Jméno Ivana

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2249
4.4.15 13:36

My jsme měli Ivanu napsanou už dvakrát a pokaždé to byl kluk :-), takže ne ní stále čekáme :-) Prostě kdybychom měli holčičku, t ak je to Ivana. Jednak po manželovi. ale i proto, že se mi líbí, jak se dá to jméno zkracovan a zdrobňovat. Samozřejmě bych ji asi Ivana niky neříkala, spíš Iva, Ivka, Ivanka.
Jinak myslím, že Ivan je slvanská obdoba jména Jan, takže Ivana je Jana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
4.4.15 13:38

Jmenuji se tak a je to na houby. Jméno je tvrdé a když se někomu představíte, tak on pak neví, jak vás má oslovit. „Ivano“ je tvrdé, „Ivanko“ dětinské, takže nakonec vždycky skončím jako „Ivča“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.4.15 13:43
@Morrígan Ní_Boii píše:
Mně osobně se víc líbí Iva či Ivona - na Ivonu se jaksi též zapomíná. Je to zajímavé přírodní jméno znamená to totiž tis ;)

Kolegyně v práci byla Ivona. Pojmenovala tak i svou dceru. Za mě je to elegantnější než Ivana. Nicméně zkratky mají Ivana, Ivona i Iva stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
4.4.15 13:43

Přijde mi to takové vesnické :D Za mě spíš Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.15 13:47

Zdravím já jem Ivana. přiznám se že mi mé jméno nikdy nevadilo i když jako dítě jsem se chtěla jmenovat jinak. Ale řekla bych že které dítě ne. ze všech možnách tvaru méhojména mi vadí jediné a to Ivka nevím proč vadí mi. Ivana je hodně formální ale beru jej. Ale Ivka ne to se mi naježí i vlasy na hlavě.

takže za mě jako jméno klidně. i tím že jich je málo nebude mít problm potom ve škole jako třeba Aničky Marušky Elišky a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
4.4.15 14:36

Já se tak jmenuju a lidi mají zákaz mi říkat Ivano, nemám to ráda :zed: říkají mi Ivo a v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
4.4.15 14:52

Toto jméno mám sama pro sebe v kategorii hned vedle Ivetek, Ilon a Iren. Jsou to jména, která se dávala před třiceti čtyřiceti lety. Podobně tam podvědomě řadím Martiny, Petry, Renaty, Romany… Moc se mi nelíbí, ale zase bude v dnešní době nevšední a věřím, že jako teenagerka to bude vidět jinak než já teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1411
4.4.15 15:05

Jako nositelka tohoto jmena za me rikam, ze se mi libi a nikdy jsem s nim nemela problem :-) Pritel navrhoval, ze by chtel malou Ivanku, ale ja ji nechci jen z toho duvodu, ze nechci jmena po rodicich :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
4.4.15 16:29

Víc se mi líbí Ivona a Iveta…Ilona už se mi moc nelíbí, Ivana tak průměr.

Ja sama jsem Irena ;) a líbí se mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
4.4.15 16:46

Jsem taky Ivana - jako dítějsem toto jméno nenáviděla, jako dospělé mi vůbec nevadí. Jméno má spoustu variant a každý mi prakticky říká jinak, což je super. Když mě mamka v dětství oslovila Ivano, věděla jsem, že je zle :-D Ale jsou lidé, kteří mi říkají Ivano od počátku a vůbec mi to nevadí, prostě to k nim patří. asi bych ho svému dítěti nedala, ale známí dali a je to fajn, jinou maličkou holčičku Ivanku ted neznám. Rozhodně lepší než miliony Emiček, Terezek a Kristýnek - nic proti těm jménům nemám, ať se někdo neurazí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.4.15 09:30

Moje švagrová Ivana teď čeká mimi a pokud to bude holčička, bude Ivanka :-) Nám se to jméno moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
5.4.15 11:19
@Dvěstěnožka píše:
Zdravím já jem Ivana. přiznám se že mi mé jméno nikdy nevadilo i když jako dítě jsem se chtěla jmenovat jinak. Ale řekla bych že které dítě ne. ze všech možnách tvaru méhojména mi vadí jediné a to Ivka nevím proč vadí mi. Ivana je hodně formální ale beru jej. Ale Ivka ne to se mi naježí i vlasy na hlavě.takže za mě jako jméno klidně. i tím že jich je málo nebude mít problm potom ve škole jako třeba Aničky Marušky Elišky a podobně.

