Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@unuděnáMě všetcu hovoria e to chce o moc světlejší na modré oči.. Že toto je jasná hnědá. Že žádne dieta nemalo v mesiaci toto tmavé při modrých…ale podle mě to je snad blbosť ne? Že každé modré malo hned světle modrou
Kdepak, takové oči mají i děti, které jsou pak modrooké. Moje dvě děti měly taky takové a do toho roka světlaly a světlaly, až mají takové světle modro-šedé.
Mrkej, tohle jsou oči mé dcery ve 4 týdnech, foceno za denního světla bez blesku. Je úplně světle modrooká ![]()
@Anonymní píše:
@unuděnáMě všetcu hovoria e to chce o moc světlejší na modré oči.. Že toto je jasná hnědá. Že žádne dieta nemalo v mesiaci toto tmavé při modrých…ale podle mě to je snad blbosť ne? Že každé modré malo hned světle modrou
Mám oči hnědé a syn měl podobně tmavě modré oči jako novorozenec. Teď je modrooký a do hnědé se rozhodně už nepřebarví. Když jsme měli na návštěvě stejně staré dvouměsíční mimino, co má teď tmavě hnědé oči (a maminka též), byl znát, že to jejich modrooké nebude. Mělo oči tmavší než syn.
@Russet
Takže myslíš že syncek aj dle foto eště może mat modru? Že to nieje eště iste… Já tam tu hnedu vidím ale moj hovori že vobec ![]()
@Anonymní píše:
@Russet
Takže myslíš že syncek aj dle foto eště może mat modru? Že to nieje eště iste… Já tam tu hnedu vidím ale moj hovori že vobec
Je to možné. Je malinký.
@Anonymní píše:
@Russet
Takže myslíš že syncek aj dle foto eště może mat modru? Že to nieje eště iste… Já tam tu hnedu vidím ale moj hovori že vobec
Tak z toho udělejte zábavu a vsaďte se třeba o hodinovou masáž. Ale výsledek hodnoťte až tak v roce věku ![]()
@cassydiees píše:
Bez umělého světla… Taková nijaka..
Takove oci ma vetsina novorozencu. Dcera mela take takovou barvu. Ve 3 mesicich uz mela modrou (viz foto), mela ji i v 1 roce. Ted ve 4 letech uz ma zeleno hnedou. Ja mam svetle zelene oci, manzel hnede. Cili ted jeste nelze usuzovat, jakou barvu oci bude mit vas maly.
Moje deti měly obě takhle tmavé oči, dcerce pak spíš zesvetlaly a je modrooka po mně, je sice mladší, ale ta barva se ji ustálila už jako cca 3 mesicnimu miminku a už se nemenila. Synkovi se barva pořád trochu mění, a to mu je už 9 let. Nejdřív měl cca do 4 let tmavě modré, pak trochu do šeda, teď mu to začíná přecházet do zelena. Manžel má oči zelené, já modré, ale ty geny se asi u nás hodně míchají, protože moji rodiče mají zelenou a modrou barvu, manželovi rodiče hnědou a modrou. Tvoje miminko může mít oči hnědé, ale klidně z toho může být ta modrá anebo zelená. Sázka o masáž zní dobře:)
Čau holky, zajímavá diskuze.. Jak to vidíte u nás? 5 týdnů věk. Ale mám dojem ze tam vidím občas odlesk takové žluté, možná počínající hnědá? Prvorozený mělo tmavší oči tím způsobem, že měla světle kolem panenky a zvenku černější kruh. Tento má takovou jednolitou. Dík
Příspěvek upraven 12.04.22 v 12:21
@cassydiees píše: Čau holky, zajímavá diskuze.. Jak to vidíte u nás? 5 týdnů věk. Ale mám dojem ze tam vidím občas odlesk takové žluté, možná počínající hnědá? Prvorozený mělo tmavší oči tím způsobem, že měla světle kolem panenky a zvenku černější kruh. Tento má takovou jednolitou. Dík
Tipla bych, ze bude hnedooky. Nase nejmladsi mela nejdriv svetlejsi nez vas maly. Ve 3 mesicich modrou, v 9 uz tmavla a v roce uz je to jasna hneda.
@cassydiees píše: Čau holky, zajímavá diskuze.. Jak to vidíte u nás? 5 týdnů věk. Ale mám dojem ze tam vidím občas odlesk takové žluté, možná počínající hnědá? Prvorozený mělo tmavší oči tím způsobem, že měla světle kolem panenky a zvenku černější kruh. Tento má takovou jednolitou. DíkPříspěvek upraven 12.04.22 v 12:21
Hlásím v 18 ti měsících. Máme oči furt velký prd něco barva 🤣