Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli jste někdo řešili, že se vám narodilo druhé dítě a muselo spát v jednom pokoji se svým starším sourozencem (bude mít v době kdy se narodí 2,5 roku)? Aby se navzájem nebudily? Jsem z toho trochu nervózní, ale bohužel se to jinak vymyslet nedá.
Děkuji.
@Teroušek95 jako novorozene miminko dáš do pokoje s 2,5letym??
U sebe miminko nemůžete mít proč? Stejně k němu budete v noci běhat.
@Teroušek95 Já jsem měla ještě relativně nedávno tři děti v jednom pokoji, všichni rozmezí věk cca jako uvádíš Ty a problém v tom nebyl. Ale všichni byli od narození zvyklí spát i v hluku, takže nějaký pláč v noci nebo povídání je absolutně nemohl rozhodit a tak jim to zůstalo dodnes ![]()
Já měla stejny věkový rozdíl.
Miminko jsem si nechala do 5 měsíců u sebe v kolébce, pak šlo do pokoje do postylky.
Děti se nenudily.
Mám rozdíl dětí 20 měsíců, 2,5 roku spal starší v dětském pokoji a mladší s námi v ložnici. Ve 2,5 letech mladší (před 3 měsíci), jsme ji přestěhovali. Stejně se v noci budí navzájem, když jeden nebo druhý náhodou brečí. Jinak u nás by bylo, jak to vymyslet, ale děti chtějí spát spolu a já na to vstávání jsem zvyklá. Taky je hodně důležité, jaké budeš mít děti. Nám se třeba víc budí starší, ještě nedávno byl schopný plakat několikrát za noc. A tím budil malou, která jinak spí dobře. V noci se ale jednou vzbudí a přestěhuje se k mamince pod deku ![]()
Neumím si představit, že by „muselo“. Miminko jsem chtěla mít u sebe, nedovedu si představit x krát za noc běhat do jiné místnosti.
My spali v jednom pokoji vsichni a k memu prekvapeni novorozenec budil pouze me
e teda byla jsem hned vedle, stacilo mu kniknout a byla jsem vzhuru ![]()
Jinak jsme jednu dobu spali i v kombinaci ja s mladsim v jednom pokoji a starsi s tatou ve druhem
Příspěvek upraven 10.04.22 v 18:40
Záleží na tom, jaký mají děti spánek. Starší se ani nehnul, i když mu u hlavy to mimino řvalo jak siréna.
A pak jsou děti, co je probudí bzučák u dveří i přes dvoje zavřene dveře. ![]()
Pardon, asi jsem to blbě napsala. Myslela jsem to tak, že bychom byli všichni čtyři v jedné ložnici. Bohužel momentálně bydlíme v bytě 2kk a zatím se do většího přestěhovat nemůžeme. Byt je veliký, jen je bohužel situovaný jen na 2 místnosti. Proto budeme muset spát všichni v jedné místnosti, tak z toho mám trochu strach, aby se děti navzájem nebudily. Ale asi se to zvládnout dá..
Mám tenhle rozdíl. Prvních pár měsíců spala starší s tátou v ložnici a já s miminem v dětským pokojíku, pak se starší nastěhovala k nám. Nebudili se, i když mimino bylo vzhůru i 18× za noc. Dokonce pak spaly v jedné posteli.
@Teroušek95 píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli jste někdo řešili, že se vám narodilo druhé dítě a muselo spát v jednom pokoji se svým starším sourozencem (bude mít v době kdy se narodí 2,5 roku)? Aby se navzájem nebudily? Jsem z toho trochu nervózní, ale bohužel se to jinak vymyslet nedá.
Děkuji.
Předpokládám, že budete spát všichni v ložnici, ne? Jinak my jsme asi 3 měsíce před narozením druhého miminka starší přestěhovali do vlastního pokoje, zvykla si krásně. Máte další pokoj? A pokud by to nešlo, zkrátka bychom spali všichni v jedné místnosti nebo manžel se starší na gauči ![]()
@Teroušek95 píše:
Pardon, asi jsem to blbě napsala. Myslela jsem to tak, že bychom byli všichni čtyři v jedné ložnici. Bohužel momentálně bydlíme v bytě 2kk a zatím se do většího přestěhovat nemůžeme. Byt je veliký, jen je bohužel situovaný jen na 2 místnosti. Proto budeme muset spát všichni v jedné místnosti, tak z toho mám trochu strach, aby se děti navzájem nebudily. Ale asi se to zvládnout dá..
Jo takhle. Já myslím, že když budete mít miminko někde blízko u sebe, tak jako matka podvědomě zareagujete dřív, než se stačí opravdu rozkřičet na celé kolo a probudit všechny ostatní. Zvyknout se dá na všechno, nebudete první ani poslední, kdo to takhle měl/má. ![]()
@lucad77 to máte asi pravdu. Měla jsem to tak i se synem, vždy mě vzbudilo i to, když se začal převracet nebo kňourat před úplným probuzením 😊 moc děkuji 😊
Byly jsme dohromady i v 5 a bylo to dobrý
Máme 3 děti po cca 2 letech.