Jméno Lineta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
871
10.1.21 12:53

Též mi evokuje hygienické pomůcky. Ale jako zahraniční jmeno mi připadá Lynette hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
10.1.21 12:53

Není to název oplatku? uvažuji nad tím.. líbí se mi Lina.. myslím, že by prošla i matrikou (zkuste knihu od Knappové Jak se bude jmenovat).. je to jemné, pěkné, zvláštní, žádnou takovou holku/ženu v okolí nemáme, ale vyjímečně nedštím síru za „každou cenu být originální“, tohle je tak nějak logicky pěkné :srdce: Linet/Lynet ani jiné odvozeniny asi ne, ale to vám řeknou na matrice co lze… aspoň nebudete mít jako my všude tři Kristýnky, to je peklo.. já byla vždy jediná Lucie a bylo to fajn :-) v dnešní době se jmenovat třeba Natalie, Eliška nebo Sofie, tak aby si holčička pořídila do školky rovnou i pořadové číslo :lol: i proto se mi ta Lina líbí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
10.1.21 12:56
@Lucy75 píše:
Není to název oplatku? uvažuji nad tím.. líbí se mi Lina.. myslím, že by prošla i matrikou (zkuste knihu od Knappové Jak se bude jmenovat).. je to jemné, pěkné, zvláštní, žádnou takovou holku/ženu v okolí nemáme, ale vyjímečně nedštím síru za „každou cenu být originální“, tohle je tak nějak logicky pěkné :srdce: Linet/Lynet ani jiné odvozeniny asi ne, ale to vám řeknou na matrice co lze… aspoň nebudete mít jako my všude tři Kristýnky, to je peklo.. já byla vždy jediná Lucie a bylo to fajn :-) v dnešní době se jmenovat třeba Natalie, Eliška nebo Sofie, tak aby si holčička pořídila do školky rovnou i pořadové číslo :lol: i proto se mi ta Lina líbí :srdce:

Tak ja treba Kristynu znam jen jednu, zato Lucek asi 50 :lol: Asi jina generace nebo oblast :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
10.1.21 13:04

@Galitea generace :lol: :mrgreen: za mne to bylo velmi vyjímečné jméno.. však je to taky skoro 50 let :mrgreen: to byly samé Petry, Jany, Pavly, Jitky, Kateřiny, Marie.. těch bylo v každé třídě x… dnes je to Eliška, Natálie, Nikola, Tereza, Ema, Ela, Stela a Sofie.. každá doba má své..
na rovinu se mi ale ta modernější líbí víc ;) i když ve školce je to peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
10.1.21 13:05

Líbí se mi Lina. I když je to oplatka. Lineta už moc ne. Lynette, tam už záleží i na příjmení.

@Galitea píše:
Tak ja treba Kristynu znam jen jednu, zato Lucek asi 50 :lol: Asi jina generace nebo oblast :lol:

Taky tak, Kristýna se sem tam objeví, ale Lucie, to je „stálice“, v mé generaci byly v každé třídě i dvě a i nyní je to často dávané jméno. Malých Lucinek i větších Lucií je v mém okolí spousta. Je to oblíbené jméno.

Příspěvek upraven 10.01.21 v 13:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.1.21 13:06
@Galitea píše:
Akorat Lynette se pise s tvrdym y, s mekkym jsem snad tu variantu jmena ani nevidela.

Na netu sa da najst, ze aj s makkym i existuje variant.

„The name Linette means Pretty One and is of English origin.“

Ale ano, je aj varianta Lynette, ta je asi znamejsia. To by furt musela vysvetlovat, ci s makkym alebo tvrdym i. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
10.1.21 13:08
@Lucy75 píše:
@Galitea generace :lol: :mrgreen: za mne to bylo velmi vyjímečné jméno.. však je to taky skoro 50 let :mrgreen: to byly samé Petry, Jany, Pavly, Jitky, Kateřiny, Marie.. těch bylo v každé třídě x… dnes je to Eliška, Natálie, Nikola, Tereza, Ema, Ela, Stela a Sofie.. každá doba má své..
na rovinu se mi ale ta modernější líbí víc ;) i když ve školce je to peklo…

Jo tak ja jsem tricitka :P :D to bude obdobi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
10.1.21 13:10
@terien píše:
To je sušenka ne? Nelíbí se mi, evokuje to ve mě toaletní papír, sušenku a antikoncepci

A limetku a menstruacni vlozky.
A jeste horsi je s tim „y“ a dvema „t“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.1.21 13:15

@Adki

nelíbí se mi :think:

připadá mi divný a takový trochu…nesouladný

připomíná mi něco s internetem, něco se zdravotnictvím…a nějak mi…nezní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.1.21 13:16

Lynette by se mi líbilo, zit v americe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.1.21 13:19

Přijde mi to jako název pro sušenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
10.1.21 13:27

Severočeská dřevařská společnost, to bylo první u mě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148291
10.1.21 13:28
@Mallorka píše:
Přijde mi to jako název pro sušenku

Taky, to bylo první co mě napadlo. Jinak to nezní až tak špatně, ale myslím že by to lidi pletli s Lindou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
10.1.21 13:44

@Adki
Není to vysloveně ošklivé jméno, ale připomíná mi to limetu nebo papírové kapesníčky…
Také bych se bála, aby na holčičku děti nevolali citrone. Ale to je jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
10.1.21 14:15
@Adki píše:
Ahoj,

jelikož si občas rada prečítam diskusie o menách, tak mi napadlo sa spýtať, ako sa vám páči ženské meno Lineta.

Keď sme s priateľom vyberali meno pre naše miminko (nakoniec chlapeček, takže sme ženské mená nedoriešili), tak sme mali vybranú spústu mien pre holčičku. Prechádzali sme aj starú (slovenskú) knižku Meno pre naše dieťa (Milan Majtán, Matej Považaj) a tam priateľa veľmi zaujalo meno Lineta. Hneď muselo ísť na zoznam mien. :) Mne sa popravde veľmi páči zdrobnenina Lin, Linuška. V základnom tvare Lineta už menej, viac by sa mi páčilo Linette (alebo Lynette?).

Info k menu z uvedenej knihy: „pôvod nejasný, azda zo zdrobnených podôb Linette, Linetta“.

Diskusia spise len pre zábavu, zatiaľ druhé dítko ani nečakáme.

Doteraz som nepočula také meno. Ale nie je zlé. To je nejaký tvar od Lina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze