Jméno Jindra pro chlapečka?

20
18.1.20 19:36

Jméno Jindra pro chlapečka??

Ahoj, čekáme pravděpodobně chlapečka, jsem v 16tt a doktor mi nebyl ještě jistý říct.. Hledáme, ale už aktivně jméno :D :D nadchli jsme se s partnerem pro jméno Jindra. Ale prý je to ženského pohlaví… myslíte, ze to vadí, dát klukovi??? Vyloženě Jindřich dávat nechceme, ale Jindra se nám líbí.. Díky, jsem tu nová, tak na mě buďte hodné. :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
882
18.1.20 19:39

Jindřich je pro mě hrozné..jindra je dle mě hezke :) jindra může být i jindriska, ale neprirovnavala bych to jen k holčičce :) takže klidně dejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
18.1.20 19:39

Moje teta je Jindra :D ale myslím že Jindra se říká jindřichovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148550
18.1.20 19:40

Jméno Jindřich se mi líbí. To bych ti schválila. Jindra pro chlapce v tomhle znění bych nedala. Zní mi to velmi žensky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
18.1.20 19:42

Jindra se mi nelíbí, Jindřich se mi líbí moc (máme jednoho Jindříška v rodině). V podobě Jindra mi to připomíná hlášku z Cimrmanů „Ty nejsi Vlasta? Ty jsi Vlasta?“, takže ano, čistě v té podobě Jindra mi to přijde víc holčičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.1.20 19:42
No právě, že chceme dát Jindra XY. Nechceme dávat Jindřich.. Ale píše maminka další, ze to zní příliš žensky… :nevim:
@Berry77 píše:
Jindřich je Jindra, v čem je problém? Nechci se plést, ale Jindra je jen varianta Jindřicha, jako je Mirek varianta Miroslava. Pokud se vám jméno líbí, dejte ho, je to přece vaše volba, vaše dítě
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pvln34
18.1.20 19:43
@Anna766 píše:
Jméno Jindřich se mi líbí. To bych ti schválila. Jindra pro chlapce v tomhle znění bych nedala. Zní mi to velmi žensky.

Súhlas. Kamarátka sa volá Jindra.
V dobe keď sa rieši 69 pohlaví by som chlapeckovi vyložene ženské jméno nedala. No ale je to vaše dieťa..

• Citovat
  • Upravit
14936
18.1.20 19:46

Celý život bude vysvětlovat, že je Jindra a ne Jindřich. Stejné jako bys chtěla dát jméno Honza místo Jan nebo Venca místo Václav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Machstep
18.1.20 19:47
@ZdeňulaCZ píše:
Ahoj, čekáme pravděpodobně chlapečka, jsem v 16tt a doktor mi nebyl ještě jistý říct.. Hledáme, ale už aktivně jméno :D :D nadchli jsme se s partnerem pro jméno Jindra. Ale prý je to ženského pohlaví… myslíte, ze to vadí, dát klukovi??? Vyloženě Jindřich dávat nechceme, ale Jindra se nám líbí.. Díky, jsem tu nová, tak na mě buďte hodné. :lol: :D

Já znám 3 kluky s tímto jménem a mě se prostě hrozně líbí :srdce: Jeden z nich je můj bratranec… A je to prostě Jindra:-) Krásný jméno. :andel: Ale za mě rada.. Neptat se a nenech se ovlivnit. Vždycky najdeš někoho komu se nebude líbit. Takže i kdyby se váš syn jmenoval Zamiokulka.. - vaše věc.

• Citovat
  • Upravit
zlobivá_matka
18.1.20 19:50

Jindřich je krásné jméno, Jindra také a používá se pro kluka i holku.
Nedala bych ho proto, že až bude kluk velký a půjde studovat a cestovat po světě, udělají z něj Džindru, Chindru, Čindru…nebo mu to zprzní jinak podle cizího jazyka.

• Citovat
  • Upravit
20
18.1.20 19:50
Mas pravdu, děkuji. :)
@Machstep
@Machstep píše:
Já znám 3 kluky s tímto jménem a mě se prostě hrozně líbí :srdce: Jeden z nich je můj bratranec… A je to prostě Jindra:-) Krásný jméno. :andel: Ale za mě rada.. Neptat se a nenech se ovlivnit. Vždycky najdeš někoho komu se nebude líbit. Takže i kdyby se váš syn jmenoval Zamiokulka.. - vaše věc.
@Machstep píše:
Já znám 3 kluky s tímto jménem a mě se prostě hrozně líbí :srdce: Jeden z nich je můj bratranec… A je to prostě Jindra:-) Krásný jméno. :andel: Ale za mě rada.. Neptat se a nenech se ovlivnit. Vždycky najdeš někoho komu se nebude líbit. Takže i kdyby se váš syn jmenoval Zamiokulka.. - vaše věc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
18.1.20 19:51
@Machstep píše:

A to se všichni 3 nejmenují Jindřich, ale vyloženě Jindra? To je docela náhoda teda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
18.1.20 19:52

Já bych to klidně dala. Sice mám to jméno taky spojený s tetou, ale myslím že se hodí na obě pohlaví tak proc ne :palec: stejně by mu všichni říkali Jindro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
18.1.20 19:52

@Machstep

no úplně „vaše věc“ bych to nenazývala, to jméno bude dítě nosit pravděpodobně celý život

dítě není majetek rodičů, k výhradnému užití, takže to není úplně o tom, dát dítěti jakékoliv šílené jméno, třebas Zamiokulkas protože „jejich věc“

a Jindra, nevím, no :nevim: hezky to moc nezní, zní to trochu jako ženská varianta, pro kluka si dovedu představit hezčí a mužnější jméno…ale spíše mi to připadá nešikovné kvůli tomu, že neustále bude vysvětlovat jak že se to tedy jmenuje

a když vycestuje ven, venku to nevysloví vůbec nikdo, takže z pohledu toho dítěte se mi to úplně super nezdá, ani po praktické stránce, ani po té " zvukomalebné "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Machstep
18.1.20 19:53
@zrcadlo píše:
A to se všichni 3 nejmenují Jindřich, ale vyloženě Jindra? To je docela náhoda teda :think:

Pardon, já si nevšimla že se zmiňuje a jméno 'Jindra '. Všichni jsou- Jindřich.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence