, Alžběty tři, Elišky dvě, jeden Sebastian (tři měsíce), jeden Oliver (rok), několik Eliášů(mimina), ostatním kolem dvou let. Žiju v normálním městě v jihočeském kraji![]()
Alžběty? Ježíš
u nás se to celkově moc neopakuje a když už tak Kubíčci nebo Adámkové..
@Doe_Jane píše:
Alžběty? Ježíšu nás se to celkově moc neopakuje a když už tak Kubíčci nebo Adámkové..
Na Kubíky jsem zapomněla, těch je dost
Alžběta mi leze krkem, kamarádka jí chtěla teď dát taky, nakonec to vylepšila na Beátu. A ještě Vojta začíná asi frčet… Já zase znám jen jednoho Adama a tomu je už tak 15 let ![]()
Ale na hřišti je to samý „Matýý“, bych vraždila ![]()
Ale nejvíc mě dostává Sebík, to fakt nechápu, přijde mi to ujeté, asi jako Samík - Samuel.
@marcellia píše:
Presne. A Tobik a Kevin a Oliver
Kevin? Já zatím potkala jen jednoho ![]()
Me se to strasne libi chtela jsem tak pojmenovat syna ale doma to neproslo
@Doe_Jane jj to byla ta co mela adolfa a ingeborg, rodila s nabojem na krku a jeste mela psa stejne pojmenovaneho jako Hitler mam dojem.
ale vsem tvrdila jak neni jeho obdivovaletka ![]()
já teda nevím co je tak strašného na jménu Ivan
normální jméno klidně bych ho dala..
ale tady jede moderna ,takže jestli nedáš Kevina nebo Fabiana a jiné podobné ,pochvalu nečekej ![]()
Klidně bych Ivan dala. Vůbec mi nepřijde tak špatne a překvapuje mě ta kritika tady. Znám jen dva a jsou absolutně v pohodě. Občas mi někdo zkazí to jméno svou osobností. A pak jsou jména, která se mi nelíbí odjakživa a nemění se to. A u malých dětí jsou krásná jména skoro všechna, když je řekne maminka s láskou. Více jmen se mi nelíbilo, ale teď už znám děti s tím jménem a zjišťuji, že to jsou docela hezká jmena. Třeba Alžběta - přišlo mi to strašne. No a když na ni někdo zavolá Bětuško, je to fakt hezky. Nenech si zkazit jméno, které se ti líbí, ostatními. Skoro vždy se najde někdo, kdo jméno zkritizuje a komu se nebude líbit.