Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky jsem u syna žádné jméno necítila, vybrali jsme ho z našeho seznamu asi 10 jmen chvíli před tím, než jsme vyrazili do porodnice 😃 ale jak jsem na něj koukla, byl to přesně on.
Za mě Kája 😊
Seřadím je podle líbivosti, mojí samozřejmě…Adriana, krásné jméno, moc se nedává, bude originální ve své generaci -Karolína, moc hezké, znělé jméno, taky už se tolik nedává -Sofie, není ošklivé, ale je jich najednou nějak víc a hůř se sklońuje.
Adriana, sice se teď dávají víc, ale není to v tak velké míře jako Karolína a Sofie.
@Anna766 Moc vám děkuji! Přesně takhle o názor mi jde. Chtě nechtě mi to určitě trochu oči otevře. Děkuji ![]()
@Asiina Já právě u první dcery cítila hned někdy od 4. měsíce, že to jméno je to pravé. Že bylo asi podvědomě mnou vysněné už dáááávno. Ale teď vůůůbec.
Za mě snad jedině Karolínka, i když je jich taky poměrně hodně a vadí mi oslovení Kájo, které používá drtivá většina lidí. Adriana má pro mě taky nešikovné zdrobňování a Sofie je těžce pasé. Ta frčela tak před 5-10 lety a pokaždé, když nějakou Sofinku potkám, tak mám osypky, protože do jedné jsou to rozmazlené fiflenky s hysterickými maminkami
Snad jen náhoda ![]()
Jinak u dcery jsem, narozdíl od syna, taky necítila, že to je ono. Rozhodli jsme se právě podle toho, aby jméno mělo co nejvíc možných variant a dcera si mohla do budoucna své oslovení vybrat ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,řeší se to tu často, tak ani mě to nedá se nezeptat.
Jde o: ADRIANA, SOFIE, KAROLÍNAV srpnu mám rodit a řešíme jméno pro holčičku. Vůbec u žádného jméno v kalendáři necítítm, že je to ono. Ale vybrali jsme s přítelem 3 pro nás nejhezčí, tak by mě moc zajímalo, jaké byste vybraly z těch tří jmen a proč?
A ty už víš, že to bude holka? Mně vždy jméno vyskoci, když už vím pohlaví. Bylo to tak u prvního syna a i minulý týden, když nám řekli pohlaví u druhého, tak jméno padlo hned ten den i když jsme ho neměli v seznamu. Z těch jmen se mi nejvíce líbí Karolína.
Vybrala bych Adrianu, Karolínek je spousta a Sofinek taky. Navíc u Karolínek se mi nelíbí oslovení „Kájo“.
@Umík Jojo, vím, že to bude holka. Ještě než jsme to zjistili, tak se nám docela líbila ta Adrianka…manželovi se líbí do teď nejvíc. U mě se to však pořád tak mění. Hrůza ![]()
@Anonymní píše:
@Umík Jojo, vím, že to bude holka. Ještě než jsme to zjistili, tak se nám docela líbila ta Adrianka…manželovi se líbí do teď nejvíc. U mě se to však pořád tak mění. Hrůza
Tak to nechte uležet, vždyť o nic nejde. Můžete mít úzký výběr a rozhodnout se až jí uvidíte
Navíc tím, že nebudete mít jméno dopředu vybrané, se vyhnete kritice okolí ![]()
Ahoj holky,
řeší se to tu často, tak ani mě to nedá se nezeptat.
V srpnu mám rodit a řešíme jméno pro holčičku. Vůbec u žádného jméno v kalendáři necítítm, že je to ono. Ale vybrali jsme s přítelem 3 pro nás nejhezčí, tak by mě moc zajímalo, jaké byste vybraly z těch tří jmen a proč?
Jde o: ADRIANA, SOFIE, KAROLÍNA