Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě Jindra přijde spíše ženské..
Jinak dbala bych aby to dítě do budoucna nebyl chudák.,..
Ať si dítě pak sám vybere tvar svého jména.. vy mu můžete říkat Jindro od mimina..ale jemu to nemusí vyhovovat.
Muj salek kavy to teda vubec neni.
Ale celkem ujde.
Porad lepsi je pro kluka, nez takhle rikat holce.
Kamarádka má Jindřicha, mně se to nelíbí, ale je to normální jméno, kterým nic nezkazite. Stejně mu moc jinak než Jindro, Jindrisku nikdo říkat nebude a to, co ma v rodném listě je snad jedno ne? Znám Toma, ne Tomáše a ten na to nadává v jednom kuse. Krom toho, že to pořád musí vysvětlovat, tak se i za to trochu stydí, že je to jak pro malý děcko. V dospělosti fakt výhra. Nehledě na to, že Jindra je oficiálně ženská varianta, ne? To byste pak ani dát nemohli.
Když už to musí být Jindra, tak bych použila běžnou variantu Jindřich. Jindra je pro mě ženské jmeno, pokud se kluk bude jmenovat jenom Jindra působí to na mě buransky, hned si představím vesničana v montrekach.
Taky bych to nechala jako Jindřich s tím, že bych mu říkala Jindra nebo Jíňa, protože dát do rodného listu přímo Jindra mi přijde divný
ale je to samozřejmě na vás
Taky se přimlouvám za Jindřicha, krásné znělé jméno, Jindro mu můžete říkat celý život jako domáckou formu oslovení. Už je to tu zmíněno několikrát, opravdu by musel pořád vysvětlovat, že není Jindřich, ale Jindra. My jsme dali méně dávanou podobu ženského jména (Magdalena bez čárky nad e) a i tato nepatrná změna je zdrojem neustálých oprav, kdy každý tam tu čárku dává.
Dejte Jindřich, to je jméno pro chlapa. Pro Tebe jako mamku to bude stejně pořád Jindra, i když bude mít dva metry a pro ostatní to zní prostě víc mužně. Moje kadeřnice má Jindřicha a je to rozkošný kluk.
Už nějaký pátek máme doma Jindřicha, který je oslovován jak Jindřich - Jindra - Jindříšek.. Tak i Jindří, Jindrule
Ani nevíte, jakou radost mám, že se jeho jméno líbí. Jak tady v diskuzích, tak v okolí. Všichni chválí volbu jména, které není v dnešní době okoukané. Jen moje rada.. Dejte opravdu klasickou variantu jména, tedy Jindřich.. Protože lidem zkrátka nevysvětlíte, že se dítě nejmenuje verzí, která je v kalendáři. Ať z toho chudák Jindra nemá jednou horkou hlavu ![]()
@Henriettka píše:
Už nějaký pátek máme doma Jindřicha, který je oslovován jak Jindřich - Jindra - Jindříšek.. Tak i Jindří, JindruleAni nevíte, jakou radost mám, že se jeho jméno líbí. Jak tady v diskuzích, tak v okolí. Všichni chválí volbu jména, které není v dnešní době okoukané. Jen moje rada.. Dejte opravdu klasickou variantu jména, tedy Jindřich.. Protože lidem zkrátka nevysvětlíte, že se dítě nejmenuje verzí, která je v kalendáři. Ať z toho chudák Jindra nemá jednou horkou hlavu
Máme Jindřicha od 7/2020
![]()
Jindřich pro kluka je moc pěkné. U nás vyhrálo trochu jiné jméno, ale mohl to být Jindřich. Ale nedala bych Jindra. Vždyť je to Jindřich a říkat mu Jindro.
Jindra je moje kámoška.. Jindrich je můj starý strýc.. Říkáme mu Jindřichu i Jindro..já bych tohle jmeno urcite nevybrala, ale když se vam líbí ![]()
@ZdeňulaCZ píše:
Můj partner je Ondřej 😁 😂 😂 a dal by nevím co za to aby mohl být oficiálně Ondra, protože Ondřej nesnáší 😂 😂 😁 😁 😁 😁 😃
Předpokládám, že kdyby to tak bylo, zase by nesnášel tu domáckou podobu jména, kdyby to už 5.000× opakoval. To jenom nezná, jaké to je - neustále upřesňovat jméno.
Jindřich je super, líbí se mi
@ZdeňulaCZ
Já se překoukla, kdy jste zakládala diskuzi a pak už se mi to nechtělo mazat
A hle, dámy stále komentují, takže nevadí..
Tak ať Vám malý dělá jen radost a je zdravý
Btw náš Jindříšek je taky červenec 2020 ![]()
Také jsme se rozhodli pro Jindřicha. Rodím v červnu
. Jak se dá Jindřichovi ještě krom Jindra, nebo Jindříšek říkat? Napadá vás nějaké hezké oslovení?
@AndělkaJilemnická
Já syna oslovuji nejčastěji Jindří a časem přejdu zřejmě jen na Jindru ![]()
Je to krásné jméno ![]()