Očičká babetka

Anonymní
11.4.22 07:54

Očičká babetka

Dobrý deň.

Mamičky čo može mat dcerka za farbu keď jeden gen rodiča je sive modrý a druhý hnědý?
Toto keby málo byť modré tak už asi je, že? Babatko má 4 týždne. Všetci mi hovoria že modrá je prostě modrá od narodenia..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14615
11.4.22 07:57

Já si myslím, ze dost děti má po narozeni modré oči a některým pak během par měsíců zhnednou :lol: ale ze by někomu zmodraly, jsem ještě neslyšela :lol: takže tipuji, ze už u hnědých zůstane ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35854
11.4.22 08:03

Zeptej se tak na půl roku. Novorozenci mají všichni takový domodra oči.
Většinou bývá dominantní po rodici co má tmavší oči. Ale není to uplne vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.4.22 08:12

Já mám modrý, otec hnědý. Jednu dceru máme modrookou, druhá má hnědozelený oči.

• Citovat
  • Upravit
14615
11.4.22 08:13
@JancaS84 píše:
Zeptej se tak na půl roku. Novorozenci mají všichni takový domodra oči.
Většinou bývá dominantní po rodici co má tmavší oči. Ale není to uplne vždy.

Tohle dite má podle tebe taky modrý? :lol: Já vidím hnědou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P to je sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
11.4.22 08:17

Tohle jsou podle me klasický tmavě modrý oči novorozence. Může z toho být snad cokoliv. Hnědá i modrá. Jsou dost tmavý, takže spíš ta hnědá, ale třeba dcera měla podobný a má oči modrý, jen ji zesvetlaly. Zrovna u ni jsem tu hnědou skoro i předpokládala, narodila se s tmavými vlasy, tmavší pleti a úplně svýma očima. Celá po babičce, co má oči právě hnědý. Ale princezna nám celá vybledla :lol: takže ve 4 týdnech bych fakt nedělala žádné závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.4.22 08:21

Barva očí se ustaluje minimálně do roka, zvlášť pokud jeden z rodičů má tmavé a druhý modré. Takže z tohoto fakt soudit nic nelze. Moje neteř má 5 měsíců a stále má tuhle „antracitovou“ - já říkám „koťátkovou“ barvu, otec skoro černé, mamka světle modré. Může z toho vylézt cokoli od modré, přes zelenou až do hnědé :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.4.22 08:22

Oči dětí se můžou vybarvovat déle než rok. Naše měly oba po narození tmavě modré (modré oči mají téměř všichni novorozenci) a byla jsem přesvědčená, že budou mít moje hnědočerné. A oba jsou blonďáci s šedýma očima po tátovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.4.22 08:34
@Semtex píše:
Tohle dite má podle tebe taky modrý? :lol: Já vidím hnědou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P to je sranda :lol:

Je to focené při umělém světle s bleskem, takže z toho poznáme úplně houby. Já mám na fotkách při umělém světle s bleskem úplně stejnou barvu, jako dítě na fotce, přitom normálně je mám světle modrošedé.

@Anonymní píše:
Dobrý deň.Mamičky čo može mat dcerka za farbu keď jeden gen rodiča je sive modrý a druhý hnědý?
Toto keby málo byť modré tak už asi je, že? Babatko má 4 týždne. Všetci mi hovoria že modrá je prostě modrá od narodenia..

Všem mým dětem oči zesvětlaly z tmavě modré na světle modrou kolem 3-4měsíce.

Příspěvek upraven 11.04.22 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.4.22 08:35
@Hoa Mai píše:
Všem mým dětem oči zesvětlení z tmavě modré na světle modrou kolem 3-4měsíce.

Mým taky. Ale tam, kde se to má vybarvit dotmava, to ze zkušenosti v okolí trvá podstatně déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
11.4.22 08:40

Já mám hnědé, manžel zelené. Všechny se narodily s modrýma očima. Nejstaršímu šly oči do hněda tak od 3 měsíců, prostřední se oči zbarvily do zelena kolem osmého měsíce a nejmladšímu je 11 měsíců a oči stále průzračně modré. Takže… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
11.4.22 08:46

Bez umělého světla… Taková nijaka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.4.22 08:48
@cassydiees píše:
Bez umělého světla… Taková nijaka..

Takové oči ale fakt mají všechna novorozňata, z toho nelze vyčíst vůbec nic 8) Stejně jako z barvy prvních vlásků. Chápu, že jsi zvědavá a netrpělivá, ale nezbyde než čekat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.22 08:50

@unuděná

Mě všetcu hovoria e to chce o moc světlejší na modré oči.. Že toto je jasná hnědá. Že žádne dieta nemalo v mesiaci toto tmavé při modrých…ale podle mě to je snad blbosť ne? Že každé modré malo hned světle modrou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.22 08:53

@Hoa Mai

Ní právě som mala za to že umele světlo vyfarbi najviac přírodzenu barvu! Či nie? :O

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure