Jméno Jáchym, pro holku Tereza, příjmení Kapitán

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
slabikář
20.3.14 16:59
@martina.se píše:
zatím nic :zed: tohle byl jasný favorit, než nám došlo, že to k příjmení prostě nejde :zed: takže hledáme dál..

A myslíš, že by to opravdu nešlo, znám plno chlapů, kteří mají konečné písmenko u jména a počáteční u příjmení a žijí, nijak jim to neotravuje život, tak to zkuste ještě zvážit, je škoda to nedat, když se vám tak líbí.

• Citovat
  • Upravit
458
20.3.14 16:59

Mám kamaráda Jáchyma a toho chudáka furt házejí někam do stroje nebo do jámy, nebo ho srovnávají s panem Sobotou. Je z toho na nervy a proklíná rodiče co mu to dali do rodného listu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.3.14 17:02
@slabikář píše:
A myslíš, že by to opravdu nešlo, znám plno chlapů, kteří mají konečné písmenko u jména a počáteční u příjmení a žijí, nijak jim to neotravuje život, tak to zkuste ještě zvážit, je škoda to nedat, když se vám tak líbí.

ono se to pěkně blbě vyslovuje. Ještě navíc příjmení je celkem nestandartní (i vtipné), takže by to asi bylo za trest.. no uvidíme, ještě čas.. ale tohle bylo první, které se nám líbilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
20.3.14 17:03
@Kate1984 píše:
Mám kamaráda Jáchyma a toho chudáka furt házejí někam do stroje nebo do jámy, nebo ho srovnávají s panem Sobotou. Je z toho na nervy a proklíná rodiče co mu to dali do rodného listu.

Hold lidi už jsou tak blbí, že si vždy vzpomenou na nějakou hlášku nebo název z filmu a tím člověku otravují život a kolik je na světě lidí, jimž se nelíbí vlastní jméno…

• Citovat
  • Upravit
458
20.3.14 17:05

A Radek Kapitán? To zní taky normálně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
20.3.14 17:07
@Kate1984 píše:
A Radek Kapitán? To zní taky normálně..

K a k vedle sebe a Radek se mi nelíbí, to je bratranec

• Citovat
  • Upravit
458
20.3.14 17:08

Tak ještě zbývá Jiří Kapitán:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
20.3.14 17:11
@Kate1984 píše:
Tak ještě zbývá Jiří Kapitán:)

Jirka Kapitán, tam je rovnau ka-ka, Jiří je hezké jméno, ale ne pro malé miminko.

• Citovat
  • Upravit
slabikář
20.3.14 17:13

A co třeba Jaromír Kapitán nebo Lubomír Kapitán?

• Citovat
  • Upravit
458
20.3.14 17:15

Jaromír zní strašně zastarale! To už bych dala Rostu. Rostislav Kapitán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
20.3.14 17:18
@Kate1984 píše:
Jaromír zní strašně zastarale! To už bych dala Rostu. Rostislav Kapitán.

To už si z toho ale dělám p-del. Dám Jáchym, líbí se mi to už tolik let a jednou by mě mrzelo, že jsem ho nedala.

• Citovat
  • Upravit
3398
20.3.14 17:20

My tech variant Jachyma moc nepouzivame, libi se mi to jmeno jak je, ve skolce mu i rikaji jachyme, nekdy jachymku. Jinak hodne Jachy, Jachys, Jachymku, nekdo Jaso, Jasku (to me moc nebere teda :) )Jacho. Variantu pro holku jsme meli Matylda, to jsme si vyslelchli od okoli vic:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
20.3.14 17:22
@slabikář píše:
To už si z toho ale dělám p-del. Dám Jáchym, líbí se mi to už tolik let a jednou by mě mrzelo, že jsem ho nedala.

jen ho dej, ja si porad myslim, ze jsem nemohla vybrat lepe:) bude mit svatek v lete, to je taky pekne, znamena to tusim, ze Bohem vyvoleny, ac ateista, proste se mi to libi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
20.3.14 17:24

A jak mu budete říkat až bude zlobit? Jáchymáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slabikář
20.3.14 17:25
@Espe píše:
My tech variant Jachyma moc nepouzivame, libi se mi to jmeno jak je, ve skolce mu i rikaji jachyme, nekdy jachymku. Jinak hodne Jachy, Jachys, Jachymku, nekdo Jaso, Jasku (to me moc nebere teda :) )Jacho. Variantu pro holku jsme meli Matylda, to jsme si vyslelchli od okoli vic:)

Jáchym a Jáchymek to je v pohodě, souhlasím s tebou, proč by měly být ještě další zdrobněliny. Hold někteří lidé si toto jméno pořád budou spojovat s Jáchyme, hoď ho do stroje, ale to samé by bylo, kdyby třeba ten film byl Martine, hoď ho do stroje, takže tak.

Matylda není špatné, ale jak jí říkat Matylda, Maty, nic jiného mě nenapadá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence