Jméno Jáchym, pro holku Tereza, příjmení Kapitán

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
slabikář
20.3.14 16:31
@Kate1984 píše:
A co takhle Eva Kapitánová? Dobře se to vyslovuje

Eva se mi nelíbí, já jsem na modernu, kdybych chtěla nějaké starší jméno, tak dám Lenku, to je taková srdcová záležitost pro mě.

• Citovat
  • Upravit
slabikář
20.3.14 16:32
@Anonymní píše:
Máme Jáchyma a říkáme mu kapitán. :mrgreen:

však proč ne, to je super

• Citovat
  • Upravit
458
20.3.14 16:37

Upřímně Jáchym Kapitán zní hrozně. Je dobré si uvědomit že to dítě jednou půjde do školy a děcka umějí být zlé. K tak výraznému příjmení by se hodilo něco neutrálního, jak jsem psala třeba Martin Kapitán zní normálně, neutrálně. Ale Jáchym mě tam nesedí ani trochu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
20.3.14 16:40
@Kate1984 píše:
Upřímně Jáchym Kapitán zní hrozně. Je dobré si uvědomit že to dítě jednou půjde do školy a děcka umějí být zlé. K tak výraznému příjmení by se hodilo něco neutrálního, jak jsem psala třeba Martin Kapitán zní normálně, neutrálně. Ale Jáchym mě tam nesedí ani trochu. :(

Jenže Martinů je moc, o to by ani nešlo a mně se to nelíbí. Jáchym je prostě srdcová záležitost. Pak bych si celý život vyčítala, že jsem ho nedala.

• Citovat
  • Upravit
17630
20.3.14 16:41

Mně se jméno Jáchym líbí, ale nemá moc variant jak by se mu dalo říkat :think: Nebo kdo máte doma Jáchyma, jak mu říkáte?
Tereza se mi líbí moc, ale je jich na každém rohu pět, takže z toho důvodu jsme ji nakonec vyřadili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
20.3.14 16:42

Já si myslím že je spíš lepší brát ohled na dítě. Ono bude s tím jménem a příjmením žít a bude ho doprovázet celý život. A už slyším ty děcka ve škole..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
20.3.14 16:42
@Kate1984 píše:
Upřímně Jáchym Kapitán zní hrozně. Je dobré si uvědomit že to dítě jednou půjde do školy a děcka umějí být zlé. K tak výraznému příjmení by se hodilo něco neutrálního, jak jsem psala třeba Martin Kapitán zní normálně, neutrálně. Ale Jáchym mě tam nesedí ani trochu. :(

Mně to zní úplně v pohodě, sto lidí sto chutí. Stejně není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
20.3.14 16:45
@Kate1984 píše:
Já si myslím že je spíš lepší brát ohled na dítě. Ono bude s tím jménem a příjmením žít a bude ho doprovázet celý život. A už slyším ty děcka ve škole..

Mně nepřijde nic směšného na jménu Jáchym Kapitán, spíše je legrační příjmení Kapitán, ale to bude mít tak jak tak s jakýmkoliv jménem.

• Citovat
  • Upravit
slabikář
20.3.14 16:46
@boball píše:
Mně to zní úplně v pohodě, sto lidí sto chutí. Stejně není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.
:potlesk: pěkně řečeno
  • Citovat
  • Upravit
19078
20.3.14 16:46
@slabikář píše:
Mně nepřijde nic směšného na jménu Jáchym Kapitán, spíše je legrační příjmení Kapitán, ale to bude mít tak jak tak s jakýmkoliv jménem.

přesně tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
20.3.14 16:47

@Antonie Bolavá Jáchym, Jáchymek, zlatíčko, brouček…zlobidlo, siréna ;)
Nevadí mi, že nemá moc variant, jméno se mi líbí jako takové.

Ještě jsem slyšela Jášo, ale to nepoužíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4286
20.3.14 16:49

Jášule, Jáša, Jája, Jáchy, Jáchule, bratránek mu říká i Jácho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.3.14 16:50
@slabikář píše:
Ahoj, co říkáte na jméno Jáchym pro kluka a Tereza pro holku, příjmení Kapitán.

mi se hrozně líbí, já ho chtěla, ale máme příjmení na M, takže smůlu :zed: :zed: :zed: :zed: ale dala bych ho hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
20.3.14 16:56
@martina.se píše:
mi se hrozně líbí, já ho chtěla, ale máme příjmení na M, takže smůlu :zed: :zed: :zed: :zed: ale dala bych ho hned.

A co jste nakonec vybrali?

• Citovat
  • Upravit
72725
20.3.14 16:57
@slabikář píše:
A co jste nakonec vybrali?

zatím nic :zed: tohle byl jasný favorit, než nám došlo, že to k příjmení prostě nejde :zed: takže hledáme dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze