Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám příbuznou Ivanu. Už to jméno slýchám 26 let, takže mi to už nijak nepřijde. Není to špatný jméno, ale je fakt, že ta Iva zní asi líp. Ani už si nepamatuju, jestli se k tomu jménu někdy nějak vyjadřovala. Ale Ivano jí neříká asi nikdo. Je to Ivanka, Ivča.
Je to hrozný jméno, mně se nelíbí, nedala bych ho.Ale každý má jiný vkus ![]()
Mně osobně se víc líbí Iva či Ivona - na Ivonu se jaksi též zapomíná. Je to zajímavé přírodní jméno znamená to totiž tis ![]()
@LadyPet píše:
Mám kamarádku Ivanku, ze svého jména v základním tvaru je nešťastná a chtěla se několikrát přejmenovat, kdyby její rodiče nebyli zásadně proti, tak to respektovala.. chtěla se jmenovat Iva.. Ivana je takové tvrdé a když jí tak někdo oslovil, brala to snad i jako urážku.. Takže jeden pohled ze strany nositelky..
Tak ať si to oficiálně zkrátí na Ivu a doma bude stále Ivana - rodiče nic nemusejí zjistit.
Ahojky, nosím tohle jméno už 28. rok a nikdy bych nemenila. Není ohrane a přesto je klasické a nikdo se nedivi ze se tak jmenuji - jak to bývá u jmen převzatých z Ameriky a podobně, což je dnes bohužel obvyklé ( např. Jessica, Samantha, Chorche - podle me je to děs)
. Má mnoho podob, lze ho upravit podle staří děvčátka ( malinka je Ivanka, puberťačka Ivča a v dospělosti Ivi, Ivko a třeba mně říká přítel Ivišku
Jediné osloveni co nemam rada je Ivo. Přijde mi to jako pro muže, ale moc lidí mi tak neříká. Zkratka za me ano! Premyslela jsem, ze jednou svou dceru pojmenuji Ivona, ale bojím se, ze by si ji pletli právě s Ivanou, protože je to hodné podobné. Nejspíš zvolím nějaké jiné. Přeji „šťastnou ruku“ při výběru ![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:
Mně osobně se víc líbí Iva či Ivona - na Ivonu se jaksi též zapomíná. Je to zajímavé přírodní jméno znamená to totiž tis
IvOna se mi líbí moc.
Ivana je moc hezké jméno, navíc se teď moc nedává.
Všechny Ivany, co znám, jsou bezva ženské.
Mně osobně se líbí i ostatní varianty jako Iva, Ivona.
@Morrígan Ní_Boii Jo to je její věc
Jen si mi xkrát stěžovala, tak jsem zde zmínila její názor na jméno..
Mě se Ivana nelíbí, přijde mi moc tvrdé. Ale to je věc názoru
MAnžel je Ivan a taky mi to přijde tvrdé. Jediné co miluju, je věta „Ha, Ivan, nečekán a nezván“ ![]()
Jméno Ivana se mi líbí. Jmenuje se tak i moje kolegyně, většina známých jí říká Ivanko, Ivo nebo Ivčo. Je pravda, že samotný tvar Ivana zní poněkud tvrdě. A mám kamarádku Ivu, která je zase alergická na to, když jí někdo říká Ivano, Ivanko.
Ivana se mi moc líbí a vždycky líbilo. Má i spoustu hezkých zdrobnělin. Podobná je jí Iveta a ta se mi paradoxně nelíbí ani trochu
na pohled ani na poslech, mužský tvar Ivan se mi taky nelíbí. Ale Ivana jo.
Já jsem Ivana. Jméno se mi líbí a hlavně se mi nejvíce na něm líbí to, že jich není moc. Je pravda, že nemám řpíliš ráda, když mi lidi říkají Ivano, přijde mi to taky tvrdší, ale jinak se mi líbí, když mi říkají Ivčo, Ivanko, Ivi, Ivuš ( dle toho, kdo to vysloví..
). Ve výsledku jsme s tímto jménem fakt spokojená. Holku jsme ale pojmenovala jinak, protože jsem nechtěla stejné jméno, jako mám já, a zas její se mi líbí ještě více.
Příspěvek upraven 04.04.15 v 12:23