Rozálie nebo Natálie

947
20.3.22 13:53

Rozálie nebo Natálie

Ahoj.

Vím, že výběr jména na nás, ale zajímal by mě i názor „zvenčí“ a různé pohledy :-)

Máme doma Kamilku a Nikolku ( ofiko Nikol ), nyní čekáme třetí cácorku a máme dvě jména jak již název napovídá.
Rozálka nebo Natálka.
Manžel si všiml, že jak Nikol tak Kamila mají jako 5 písmeno „L“ a jelikož on je Pavel a má taky jako 5 písmeno L, tak začal hledat také jména s takovou shodou :D
Nejdřív jsem se mu smála a měla i jiná jména, ale nakonec nám zůstala tato dvě a obě toto splňují ( Jinak jsme úplně normální :mrgreen: )

Ale zajímalo by jaké se Vám více líbí k jménům, které již máme a zda třeba máte nějaké jiné postřehy.
Mně osobně vadí, že Natálii má asi každý druhý. U Rozálie zase, že hodně lidí píše Rozárie a nebo Rosálie - nevím, zda je toto opravdu nějaký velký problém nebo zda na úřadě jsou schopný napsat jméno správně.
Aktuálně se nám stává, že i úřad píše mojí dceru s a ( Nikola, místo Nikol )
Nebo pokud vás napadá i jiné jméno, které by se hodilo :-) sem s ním. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
20.3.22 13:56

K těm dvěma jménům se spíš hodí Natálie.
Ale víc se mi líbí ve výběru Rozálie.
Mi by se k těm jménům líbila Emilie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
20.3.22 14:22

Podmínku by ještě splnila Karolína. Tu snad nezkomolí. Jinak obě jména jsou hezká. Dnes lidé dávají takovych variant, ze uz človek neví, ale přidavat Nikol a je divny…záleží, jestli vam vic vadi ta cetnost nebo pripadne komoleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
20.3.22 14:25
@pavlinka77 píše:
Ahoj.

Vím, že výběr jména na nás, ale zajímal by mě i názor „zvenčí“ a různé pohledy :-)

Máme doma Kamilku a Nikolku ( ofiko Nikol ), nyní čekáme třetí cácorku a máme dvě jména jak již název napovídá.
Rozálka nebo Natálka.
Manžel si všiml, že jak Nikol tak Kamila mají jako 5 písmeno „L“ a jelikož on je Pavel a má taky jako 5 písmeno L, tak začal hledat také jména s takovou shodou :D
Nejdřív jsem se mu smála a měla i jiná jména, ale nakonec nám zůstala tato dvě a obě toto splňují ( Jinak jsme úplně normální :mrgreen: )

Ale zajímalo by jaké se Vám více líbí k jménům, které již máme a zda třeba máte nějaké jiné postřehy.
Mně osobně vadí, že Natálii má asi každý druhý. U Rozálie zase, že hodně lidí píše Rozárie a nebo Rosálie - nevím, zda je toto opravdu nějaký velký problém nebo zda na úřadě jsou schopný napsat jméno správně.
Nebo pokud vás napadá i jiné jméno, které by se hodilo :-) sem s ním. :)

Rozálie a Rozárie jsou dvě varianty jména, obě možné a správné. Známá to nedávno řešila na matrice při výběru jména to dceru. Pravděpodobně se na to holčičky v budoucnu úřednice budou ptát, aby zopakovala, jak to zapsat, protože málokdo to fonematicky správně zachytí mezi šumy. A úřední listina musí být napsaná správně. Takže záleží na vás, jak moc vám to vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
20.3.22 14:45

Mně se víc líbí Natálie :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
20.3.22 14:48

Rozálie :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
20.3.22 15:05

Natálie se mi líbí víc, ale je teď hodně populární, to je pravda. Na druhou stranu Nikol taky, takže v tomhle ohledu je to jedno.

Rozálie mi přijde nepraktická v tom, že až vyroste z Rozálky, bude z ní pro okolí nejspíš Róza nebo Rozina, což je celkem děs. Natálie mi připadá jako variabilnější jméno pro ženu každého věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
20.3.22 15:30

Jméno Natálie, nesnáším, jsem alergická na Natááááálku, Rozálie je lepší, u nás ale bylo dříve hojně dávané a z dětství si pamatuju, jak každé babičce říkali stará Rozára.
Líbí se mi ta Karolína, šla by i Daniela, Lucie, Klaudie, Apolena, Anděla, Leona, Gabriela, Lada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.3.22 16:02

.

Příspěvek upraven 20.03.22 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 16:04

Jako malé dítě.. jsme měli kozu…rozu :mrgreen: za mě ne…Natálku mám, moc sem ji chtěla :-)To je nádherné jméno :srdce:

• Citovat
  • Upravit
16438
20.3.22 16:10
@Anonymní píše:
Jako malé dítě.. jsme měli kozu…rozu :mrgreen: za mě ne…Natálku mám, moc sem ji chtěla :-)To je nádherné jméno :srdce:

Přesně tak jim ve škole říkají: Róza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
20.3.22 16:18

@pavlinka77 Mě se víc líbí Natalie, ale Rozalie taky není špatné a ke jménům dcer by se hodila víc. Ať má každá jméno začínající na jiné písmenko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
20.3.22 16:56

@pavlinka77 To je krása, třetí princezna na cestě! :srdce: Hlasuju pro Rozálku! Kamilka, Nikolka, Rozálka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
20.3.22 16:59

V jednom radiu byla moderatorka Rozálie Pokorná, říkalo se jí Rozálka, Rouzí, Rozalí- byla to dospela mlada zena, štíhlá kratkovlasa blondynka a vsechny varianty jí moc slušely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
20.3.22 17:37
@pavlinka77 píše:
Ahoj.

Rozálka nebo Natálka.

Nebo pokud vás napadá i jiné jméno, které by se hodilo :-) sem s ním. :)

Proč aby se hodilo? Kamila se k Nikol taky nehodí. Dejte co se vám líbí víc. Natálie se mi nikdy nelíbilo. Róza je hezký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze