Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naučila jsem to dceru tak, že jsem ji položila ve správné poloze (lokty pod sebe a opřít se o ně) na stůl a sama se pak schovala pod úroveň stolu a dělala jí plyšáky „divadýlko“. Jak se musela koukat rovně a dolů, neměla tendenci se zvedat. Lokty jsem ze začátku přidržovala. Dělala jsem to při každém přebalování a fakt to pomohlo - jinak nám hrozila Vojtova metoda. Na bříšku taky nebyla ráda, hned se propnula do oblouku a skrčené ruce dala k uším.
Nám pomohla tv, zrcadlo nebo jsem měla dceru na posteli, já byla na zemi. Dívala se mi do očí.
Nám nepomohlo nic. Nejstarší dcera tak silně nesnášela polohu na břiše, že se raději naučila obratem se z břicha přetočit zpátky. V šesti měsících díky tomu už sama seděla, prostě dala jsem jí na bříško, ona se začala přetáčet a šla u toho rovnou do sedu.
Přeskočila lezení a v 10i měsících se najednou postavila u stolu a vypochodovala do prostředka obýváku. Než přišel večer, chodila z místnosti do místnosti.
Děti jsou zkrátka různé a občas si prostě jedou po své vlastní linii, navzdory tabulkám a lékařům.
Taky jsme meli problem na brisku a Vojtovka se nam nevyhla. Nebylo to tak hrozne. Ber to tak, ze mu pomuzes do budoucna.
Trochu pomahalo davat ho na brisko na prebalovaku, byl lepsi vyhled, bavilo ho to vic nez na zemi - postel/gauc je moc mekka podlozka, nepomaha mu to posilovat spravne svaly.
@whitemirror no mela by pást
ale jak se ji po chvilku nelibi byt na brisku natahne obe ruce do strany a pry je to spatne
Náš to dělal taky, všeobecně nesnášel polohu na břiše. Cvičili jsme jen chvíli, přišlo mi to zbytečný. V 5 měsícich se začal plazit a už nedělal nic jinýho. V 7mesicich už stál u nábytku, v 9 začal lézt a zároveň si sedl. Rozchodil se ve 13 měsících. Teď je mu 14 měsíců a litá jak drak ![]()
Malej to taky neměl na bříšku rad, ryl nosem do podložky a řval. Změnilo se to až když se začal přetáčet. Teď je tam pořad a po jídle je to vždy nadlidský výkon udržet ho na zádech ![]()
Syn taky nesnáší polohu na bříšku. Kvůli tomu se naučil přetáčet se z břicha na záda dříve, než ze zad na břicho. Na bříško se přetočí, jednou to předvedl, ale víckrát to neudělal ![]()
Ahoj moje holčička skoro 4 mesíce nechce být za boha na bříšku :/ a když už tam je a dám jí správně začne delat letadylko a pak to hned po minutě vzdá s trašný řev
jsem z toho nešťastná:(