Jméno ke křtu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.2.18 16:20

@warita první Václav je jméno po otci a pokřtěný František po kmotrovi, druhý se jmenuje František protože se nám to jméno líbilo a je v obou rodinách tradiční a křtít ho budeme Václav po svatém Václavovi

• Citovat
  • Upravit
7478
22.2.18 16:24
@Limi123 píše:
Nikdo nemusi mit druhe jmeno po svatem. Ja jsem krtena jen jednim jmenem a kdyz farar chtel druhe, ze to prvni neni po svatem, nasi mu rekli, ze se muze stat, ze ja budu prvni svata s timto jmenem :-D Nakonec na to pristoupil. No… S tim svatorecenim, co si budeme povidat, asi to nevyjde.

Ale nehaz flintu do zita, neni vsem dnum konec.Nic moc je, ze se to dela in memoriam. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
22.2.18 16:28
@warita píše:
Nase dcera se jmenuje Lea a tak stejne je i pokrtena. Nejak mi neni jasne, proc je nutne vybirat jine jmeno?Jinak, kdyz ja jsem se ptala na to, jestli to musi byt nejake biblicke jmeno, tak mi bylo receno, ze nemusi. Proste, s jakym jmenem prijdes, to jmeno to bude. Diky bohu tedy Lea (psano Leah) v bibli existuje, takze to vlastne ani problem nebyl.

Ja to chapu, tak, ze vyberes jmeno podle toho,ke.komu mas vztah, ze tim z nej udelas patrona a zadas o jeho pozehnani v zivote ditete a jako pruvodce virou.Jako bonus ne jako povinost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
22.2.18 16:39
@Limi123 píše:
Nikdo nemusi mit druhe jmeno po svatem. Ja jsem krtena jen jednim jmenem a kdyz farar chtel druhe, ze to prvni neni po svatem, nasi mu rekli, ze se muze stat, ze ja budu prvni svata s timto jmenem :-D Nakonec na to pristoupil. No… S tim svatorecenim, co si budeme povidat, asi to nevyjde.

To mozna i podle kneze zalezi. Me kdyz krtili farar odmitnul dokud mi nevyberu jeste jedno meno tak jsem Maria-Renata. A mi kdyz krtili tak nam farar rekl ze muzeme mit jedno nicemu to nevadi. Ted jsem tehotna jeste nevim ci kluk nebo holka ale kdyz bude holcicka bude to Eliana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.2.18 17:15
@rena621 píše:
To mozna i podle kneze zalezi. Me kdyz krtili farar odmitnul dokud mi nevyberu jeste jedno meno tak jsem Maria-Renata. A mi kdyz krtili tak nam farar rekl ze muzeme mit jedno nicemu to nevadi. Ted jsem tehotna jeste nevim ci kluk nebo holka ale kdyz bude holcicka bude to Eliana.

Eliana je moc pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
22.2.18 18:47
@warita píše:
Eliana je moc pekne.
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.6.18 16:55
@rena621 píše:

Je rozdíl mezi křtem dítěte a dospělého. Dítě dostává od rodičů křestní jméno a biřmovací má později, až když „přijímá“ víru (z pravidla 2. stupeň ZŠ) a dospělý při křtu je rovnou i biřmován - proto dvě jména. Jedno je křestní a jedno biřmovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
18.6.18 17:10
@Kacenek3 píše:
Je rozdíl mezi křtem dítěte a dospělého. Dítě dostává od rodičů křestní jméno a biřmovací má později, až když „přijímá“ víru (z pravidla 2. stupeň ZŠ) a dospělý při křtu je rovnou i biřmován - proto dvě jména. Jedno je křestní a jedno biřmovací.
@Kacenek3
@Kacenek3 píše:

Ahoj nevim jak to je u dospeleho. Ja mam krst i birmovku. Krst jak mimino 2 jmena(Maria-Renata) a birmovku mam jmeno Angela.
Ale to je o domluve s knezem. Nekdo je starsi rocnik a vadi jim netradicne jmeno proto musi mit svate.
S muzem sme se brali na sk a nauku v cz. Zjistili ze v Cechach maji jine sliby a bez prisahy.
To se bavime jen o katolicke vire.
Nejlepsi je zjistit si vsechno primo na faru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze