Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V tomto případě bych jmeno nedala. Preci jen to budou sourozenci, byť nevlastní.
Jo, je to pitomost, aby partner mel dve deti stejneho jmena.. Dejte max nejake podobne..
Mně se to zdá ujeté. A nefér k manželovi i jeho dceři.
Mimochodem, tobě by nevadilo, kdyby tvoje sestra měla stejné jméno jako ty? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den. Už odmalička mám svoje vysněné jméno, které bych chtěla dát svému miminku. Jenže manžel má právě holčičku s tímhle jménem z minulého manželství. Dala byste i tak to jméno nebo je to fakt pitomost? Mně se tohle jméno vážně strašně líbí a nad jiným jsem nikdy neuvažovala, zkoušela jsem vybírat jiné, ale prostě to není ono
Stejně se vám narodí chlapeček, tak to neřešte…
U nás to tak bylo. Táta měl 2 děti z prvního manželství a mě pak pojmenovali stejně jako jeho první dceru. Naštěstí jsme se nikdy neviděli, teda až na pohřbu ![]()
Sestřenici bych neřešila a jméno dala, ale nevlastní sourozenci? To ne
@renduli
Já v tom žila a nevadilo. Asi to bylo tím, že jsou svou nevlastní sestru stejného jména potkala jednou v životě. A kdyby mi tenkrát neřekli, ať ani nevím, že to byla ona ![]()
V tomto případě bych určitě volila jiné jméno. Chápu, že je tvé vysněné a těžko se ho zříkáš, ale zamysli se, jestli za tím nebude žárlivost vůči jeho první dceři a taky možná nějaký strach.
@blanula19 no jo, dřív otcové o své děti s ex partnerkou nestáli a nestýkali se, ale v dnešní době každý má střídavku, ty děti spolu budou vyrůstat a aby se obě jmenovaly stejně ![]()
By mi to z pohledu prvni dcery prislo, jako „ja se nepovedla, tak si me tata udelal znova“. A z pohledu druhe (vasi dcery), neustaly tlak na to byt lepsi a nezklamat… je to děs.
Při studiu rodokmenů mě zaujalo, že spousta předků dávala stejná jména, ale po zemřelých dětech. Měli např.: 1914 Antonín, 1915 Barbora /zemřela za 5 měsíců/ 1917 František, 1919 Barbora…Jednou jsem našel Barboru dokonce 3. po dvou zemřelích. Muselo to být hrozné.
Dobrý den. Už odmalička mám svoje vysněné jméno, které bych chtěla dát svému miminku. Jenže manžel má právě holčičku s tímhle jménem z minulého manželství. Dala byste i tak to jméno nebo je to fakt pitomost? Mně se tohle jméno vážně strašně líbí a nad jiným jsem nikdy neuvažovala, zkoušela jsem vybírat jiné, ale prostě to není ono