Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Máme Jáchyma a říkáme mu kapitán.
však proč ne, to je super
Upřímně Jáchym Kapitán zní hrozně. Je dobré si uvědomit že to dítě jednou půjde do školy a děcka umějí být zlé. K tak výraznému příjmení by se hodilo něco neutrálního, jak jsem psala třeba Martin Kapitán zní normálně, neutrálně. Ale Jáchym mě tam nesedí ani trochu. ![]()
@Kate1984 píše:
Upřímně Jáchym Kapitán zní hrozně. Je dobré si uvědomit že to dítě jednou půjde do školy a děcka umějí být zlé. K tak výraznému příjmení by se hodilo něco neutrálního, jak jsem psala třeba Martin Kapitán zní normálně, neutrálně. Ale Jáchym mě tam nesedí ani trochu.
Jenže Martinů je moc, o to by ani nešlo a mně se to nelíbí. Jáchym je prostě srdcová záležitost. Pak bych si celý život vyčítala, že jsem ho nedala.
Mně se jméno Jáchym líbí, ale nemá moc variant jak by se mu dalo říkat
Nebo kdo máte doma Jáchyma, jak mu říkáte?
Tereza se mi líbí moc, ale je jich na každém rohu pět, takže z toho důvodu jsme ji nakonec vyřadili
Já si myslím že je spíš lepší brát ohled na dítě. Ono bude s tím jménem a příjmením žít a bude ho doprovázet celý život. A už slyším ty děcka ve škole..
@Kate1984 píše:
Upřímně Jáchym Kapitán zní hrozně. Je dobré si uvědomit že to dítě jednou půjde do školy a děcka umějí být zlé. K tak výraznému příjmení by se hodilo něco neutrálního, jak jsem psala třeba Martin Kapitán zní normálně, neutrálně. Ale Jáchym mě tam nesedí ani trochu.
Mně to zní úplně v pohodě, sto lidí sto chutí. Stejně není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.
@Kate1984 píše:
Já si myslím že je spíš lepší brát ohled na dítě. Ono bude s tím jménem a příjmením žít a bude ho doprovázet celý život. A už slyším ty děcka ve škole..
Mně nepřijde nic směšného na jménu Jáchym Kapitán, spíše je legrační příjmení Kapitán, ale to bude mít tak jak tak s jakýmkoliv jménem.
@boball píše:
Mně to zní úplně v pohodě, sto lidí sto chutí. Stejně není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.
@slabikář píše:
Mně nepřijde nic směšného na jménu Jáchym Kapitán, spíše je legrační příjmení Kapitán, ale to bude mít tak jak tak s jakýmkoliv jménem.
přesně tak ![]()
@Antonie Bolavá Jáchym, Jáchymek, zlatíčko, brouček…zlobidlo, siréna ![]()
Nevadí mi, že nemá moc variant, jméno se mi líbí jako takové.
Ještě jsem slyšela Jášo, ale to nepoužíváme.
Jášule, Jáša, Jája, Jáchy, Jáchule, bratránek mu říká i Jácho:)
@slabikář píše:
Ahoj, co říkáte na jméno Jáchym pro kluka a Tereza pro holku, příjmení Kapitán.
mi se hrozně líbí, já ho chtěla, ale máme příjmení na M, takže smůlu
ale dala bych ho hned.
@martina.se píše:
mi se hrozně líbí, já ho chtěla, ale máme příjmení na M, takže smůlu![]()
![]()
![]()
ale dala bych ho hned.
A co jste nakonec vybrali?
@slabikář píše:
A co jste nakonec vybrali?
zatím nic
tohle byl jasný favorit, než nám došlo, že to k příjmení prostě nejde
takže hledáme dál..
Eva se mi nelíbí, já jsem na modernu, kdybych chtěla nějaké starší jméno, tak dám Lenku, to je taková srdcová záležitost pro mě.