Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, prosím o inspiraci na jméno k příjmení Štencl/Štenclová, zatím nevíme co čekáme. Nějaká jména už předvybraná máme, ale chtěla bych si rozšířit obzory, třeba nás uchvátí něco jiného, co jsme doposud přehlíželi. S rodinou se o tom bavit nechceme, protože vždycky ulpí na nějakém jménu, které mi bychom nechtěli a tak se obracím sem. Nevadí nám jak klasika, tak i modernější jména. Předem děkuji za tipy.
@RŠ93 Já si vzala kalendář a studovala Adam, Alan, Dávid, Alice, Darina, Barbora
Nevím proč, ale hned mi naskočil Šimon.
U holky by se mi hodila Mia nebo Dita, Gita, Justina.
Ještě Beáta. U té holky je to takové hravější, pestřejší.
Volila bych ne úplně krátké a taky ne moc měkké, aby bylo trochu rozdílné oproti příjmení. Z těch, která se líbí mně, třeba:
Martin, Marek, Radek, Vladimír, Jaromír.
Tereza, Martina, Kristýna, Marika, Johana, Bohdana, Jarmila.
@RŠ93 píše:
Ahoj, prosím o inspiraci na jméno k příjmení Štencl/Štenclová, zatím nevíme co čekáme. Nějaká jména už předvybraná máme, ale chtěla bych si rozšířit obzory, třeba nás uchvátí něco jiného, co jsme doposud přehlíželi. S rodinou se o tom bavit nechceme, protože vždycky ulpí na nějakém jménu, které mi bychom nechtěli a tak se obracím sem. Nevadí nám jak klasika, tak i modernější jména. Předem děkuji za tipy.
Gratuluji k miminku. Navrhuji tyto (jsou to jen návrhy):
Alfred, Alan, Angus, Bolek, Broňa, Bohdan, Ctirad, Čestmír, Dalibor, Dalimil, Dagda, Eduard, Ingvar, Jaromír, Jasan, Lubomír, Ludomír, Luděk, Miloslav, Milan, Oldřich, Osvald, Rad(ov)an, Radomír, Radim, Rostislav, Rodan, Svatomír, Svantovít, Svatopluk, Svatoslav, Torsten, Vladan, Vladislav, Vratislav, Vojslav, Zbyněk, Zdeněk, Živan, Dušan Odin, Odin Ivo
@RŠ93 píše:
Pro ďoučátko: Běla, Bohdanka, Boženka, Brigid, Danica, Doubravka, Drahomíra, Edyta, Epona, Freja, Gaia, Heidrún, Jenovefa, Jarmila, Jasna, Juno, Květa, Lada, Libuše, Liběna, Lilith, Luna, Ludmila, Milena, Morana, Naděje, Odeta, Radana, Radomíra, Růže, Svatava, Valdís, Věra, Věnka, Vesna, Zdenka, Zora, Živa.
Bára (nikoliv Barbora)
Hned mi naskočila Zuzana. Jednu dámu tohoto jména i příjmení znám a je to neuvěřitelná pijavice a vyžírka. Brrr. Takže dej jakékoliv jiné ![]()
@Betty MacDonald píše:
Hned mi naskočila Zuzana. Jednu dámu tohoto jména i příjmení znám a je to neuvěřitelná pijavice a vyžírka. Brrr. Takže dej jakékoliv jiné
Takovou Zuzanu taky znám, i když ne Štenclovou. Takže jednoznačně Zuzanu nebrat. ![]()
Melánie, Naďa, Sára, Helen, Andrea, Radim, Oskar, Jeroným, Jaromír, Vít, Roman