Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, čekáme pravděpodobně chlapečka, jsem v 16tt a doktor mi nebyl ještě jistý říct.. Hledáme, ale už aktivně jméno
nadchli jsme se s partnerem pro jméno Jindra. Ale prý je to ženského pohlaví… myslíte, ze to vadí, dát klukovi??? Vyloženě Jindřich dávat nechceme, ale Jindra se nám líbí.. Díky, jsem tu nová, tak na mě buďte hodné.
![]()
Jindřich je pro mě hrozné..jindra je dle mě hezke
jindra může být i jindriska, ale neprirovnavala bych to jen k holčičce
takže klidně dejte
Moje teta je Jindra
ale myslím že Jindra se říká jindřichovi
Jméno Jindřich se mi líbí. To bych ti schválila. Jindra pro chlapce v tomhle znění bych nedala. Zní mi to velmi žensky.
Jindra se mi nelíbí, Jindřich se mi líbí moc (máme jednoho Jindříška v rodině). V podobě Jindra mi to připomíná hlášku z Cimrmanů „Ty nejsi Vlasta? Ty jsi Vlasta?“, takže ano, čistě v té podobě Jindra mi to přijde víc holčičí.
@Anna766 píše:
Jméno Jindřich se mi líbí. To bych ti schválila. Jindra pro chlapce v tomhle znění bych nedala. Zní mi to velmi žensky.
Súhlas. Kamarátka sa volá Jindra.
V dobe keď sa rieši 69 pohlaví by som chlapeckovi vyložene ženské jméno nedala. No ale je to vaše dieťa..
Celý život bude vysvětlovat, že je Jindra a ne Jindřich. Stejné jako bys chtěla dát jméno Honza místo Jan nebo Venca místo Václav.
@ZdeňulaCZ píše:
Ahoj, čekáme pravděpodobně chlapečka, jsem v 16tt a doktor mi nebyl ještě jistý říct.. Hledáme, ale už aktivně jméno![]()
nadchli jsme se s partnerem pro jméno Jindra. Ale prý je to ženského pohlaví… myslíte, ze to vadí, dát klukovi??? Vyloženě Jindřich dávat nechceme, ale Jindra se nám líbí.. Díky, jsem tu nová, tak na mě buďte hodné.
![]()
Já znám 3 kluky s tímto jménem a mě se prostě hrozně líbí
Jeden z nich je můj bratranec… A je to prostě Jindra:-) Krásný jméno.
Ale za mě rada.. Neptat se a nenech se ovlivnit. Vždycky najdeš někoho komu se nebude líbit. Takže i kdyby se váš syn jmenoval Zamiokulka.. - vaše věc.
Jindřich je krásné jméno, Jindra také a používá se pro kluka i holku.
Nedala bych ho proto, že až bude kluk velký a půjde studovat a cestovat po světě, udělají z něj Džindru, Chindru, Čindru…nebo mu to zprzní jinak podle cizího jazyka.
@Machstep píše:
Já znám 3 kluky s tímto jménem a mě se prostě hrozně líbíJeden z nich je můj bratranec… A je to prostě Jindra:-) Krásný jméno.
Ale za mě rada.. Neptat se a nenech se ovlivnit. Vždycky najdeš někoho komu se nebude líbit. Takže i kdyby se váš syn jmenoval Zamiokulka.. - vaše věc.
@Machstep píše:
Já znám 3 kluky s tímto jménem a mě se prostě hrozně líbíJeden z nich je můj bratranec… A je to prostě Jindra:-) Krásný jméno.
@Machstep píše:
A to se všichni 3 nejmenují Jindřich, ale vyloženě Jindra? To je docela náhoda teda ![]()
Já bych to klidně dala. Sice mám to jméno taky spojený s tetou, ale myslím že se hodí na obě pohlaví tak proc ne
stejně by mu všichni říkali Jindro.
no úplně „vaše věc“ bych to nenazývala, to jméno bude dítě nosit pravděpodobně celý život
dítě není majetek rodičů, k výhradnému užití, takže to není úplně o tom, dát dítěti jakékoliv šílené jméno, třebas Zamiokulkas protože „jejich věc“
a Jindra, nevím, no
hezky to moc nezní, zní to trochu jako ženská varianta, pro kluka si dovedu představit hezčí a mužnější jméno…ale spíše mi to připadá nešikovné kvůli tomu, že neustále bude vysvětlovat jak že se to tedy jmenuje
a když vycestuje ven, venku to nevysloví vůbec nikdo, takže z pohledu toho dítěte se mi to úplně super nezdá, ani po praktické stránce, ani po té " zvukomalebné "
@zrcadlo píše:
A to se všichni 3 nejmenují Jindřich, ale vyloženě Jindra? To je docela náhoda teda
Pardon, já si nevšimla že se zmiňuje a jméno 'Jindra '. Všichni jsou- Jindřich.