Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Co říkáte na jméno Jasmína?
Máme v širší rodině, zkracuje se na Mína.
Navíc, jak jí budou říkat? Jasmo, Jasmi, Míno?
S vyslovováním celého jména můžete počítat maximálně v rodině, cizí si to stoprocentně zkrátí. ![]()
Mně se Jasmína líbí. Jen nevím, jak bych jí říkala. Mína? Taky to je na můlj vkus trochu infantilní. Jakože holčička Jasmína dobrý. Ale co když bude chtít být policistka nebo soudkyně?
Mne se libi moc, ale nejde zkracovat, treba oslovit kratce a kamaradsky dospelou zenu - nevim jak.
Takze kvuli tomu bych nedala.
Příliš se mi nelíbí, mám z něj pocit toho typu jména, které se hodí jen pro malé miminko nebo ještě malou holčičku, ale pro puberťačku nebo dospělou už ne. Navíc mi taky připomíná tu rýži.
Ale zas není to nějaký extra úlet, i jich pár znám, takže jestli se vám líbí, kroutit očima nad tím asi nikdo příliš nebude. ![]()
I Malvína je moc hezké. Tu jsem i potkala s táborem. Říká se jí Malví. Ještě jsem měla na táboře Riušku. Riu. Taky hezké a neohrané.
Toto jméno mám vybrané, kdybych měla dceru. V mém širém okolí znám dvě Jasmíny, ani jedna z menšiny nepochází. ![]()
@Micromia
Já po léta pracovala v brněnském Bronxu, a tam se to tedy Jasmínama, Esmeraldama, Arabelama a Mercedeskama jen hemžilo. ![]()
Znám Jasminy i Hermínu, Malvínu. Problém oslovovat v základním tvaru lidi nemají. Mína je taky varianta
@ropucha 02 píše:
@Micromia
Já po léta pracovala v brněnském Bronxu, a tam se to tedy Jasmínama, Esmeraldama, Arabelama a Mercedeskama jen hemžilo.
Tak taková jména jsem u nás nikdy neslyšela..tady je to zase sama Diana, Žaneta, Ingrid, Vanessa, Jolana, Justin, Cevin ![]()
@Annabela11 Tak koukám, že jména jistých menšin podléhají oblastní módě
.
Ještě si vzpomínám na kluky, to zase byly jména jako Marco, Kevin, Romeo, Rodrigo…
@ropucha 02 píše:
@Annabela11 Tak koukám, že jména jistých menšin podléhají oblastní módě.
Ještě si vzpomínám na kluky, to zase byly jména jako Marco, Kevin, Romeo, Rodrigo…
Jojo Romea tu máme taky a ještě Sharon ![]()
@ropucha 02 píše:
@Annabela11 Tak koukám, že jména jistých menšin podléhají oblastní módě.
Tady není v okolí žádná Jasmínka a to ani v oné etnické menšině, tam je spíš Jessika, Vanessa, Žaneta a tak. Vanesku má ale kamarádku vnučka a ta z menšiny není a to jméno jí moc sluší.