Jméno pro kluka

12.4.22 10:45

Jméno kluk

Prosím Vás,
můžu se zeptat na názor ohledně jména? Čekám cca za měsíc chlapečka, doteď nevím jaké jméno dat, protože můj vytoužený Mareček je nereálný, skrze to, že můj přítel již Marka má… 😭
Varianty jsou tedy tyto:
Miroslav - po mém otci
Václav - líbí se mi tedy Vašík, Véna, Venoušek… Václav moc ne… M
Michal nebo Michael - jen Misanku je celkem hodně, navíc Michael není špatné, ale aby v dospělosti pořád upozorňoval, že je Michael, ne Michal…nevím no… Už jsem z toho bezradná, pořád přemýšlím, ale vůbec nevím… Potřebuji cítit, jo, to je ono… A ne se v tom plácat :nevim: :nevim, zkrátka TOP byl vždy pro mne Marek. Mám již dva kluky Vojtu a Petra. Nelíbí se mi tedy jména typu Matyáš, Tadeáš, Dominik, Denis, apod…
Příjmení začíná na písmeno Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
12.4.22 10:51

A ty to budeš cítit, když ti to navrhne někdo jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
12.4.22 11:03

@Paradise.maracuja jména kluků tady psát nechci, ale na obě jména jsem si musela dost zvyknout. Prvnímu vybral jméno manžel. Druhý měl být nejprve holčička, jméno jsem vybrala já a kluk byl jen tak jako aby tam nějaké jméno bylo. Jakmile byli jistí dva kluci, jméno jsem nechala. A nějak jsem si na ty jména už zvykla. :lol:
V tvém případě mě napadá třeba Mirek? Je to skoro jako Marek. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.22 11:08
@Malineka píše:
A ty to budeš cítit, když ti to navrhne někdo jiný?

Nevim jak to cítit budu, ani jedno není zkrátka Marek :,(
Toto jsou jen varianty které se dají… Ale nejsem z nich odvarena, jen nic jiného mne nenapadá… Říkám si, že si třeba časem zvyknu… Snad… Jen… Jestli třeba Vašek, Mirek není předpotopní… Michal je klasika asi… Ale je to pořád Míša, tak jak na holku… Zase má plno zdrobnělin… Nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
12.4.22 11:11

Moc se mi líbí Mirek. Ve tvém případě Miroslav :D

• Citovat
  • Upravit
6993
12.4.22 11:14

Meli jsme pujcenou knizku a prochazeli jmena.

Prvni byl puvodne jen „pracovni“ a dost to jmeno kritizovali. Ale nam se usadilo a na dite fakt sedi. On je takovy svuj, jako to jmeno.
Na druheho to bylo horsi. Aby nejak ladilo. Jmeno ma jako hodne malych kluku, ale jde to.

Jo, taky jsme prochazeli nasejmena ty s nejmensi cetnosti, nebo co se uz nedavaji.

Ve hre byl jeste Benedikt, Čeněk (spíš ze srandy) a Richard, gyndarka navrhovala i Kristiana, kdyz holka mela byt jasna Kristinka :jazyk:
A ze jsme nedali puvodniho meho favorita Patrika jsem rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
12.4.22 11:14

@Paradise.maracuja mimochodem nemusis dat jmeno hned, muze se dat az po porodu jak ti bude pripadat dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.4.22 11:16

Ja te úplně chápu. Chtěla jsi Marka, to jméno se ti líbí, vždycky sis predstavovala ze se tak bude tvoje dítě jmenovat, takže je jasný ze te to mrzí. Ale beres to racionálně a to je fajn, pokud už chlap má syna s tímhle jménem, tak to by byla blbost dávat stejné, bohužel. I když znám dvě rodiny, kde se to stalo (v obou případech se jednalo jména pro chlapečka po otci ) a fakt to není úplně dobrý :roll:

Nebala bych se toho, ze až dítě bude na světě a ty ho nějak pojmenujes, ze budeš litovat! Zvyknes si a brzo ti ani neprijde, ze se měl (mohl ) jmenovat jinak ;)
Ja měla od 15 vysněný jméno pro kluka, byla jsem si jistá, ze jednou můj syn bude Alexandr - a není. A vůbec mi to nevadí :D To samy pro holku, plánovala jsem úplně jiný jméno a o tom co skutečně má, ne nikdy ani nenapadlo přemýšlet ;)