Souhlasím, jsem Ivana a nemám ráda, když se mi říká Ivko. Jméno jako takové se mi líbi. V práci jsme dvě Ivany a oběma se nám říká Ivo. To mi nevadí, líbí se mi to. Žertovná příhoda z práce - my máme služební mejlové adresy ve tvaru jméno. přijmení@zkratka firmy. Po mém nástupu mi pořád jedna kolegyně říkala, proč nereaguji, když mi pošle služební mejl. Jak se mi říká Ivo, tak do služební adres dala Iva místo Ivana. Mamka mi říkala, že jsem měla být Alena, že až v porodnici se rozhodla pro Ivanu, protože její porod vedla výborná porodní asistentka Ivana. Je pěkné sledovat a poslouchat mou mamku a její kamarádky, říkají si zdrobnělinami svých křestních jmem (Emilko, Jani, Danuš, Marti, Věrko, Maňko, Miladko - krátce, Renatko - taky krátce, Peťo - krátce, Sašo - krátce). Nelíbí se mi jméno Anna, mé tetě se říká Anko. Annu bych své dceři nedala. Moc se mi pro děvče líbí jméno Kateřina, říkala bych jí Katko a úplně nejvíce jméno Jana - po mé mamce). Říkala bych jí Jani, Janičko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
5.4.15 12:15

Nevlastni tchyne je ivana :mrgreen: ale nevedela jsem jestli je iva nebo ivana az do vcerejska:P kdyz posilaj pohled z dovoleny nebo pisou sms tak obcas tam byl podpis iva, obcas ivana:P tchan ji asi casteji rika iva :nevim: myslim si, ze kdyz se ivane nelibi ten tvar tak se muze predstavovat iva, je to jedno :nevim: svagrova segry je iva a u ni zase slycham osloveni ivana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
5.4.15 12:19
@EMicina píše:
Souhlasím, jsem Ivana a nemám ráda, když se mi říká Ivko. Jméno jako takové se mi líbi. V práci jsme dvě Ivany a oběma se nám říká Ivo. To mi nevadí, líbí se mi to. Žertovná příhoda z práce - my máme služební mejlové adresy ve tvaru jméno. přijmení@zkratka firmy. Po mém nástupu mi pořád jedna kolegyně říkala, proč nereaguji, když mi pošle služební mejl. Jak se mi říká Ivo, tak do služební adres dala Iva místo Ivana. Mamka mi říkala, že jsem měla být Alena, že až v porodnici se rozhodla pro Ivanu, protože její porod vedla výborná porodní asistentka Ivana. Je pěkné sledovat a poslouchat mou mamku a její kamarádky, říkají si zdrobnělinami svých křestních jmem (Emilko, Jani, Danuš, Marti, Věrko, Maňko, Miladko - krátce, Renatko - taky krátce, Peťo - krátce, Sašo - krátce). Nelíbí se mi jméno Anna, mé tetě se říká Anko. Annu bych své dceři nedala. Moc se mi pro děvče líbí jméno Kateřina, říkala bych jí Katko a úplně nejvíce jméno Jana - po mé mamce). Říkala bych jí Jani, Janičko.

znam Annu ktery je kolem padesati, anno ji nerika nikdo bud anicko to je sice hezky( ted jsem si vlastne vzpomnela i na anicku z ulice, k ni to taky sedi hezky) no ale rikaj ji taky ančo a to se mi tedy nelibi vubec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
6.4.15 10:20
@a12 píše:
znam Annu ktery je kolem padesati, anno ji nerika nikdo bud anicko to je sice hezky( ted jsem si vlastne vzpomnela i na anicku z ulice, k ni to taky sedi hezky) no ale rikaj ji taky ančo a to se mi tedy nelibi vubec :mrgreen:

V práci máme jedinou Annu, mladší ženu. My jí říkáme Aničko, její přímo kolegyně jí říkají Eny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze