Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Co si myslite o jmene Mikolas?
Libilo by se nam synovi rikat Miki, ale manzel nechce Mikuláše, kvuli certum s mikulasem…
Nechceme ani Michala, Michaela, mame v rodine blizke hodne…
Dneska jsem to videla poprve, tak me to jen zaujalo:)))
Strašný, stejně jako Mikuláš. Navíc to bude každý komolit a dítě bude celý život vysvětlovat, že není Mikuláš ani Nikolas, že se lidé nepřeslechli
Neni to romske jmeno? U nas v meste maji takove jmeno jedine romove ![]()
Mikolas je skvělý jméno
, ale jde hlavně o to jestli se líbí vám, ne lidém z emimina.
Mě se to nelíbí, přijde mi to jako zkomolenina mezi Mikulášem a Nikolasem. Navíc se to bude lidem plést a bude to celý život vysvětlovat.
Já bych dala, když už, tak Mikuláše. Řekla bych, že jich je teď celkem dost a už to přestává být tak jednoznačně spojené s čertem…To je jako Žofie, jmenuje se tak kamarádky dcera, říká se jí Žofka a už je to tak běžné, že nikoho nenapadá opice…
Nikolas se mi taky protiví, když už tak jen Nikola-jako mužské jméno.
@slunecnice32 píše:
Kamaradka ma miminko Mikoláš a libi se mi to moc
Ano, Mikoláš je určitě lepší ![]()
Odnoš jména Mikuláš. Mně se jméno nelíbí. Jednou tvůj syn bude muset každému hláskovat jméno.
Když to tak čtu. Vážně jsou děti tak hloupé a nepochopí, jak se kdo jmenuje? Neřešíme to spíše my dospělí, a tím jejich pohled ovlivňujeme (máma říká, že je to hloupé jméno, tak máš hloupé jméno, haha)? Proč by to dítě mělo každému hláskovat jméno, obzvlášt dnes, kdy se pořádá pomalu „soutěž“ o to, kdo ho bude mít originálnější a míň časté? Podle mě jsou dnešní děti na různorodost zvyklé a pochopí a snad taky uslyší, že Mikolas není Mikuláš. ![]()
Příspěvek upraven 22.12.20 v 15:45
@Hermione1 to je jasny;) ale kdyz je nekdo nerozhodny jako my, tak par napadu a nazoru kolem nikdy nezaskodi, me ty diskuze o jmenech spis bavi:)