Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Klopotkova píše:
Diskusi zakládám, protože přemýšlím o jménech.
Celkově se mi líbí mužská jména začínající na písmeno J kromě Jaroslava a Jaromíra.
Jméno Jonatán zmizelo v propadlišti dějin a je to škoda, jméno je to hezké a většina lidí si zřejmě vzpomene na půvabný večerníček Mach a Šebestová.
Líbí se vám tohle jméno?
Nelíbí, jednoho znám a všichni mu říkají Johny.[Džony]
Jonatán mi taky evokuje psa paní Kadrnožkové. ![]()
@Klopotkova Jonatán
, takhle se jmenoval kocour babi a bratranec to pořádně jako malý neuměl říct tak říkal Jaška a byl z něj Jašík
Nedala bych to, chudák dítě
a k našemu příjmení to by bylo něco ![]()
Mně se docela líbí, ale fakt to asi většině bobužel okamžitě evokuje toho psa, kvůli čemuž bych to jméno nedala. Mně se teda první vybavil Jonatan Netanjahu
A taky se asi opravdu blbě hledají různé domácké podoby, jak bys mu říkala?
Jonatán se mi nelibi, taky si hned vybavim psa. Ten Jonathan je lepsi, když by se to vyslovovali jak ma, a taky aby se vám to hodilo k prijmeni. ![]()
Koukám, že problém je, že nikdo nezná jiného Jonatána, než toho z Macha a Šebestové.
Mně se jméno líbí. Neobvyklé, netuctové, zároveň není cizí (preferuju teda spíš Jonatán než Jonathan, jsme přece v Čechách).
Jako, myslím, že i když tu většina píše, že jim se nelíbí, tak na něm není nic hrozného nebo něco, kvůli čemu by se klukovi Jonatánovi měly děti posmívat.
Takže bych do toho šla. Okolí si dřív nebo později zvykne a přispěješ k tomu, že toto jméno neupadne do zapomnění.
Mně se líbí. Lepší než každý druhý Matyáš, Mathias, Matteo a další formy tohoto jména ![]()
Jonatán vubec, vybavi se mi hned ten pes.
@Fíková Jonáš je pekny.
Já jsem ho měla na seznamu, spolu s Jáchymem a Jonášem. Ale nedokázali jsme najít, jak jinak než Jonatáne mu říkat, stejně tak u Jáchyma.
A když jsme někde řekli, že chcem Jonatána, tak okamžitě všichni spustili o psovi. To bych synovi nemohla udělat ![]()
Mne se taky celkem líbí ![]()
Kdyz jsem cekala syna tak je zrovna byli v kine na filmu john wick, no vybrat jmeno pro kluka byl orisek, tak rikam, bude to jonatan ![]()
No ale takovy jmeno by mi doma neproslo ![]()
Mne se jméno moc nelíbí, ale pokud vám ano, tak si tak syna pojmenujeme. My máme Huga a okolí se taky velmi divilo, kde jsme na to přišli a vymlouvali nám to. A teď si nedokážou představit, že by se jmenoval jinak.
Mně se to líbí, sice si prvně vybavím psa, ale vlastně je to jméno jako každé jiné ![]()
@Rive píše:
Já jsem ho měla na seznamu, spolu s Jáchymem a Jonášem. Ale nedokázali jsme najít, jak jinak než Jonatáne mu říkat, stejně tak u Jáchyma.
A když jsme někde řekli, že chcem Jonatána, tak okamžitě všichni spustili o psovi. To bych synovi nemohla udělat
Znami maji Jachyma a rikaji mu Jášo.
Mne se Jonatan libi. Je to forma jmena Natan.