Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Dekuji za podporu;-)Jak byste kratila/vytvarela prezdivky? Mne napada zatim Jirik, Jiricek a dal uz moc nic…
Jirka, Jíra, Jura, Juráš. Jinak teď přemýšlím, že jak dcera tak syn mají ve třídě jednoho Jiříčka.
Takže asi to zase taková exotika v dnešní době nebude. ![]()
@Anonymní píše:Žádný nevymyslej proboha. Jiří, Jirka
Dekuji za podporu;-)Jak byste kratila/vytvarela prezdivky? Mne napada zatim Jirik, Jiricek a dal uz moc nic…
Je to krásný jméno a málo dávaný. Kdyby se Jiří nejmenoval každej druhej chlap v naší rodině, tak bych o něm uvažovala taky.
Než jsem poznala svojeho přítele, tak jsem žádného Jirku neznala
Je to moc hezké jméno a kdyby se tak nejmenoval i jeho otec a děd, tak bych klidně to jméno dala i svému chlapečkovi ![]()
Líbí se mi i obrat Jurášek ![]()
Příspěvek upraven 27.06.19 v 11:03
@Kriss Tina to máte pravdu ale když v práci držíte výsledky Jan Novák tak si myslíte že to jsou 80 leteho pana a pak když vidíte to miminecko je vám ho líto. Já jsem bohužel na Jan, Jiřík, Josef, Eliška atd jména alergická a absolutně nemůžu pochopit že to některá mamka dá podle chlapa.Kdyz některá maminka zavolá na své dítě Sofie, Izabelo je to pro mě hezčí než Lenko, Moniko ![]()
Je to hezké jméno a pořád patří do TOP 20, nevidím na něm nic neobvyklého.
@Tamara86 to je věc názoru, radši uvidím že se dítě jmenuje Eliška Nováková než izabela Nováková nebo nedejbože Mia Nováková. Znám pár mají dvojčata, příjmení vyloženě český a děti se jmenují Mia a Brianne ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, cekame na konci leta chlapecka a docela se mi zalibilo jmeno Jirik, nicmene ted je vsude plno Tadeasu a Matyasu, a kdyz se nekdo zepta na jmeno a reknu Jirik, tak na mne vsichni udivene koukaji, jak jsem na to prislaPrijde vam toto jmeno do dnesni doby deti neobvykle? Moc deti kolem sebe nemam, tak nevim
Zakladatelko, jméno je to normální, kdyby jsme ho neměli ve jménech, které jsme vyřadili v našem prvním pravidle - ne jméno po žijícím bližším příbuzným), tak bych ho klidně dala do výběru pro kluka. A to, že jich nyní není tolik, vůbec nevadí. I jména procházejí modní vlnou, která za čas může být jiná.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, cekame na konci leta chlapecka a docela se mi zalibilo jmeno Jirik, nicmene ted je vsude plno Tadeasu a Matyasu, a kdyz se nekdo zepta na jmeno a reknu Jirik, tak na mne vsichni udivene koukaji, jak jsem na to prislaPrijde vam toto jmeno do dnesni doby deti neobvykle? Moc deti kolem sebe nemam, tak nevim
Jiříček je moc pěkné jméno ![]()
@Anonymní píše:
Ještě mě napadlo Jura, Jurášek. Ale i obyčejné Jirka je pro kluka v pohodě.
@Tamara86 píše:
@Kriss Tina to máte pravdu ale když v práci držíte výsledky Jan Novák tak si myslíte že to jsou 80 leteho pana a pak když vidíte to miminecko je vám ho líto. Já jsem bohužel na Jan, Jiřík, Josef, Eliška atd jména alergická a absolutně nemůžu pochopit že to některá mamka dá podle chlapa.Kdyz některá maminka zavolá na své dítě Sofie, Izabelo je to pro mě hezčí než Lenko, Moniko
Chudáček miminečko které se jmenuje Honzík, Jiřík, Pepík, Eliška, Lenička, Monička
![]()
Manžel je Jiří, říká se mu Jiří, Jiříku, Jirko Juro, Jurášku,… jméno je to pěkné, určitě se jich nesejde 5 v jedné třídě a na hřišti se za tebou pravděpodobně taky otočí jen ten tvůj.
@Anonymní píše:
Pro mě Jirka a Jurášek. Jinak jim neřeknu.
@Tamara86 no mě určitě není líto miminka co se jmenuje Honzík
Naopak je mi pak líto dospělého, který má nějaké infantilní zdrobnělé jméno nebo nějakou divocinu, protože kdyz je holka Nováková určitě zní líp třeba Anna, než Izabela. Ale to je otázka názoru no, tobě se líbí ty moderní jména co má každý druhý, mě zas ty starší co už nejsou tak v kurzu.
Vždycky jsem chtěla syna Jiřího po manželovi, bohužel nám vyšel až napotřetí (předtím dvě dcery
), nakonec ho mám a je to náš miláček. Určitě dát!
![]()