Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj.
Vím, že výběr jména na nás, ale zajímal by mě i názor „zvenčí“ a různé pohledy ![]()
Máme doma Kamilku a Nikolku ( ofiko Nikol ), nyní čekáme třetí cácorku a máme dvě jména jak již název napovídá.
Rozálka nebo Natálka.
Manžel si všiml, že jak Nikol tak Kamila mají jako 5 písmeno „L“ a jelikož on je Pavel a má taky jako 5 písmeno L, tak začal hledat také jména s takovou shodou ![]()
Nejdřív jsem se mu smála a měla i jiná jména, ale nakonec nám zůstala tato dvě a obě toto splňují ( Jinak jsme úplně normální
)
Ale zajímalo by jaké se Vám více líbí k jménům, které již máme a zda třeba máte nějaké jiné postřehy.
Mně osobně vadí, že Natálii má asi každý druhý. U Rozálie zase, že hodně lidí píše Rozárie a nebo Rosálie - nevím, zda je toto opravdu nějaký velký problém nebo zda na úřadě jsou schopný napsat jméno správně.
Aktuálně se nám stává, že i úřad píše mojí dceru s a ( Nikola, místo Nikol )
Nebo pokud vás napadá i jiné jméno, které by se hodilo
sem s ním. ![]()
K těm dvěma jménům se spíš hodí Natálie.
Ale víc se mi líbí ve výběru Rozálie.
Mi by se k těm jménům líbila Emilie.
Podmínku by ještě splnila Karolína. Tu snad nezkomolí. Jinak obě jména jsou hezká. Dnes lidé dávají takovych variant, ze uz človek neví, ale přidavat Nikol a je divny…záleží, jestli vam vic vadi ta cetnost nebo pripadne komoleni.
@pavlinka77 píše:
Ahoj.Vím, že výběr jména na nás, ale zajímal by mě i názor „zvenčí“ a různé pohledy
Máme doma Kamilku a Nikolku ( ofiko Nikol ), nyní čekáme třetí cácorku a máme dvě jména jak již název napovídá.
Ale zajímalo by jaké se Vám více líbí k jménům, které již máme a zda třeba máte nějaké jiné postřehy.
Rozálka nebo Natálka.
Manžel si všiml, že jak Nikol tak Kamila mají jako 5 písmeno „L“ a jelikož on je Pavel a má taky jako 5 písmeno L, tak začal hledat také jména s takovou shodou
Nejdřív jsem se mu smála a měla i jiná jména, ale nakonec nám zůstala tato dvě a obě toto splňují ( Jinak jsme úplně normální)
Mně osobně vadí, že Natálii má asi každý druhý. U Rozálie zase, že hodně lidí píše Rozárie a nebo Rosálie - nevím, zda je toto opravdu nějaký velký problém nebo zda na úřadě jsou schopný napsat jméno správně.
Nebo pokud vás napadá i jiné jméno, které by se hodilosem s ním.
Rozálie a Rozárie jsou dvě varianty jména, obě možné a správné. Známá to nedávno řešila na matrice při výběru jména to dceru. Pravděpodobně se na to holčičky v budoucnu úřednice budou ptát, aby zopakovala, jak to zapsat, protože málokdo to fonematicky správně zachytí mezi šumy. A úřední listina musí být napsaná správně. Takže záleží na vás, jak moc vám to vadí.
Natálie se mi líbí víc, ale je teď hodně populární, to je pravda. Na druhou stranu Nikol taky, takže v tomhle ohledu je to jedno.
Rozálie mi přijde nepraktická v tom, že až vyroste z Rozálky, bude z ní pro okolí nejspíš Róza nebo Rozina, což je celkem děs. Natálie mi připadá jako variabilnější jméno pro ženu každého věku.
Jméno Natálie, nesnáším, jsem alergická na Natááááálku, Rozálie je lepší, u nás ale bylo dříve hojně dávané a z dětství si pamatuju, jak každé babičce říkali stará Rozára.
Líbí se mi ta Karolína, šla by i Daniela, Lucie, Klaudie, Apolena, Anděla, Leona, Gabriela, Lada.
Jako malé dítě.. jsme měli kozu…rozu
za mě ne…Natálku mám, moc sem ji chtěla
To je nádherné jméno ![]()
@Anonymní píše:
Jako malé dítě.. jsme měli kozu…rozuza mě ne…Natálku mám, moc sem ji chtěla
To je nádherné jméno
Přesně tak jim ve škole říkají: Róza.
@pavlinka77 Mě se víc líbí Natalie, ale Rozalie taky není špatné a ke jménům dcer by se hodila víc. Ať má každá jméno začínající na jiné písmenko.
@pavlinka77 To je krása, třetí princezna na cestě!
Hlasuju pro Rozálku! Kamilka, Nikolka, Rozálka ![]()
V jednom radiu byla moderatorka Rozálie Pokorná, říkalo se jí Rozálka, Rouzí, Rozalí- byla to dospela mlada zena, štíhlá kratkovlasa blondynka a vsechny varianty jí moc slušely.
@pavlinka77 píše:
Ahoj.Vím, že výběr jména na nás, ale zajímal by mě i názor „zvenčí“ a různé pohledy
Rozálka nebo Natálka.
Manžel si všiml, že jak Nikol tak Kamila mají jako 5 písmeno „L“ a jelikož on je Pavel a má taky jako 5 písmeno L, tak začal hledat také jména s takovou shodou
Nejdřív jsem se mu smála a měla i jiná jména, ale nakonec nám zůstala tato dvě a obě toto splňují ( Jinak jsme úplně normální)
Nebo pokud vás napadá i jiné jméno, které by se hodilosem s ním.
Proč aby se hodilo? Kamila se k Nikol taky nehodí. Dejte co se vám líbí víc. Natálie se mi nikdy nelíbilo. Róza je hezký