Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kate1984 píše:
To máš ještě v pohodě.. Ale chudák kamarádka měla prvního kluka s příjmením ZDISRAL pak to mezi nima neklaplo a byla ráda že se takového případného budoucího příjmení zbavila. Potom se vdala a je z ní paní Šukalová. Nikdo to sice před ní neřekne přímo na rovinu, ale.. A ted čekají chlapečka tak jsem zvědavá jaké dají jméno k příjmení Šukal.
cože???
teda já nevím, ale za Šukala bych se snad nikdy nevdala ![]()
@Espe píše:
Mame Jachyma, 4.5 let a pro me je to porad nejkrasnejsi jmeno
Jachym je krasne jmeno
![]()
Jmeno Tereza se mi vubec nelibi
![]()
Ale k prijmeni jdou obe
![]()
Taky máme Jáchymka. Nádherný jméno
Ted už se nad ním nikdo nepozastavuje, je jich docela hodně. Dokonce tenhle rok se s nima roztrhl pytel, okolo potkáváme hodně Jáchymků ![]()
@slabikář Jáchym je vcelku pěkné jméno, ale k vašemu příjmení mi teda nesedí ani trošičku
se až divím, jak mívají lidé rozlišné názory. Tereza mi k příjmení sedí ![]()
Já bych asi zvolila klasiku: Adam, nebo Martin Kapitán, zní to nejlíp.
@Kate1984 píše:
A co takhle Eva Kapitánová? Dobře se to vyslovuje
Eva se mi nelíbí, já jsem na modernu, kdybych chtěla nějaké starší jméno, tak dám Lenku, to je taková srdcová záležitost pro mě.
@Anonymní píše:
Máme Jáchyma a říkáme mu kapitán.
však proč ne, to je super
Upřímně Jáchym Kapitán zní hrozně. Je dobré si uvědomit že to dítě jednou půjde do školy a děcka umějí být zlé. K tak výraznému příjmení by se hodilo něco neutrálního, jak jsem psala třeba Martin Kapitán zní normálně, neutrálně. Ale Jáchym mě tam nesedí ani trochu. ![]()
@Kate1984 píše:
Upřímně Jáchym Kapitán zní hrozně. Je dobré si uvědomit že to dítě jednou půjde do školy a děcka umějí být zlé. K tak výraznému příjmení by se hodilo něco neutrálního, jak jsem psala třeba Martin Kapitán zní normálně, neutrálně. Ale Jáchym mě tam nesedí ani trochu.
Jenže Martinů je moc, o to by ani nešlo a mně se to nelíbí. Jáchym je prostě srdcová záležitost. Pak bych si celý život vyčítala, že jsem ho nedala.
Mně se jméno Jáchym líbí, ale nemá moc variant jak by se mu dalo říkat
Nebo kdo máte doma Jáchyma, jak mu říkáte?
Tereza se mi líbí moc, ale je jich na každém rohu pět, takže z toho důvodu jsme ji nakonec vyřadili