Jméno Jiří

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.6.19 11:29

Jiří - normální české jméno, nevidím na tom nic špatného. Máme též „česká“ jména, i když ne vyloženě typické (Josef, Marie) nechtěli jsme po nikom z rodiny (a že máme rodinu na obě strany dost velkou) a bylo mi fuk, co si myslí okolí - syn je Jáchym - jeee a to ho hodíte do stroje :roll: a jak mu jako budete říkat? No Karle asi ne, že jo, když to bude Jáchym :lol:
U druhého jsme se tomu vyhli a nevěděli jsme pohlaví a jména jsme neříkali dopředu - máme dceru Dorotu.

Jestli se to okolí líbí nebo ne je mi fuk, nám s manželem se jména líbí a o tom to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4045
27.6.19 11:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky, cekame na konci leta chlapecka a docela se mi zalibilo jmeno Jirik, nicmene ted je vsude plno Tadeasu a Matyasu, a kdyz se nekdo zepta na jmeno a reknu Jirik, tak na mne vsichni udivene koukaji, jak jsem na to prisla :lol: Prijde vam toto jmeno do dnesni doby deti neobvykle? Moc deti kolem sebe nemam, tak nevim :nevim:

Mame doma 3 Jiri, deda tatka bracha a prijde mi to uplne v pohode. Vlastne naopak. Prijde mi to lepsi, nez dneska prehrsle Oliveru, Tobiku, Samiku, Sebiku, Maxiku…vazne. Pekne klasicke jmeno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
27.6.19 11:48

Jiří je v ČR nejčastější jméno ze všech. Je moc krásné, tak asi proto. Neuvažovala jsem nad ním právě proto, že jich je u nás tolik. Tak nechápu, co na něm může být exotického. Znám tříletého po tatínkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10238
27.6.19 11:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky, cekame na konci leta chlapecka a docela se mi zalibilo jmeno Jirik, nicmene ted je vsude plno Tadeasu a Matyasu, a kdyz se nekdo zepta na jmeno a reknu Jirik, tak na mne vsichni udivene koukaji, jak jsem na to prisla :lol: Prijde vam toto jmeno do dnesni doby deti neobvykle? Moc deti kolem sebe nemam, tak nevim :nevim:

Přijde mi to jako naprosto normální jméno pro kluka. Úplně v klidu. Důležité je, že se líbí vám.
Kdyby se Jiřík jmenovala holka, to bych hodnotil jinak, ale takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
27.6.19 11:59
@Anonymní píše:

Mám bráchu Jiřího a od malá mu všichni říkají Jura, Jurášek, Jurka. Je to moc hezké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.19 12:08

Syn je Jiří :srdce: krásné jméno :kytka:

• Citovat
  • Upravit
671
27.6.19 14:02

Jirka se mi líbí a mimču bych říkala Jiroušku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.19 14:55
@Anonymní píše:
Syn je Jiří :srdce: krásné jméno :kytka:

JJ, souhlas, taky máme. Mimochodem ve školce ani v blízkém okolí Jirka fakt není. Říkáme mu Jirko, Jurášku a když mě štve tak Jiřino:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.6.19 15:01

Jiříka bych klidně dala, pokud by tedy nebylo „Ř“ v příjmení. Je to normální pěkné jméno, nechápu proč by mělo někomu přijít divné. Dcerka má Jiříka ve školce a říkají mu Jiřík, Jířa…
Pokud se Vám líbí, dala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
27.6.19 15:13

Přijde mi normální, ač osobně se mi tedy nelíbí, já radši ty -áše. Mimochodem v roce 2016, kdy jsou poslední kompletní statistiky - Jiří 19. nejčastější a Tadeáš až 30. nejčastější dávané mužské jméno toho roku… Tadeáš se právě zas tolik nedává, ale jak je to „další -áš“, tak je dost lidí háže do jednoho pytle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.6.19 15:39

Mi bylo nuceno, vnucovano, kdyz jsem cekala nejmladsiho. Probihal natlak, na body vytistene to jmeno, takze mam neskutecnou averzi.
Dala bych ho, ze by to bylo druhe jmeno, ale tim vnucovanin mi to zhnusili, ze jsem rekla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
27.6.19 15:41

Také jsme o Jiříkovi uvažovali. V naší generaci to byla tuctovka, jako jsou dneska právě zmínění -ášové, ale dnes žádného malého Jirku neznám. Za mě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
27.6.19 15:51

@Jezelia Tak já mám téměř 12leteho Matyáše a jmenovce nikdy nepotkal, škola, školka ve třídě vždycky jen on, ani v okolí jiného nemáme. Druhý je Tobiáš a jmenovce měl jednoho ve školce jinak vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
27.6.19 17:00

Z 25 děti máme ve školce 3 Jiříky, 4 Matyáše a x Filipů. Děs, jak kdyby snad ani jiná jména pro kluky nebyla 😄 ale jinak jméno Jirka se mi líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
19.7.19 20:05

Já mám kolem sebe Jiříků plno, ale spíš svých vrstevníků a starších, takže jsem takzvaně přejiříkovaná, ale malých dětí s tímto jménem znám jen dvě. Je to krásné jméno a kdybych jich kolem sebe neměla stopadesát, tak bych ho klidně dala. Nechápu, co na tomto jménu komu připadá zvláštního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze