Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Více
V Česku vyslovujeme a vždy jsme vyslovovali jména českých občanů česky. Takže tvému dítěti bych zarytě říkala Jackveline a třeba se postav na hlavu ![]()
@Dollorres píše: Více
Me se to libi k cizimu prijmeni, ale k ceskymu fakt neeee
@Serpentini píše: Více
Proč by se stavěla na hlavu? Není důvod nějak řešit hloupé lidi kteří ani neumí vyslovit cizí slovo..
No jo, primitivů jako ty je v republice stále bohužel dost, ale ani to by mě neodradilo dát jméno, které se mi líbí.
Představa dívky jménem Jacqueline Kolomazníková je prostě úžasná. Co vát to dítě provedli? Hezké jméno to je, ale chce to trošku i příjmení.
@Anonymní píše: Více
Naše kolegyně si vzala Američana a přestěhovala se tam, protože si už léta letoucí říkala Jackie, tak toto jméno přijala za své a přejmenovala se, ale vzala si i americké příjmení.
Nicméně já nejsem zastánce cizích jmen a pak k tomu příjmení české s háčky ![]()
Tak to bys ze sebe udělala jen trapnou krávu. ![]()
@Alušáček naprosto souhlasím ![]()
Zakladatelko pokud se ti jméno líbí, tak ho dej. ![]()
My máme taky jméno cizí, spousta lidí neví jak ho správně vyslovit. Malá je své jméno pyšná a ráda to všem řekne sama. Jak se správně vyslovuje.
A má ho k českému příjmení. Neřešili jsme zda se hodí nehodí. Je to vše pouze o zvyku.
@chs.jasmin píše: Více
Příbuzná to udělala obráceně. Odmítla si vzít příjmení manžela příjmení vyslovuje bez diakritiky ale píše český a ať si říká kdo chce co chce. Žije tam desítky let. Jejich dcera má takovou běžnou českou klasiku a k tomu příjmení anglické. Přitom všichni mluví anglicky. Jména vyslovují cesky
Dej klidně zahraniční jméno. Moje dcera má taky. Ale vyber si takové, které budou umět vyslovit bez komolení. Budou ho umět napsat. Tady se obávám, že bude nepěkné komolení.
A tos vzala kde? Ze se to tu vyslovuje cesky? Leda nejaky buran, co nema zajem si zjistit, jak se neco jmeno vyslovuje, nebo to rovnou ignoruje, takze kdyz se ti nekdo predstavi jako Jeffrey tak ho budes vyslovi a Jefry s J? nebo rovnou to prelozis a budes mu rikat Bohumír??
![]()
Každý druhý to jméno bude komolit jinak. Holka bude pořád dokola vysvětlovat, jak se to píše, jak se to vyslovuje, zda je cizinka…pokud budete žít v ČR, dej něco srozumitelnějšího.
Ja se priznam, ze sama nevim, jak to spravne presne vyslovuje. ![]()
Jinak jeste k tomu jmenu, mne se osobne nelibi cizi jmeno s ceskym prijmenim, pusobi to divne, presneji jak se rika jako pest na oko, jeste mozna nejake co neni az tak cizokrajne. Jacquelin je krasne jmeno, ale nelibi se mi v ceske vyslovnosti, bude to proste cesky Žakelin s tim Ž na zacatku, ta vyslovnost je jina a zni to jmeno i lepe nez s tim tvrdym ceskym ž na zacatku..taky ji budou rikat žakelina apod..