Takže znova, chápu ze jsi smutná, ale tohle fakt není konec světa ;)
Všechny jména, co jsi vypsala jsou fajn.
Klidně bych dala toho Mirka, s tim ze je to nejpodrobnější Markovi.
Jinak ja bych vybrala Michala, je to moc hezky, univerzální jméno a malej Míša, to je proste boží;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
12.4.22 11:20

Já mám štěstí, že máme holku, protože jsme absolutně nevěděli co pro kluka. Když se nám něco líbilo, tak to bylo často dávané a ty jména staršího soudku jsme nechtěli.
Když mě sestřička upozornila na to, že nemám v kolonce napsané jméno pro chlapce, tak jsem tam random napsala Matěje a modlila se, aby to ta holka fakt byla :mrgreen:
Z tvých vybraných jmen bych dala asi Michala a nebo Mirka, ale můj šálek kávy není ani jedno z jmen.
Tak ať dobře vyberte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
12.4.22 11:24

Co Ondřej? Máme také příjmení na Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15254
12.4.22 11:31

Mě se jméno Michael moc líbí, víc než Marek :palec: Miroslav nee, to je není hezké. Václav může být, Vašík je docela pěkné jméno. Mě se třeba ještě líbí Lukáš, Richard, nebo Filip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.22 11:36
@Any9 píše:
Ja te úplně chápu. Chtěla jsi Marka, to jméno se ti líbí, vždycky sis predstavovala ze se tak bude tvoje dítě jmenovat, takže je jasný ze te to mrzí. Ale beres to racionálně a to je fajn, pokud už chlap má syna s tímhle jménem, tak to by byla blbost dávat stejné, bohužel. I když znám dvě rodiny, kde se to stalo (v obou případech se jednalo jména pro chlapečka po otci ) a fakt to není úplně dobrý :roll:

Nebala bych se toho, ze až dítě bude na světě a ty ho nějak pojmenujes, ze budeš litovat! Zvyknes si a brzo ti ani neprijde, ze se měl (mohl ) jmenovat jinak ;)
Ja měla od 15 vysněný jméno pro kluka, byla jsem si jistá, ze jednou můj syn bude Alexandr - a není. A vůbec mi to nevadí :D To samy pro holku, plánovala jsem úplně jiný jméno a o tom co skutečně má, ne nikdy ani nenapadlo přemýšlet ;)

Takže znova, chápu ze jsi smutná, ale tohle fakt není konec světa ;)
Všechny jména, co jsi vypsala jsou fajn.
Klidně bych dala toho Mirka, s tim ze je to nejpodrobnější Markovi.
Jinak ja bych vybrala Michala, je to moc hezky, univerzální jméno a malej Míša, to je proste boží;)

@Any9 Úplně přesně mně chápeš, vystihla jsi Ty pocity na 100%
Vím, že to není konec světa, není to úplně důležité…ale ani teď v 34. týdnu to malé nijak neoslovuji, protože nevím jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.4.22 11:42
@Paradise.maracuja píše:
@Any9 Úplně přesně mně chápeš, vystihla jsi Ty pocity na 100%
Vím, že to není konec světa, není to úplně důležité…ale ani teď v 34. týdnu to malé nijak neoslovuji, protože nevím jak…

Ja věřím, ze po porodu tenhle problém mít nebudes ;)
Dítě můžeš pojmenovat tuším do 14 dnu od narozeni, možná déle. Třeba to vyuzijes a třeba te po porodu napadne úplně jiné jméno, co ti na chlapečka bude sedet ;)
Každopádně fakt si myslím, ze až bude na světě, bude mít svoje jméno, ty budes spokojena a brzo ti to ani neprijde, ze by se mohl jmenovat jinak :) chápu, ze syn přítele ti to bude furt podvědomě připomínat, ale tvoje dítě bude jedinečný a hlavně tvoje :andel: Urcite se shodnete na pěkným jménu co vám bude vyhovovat :)
Držím palce at všechno dobře dopadne a miminko je hlavně zdravý :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24827
12.4.22 11:45

Když nemůžete být vysněného Marka, dala bych jméno Marian, vyřešeno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
12.4.22 11:46

Proc to nemuze být čistě Michal, tech s e moc neznam. Stejne jako holky jsou jen Michaely, ne Michaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí