Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Servus ženský,
už jste někdy slyšeli nějaké strašně šiblé jméno, s kterýmž se jmenuje spolužák vašeho dítěte. Od mých děti se někdo jmenuje Nicoll, Sophie a Samuel a jak u vás. Líbí se vám spíše jména moderní nebo jména stará? Ženský pište!
@JohanaRottova píše:
Servus ženský,
už jste někdy slyšeli nějaké strašně šiblé jméno, s kterýmž se jmenuje spolužák vašeho dítěte. Od mých děti se někdo jmenujeNicoll, Sophie a Samuel a jak u vás. Líbí se vám spíše jména moderní nebo jména stará? Ženský pište!
Jméno bych takové nedala, ale zase bych neřekla že je to šiblé jméno…
Šiblé jméno? Jako opravdu
Rodiče ty děti asi tak pojmenovali, protože se jim jméno líbí. Co bys asi tak říkala na Mayu, Rút, Noemi, Timoteje, Kiru, Noela, Aryu, Liama, Aylin, Elif, Anatola, Lilith, Mauru, Gayu, Hektora a podobné?
(Ano všechno to jsou děti v poslední době narozené v Čr). A pak, že děti jsou zlé a vysmívají se - ale od koho to asi tak mají že ![]()
@alejandra píše:
Ta jmena, ktera jsi napsala mi prijdou normalni
Samuel, Sophie uplně v pohodě mi to přijde taky
. Zrovna Sophie je dcery kamarádka ve školce, nikdy jsem se nepozastavila nad tím jménem. A holčička má dvojče Lauru.
Příspěvek upraven 21.12.20 v 11:34
@JohanaRottova píše:
Servus ženský,
už jste někdy slyšeli nějaké strašně šiblé jméno, s kterýmž se jmenuje spolužák vašeho dítěte. Od mých děti se někdo jmenuje Nicoll, Sophie a Samuel a jak u vás. Líbí se vám spíše jména moderní nebo jména stará? Ženský pište!
Vždyť tohle jsou pomalu nejčastější jména, co se v ČR dávají. Jen holt nejsou psaný česky. Sofinek a Samíků potkáš na každém hřišti 12 do tuctu.
@Svistice píše:
Johana Rottová je dost šiblé jméno.
Co konkrétně na tom vadí?
Edit: poposedla jsem si a pochopila vtip…
@Veru1987 píše:
Samuel, Sophie uplně v pohodě mi to přijde taky. Zrovna Sophie je dcery kamarádka ve školce, nikdy jsem se nepozastavila nad tím jménem. A holčička má dvojče Lauru.Příspěvek upraven 21.12.20 v 11:34
Já bych dala aspoň Sofie, ale máte pravdu. Ať si každý dává jména jaká chce, ale některá jsou přehnaná. Nejhorší je to, že někdo se chce zbavit ová.
@Veru1987 píše:
Samuel, Sophie uplně v pohodě mi to přijde taky. Zrovna Sophie je dcery kamarádka ve školce, nikdy jsem se nepozastavila nad tím jménem. A holčička má dvojče Lauru.Příspěvek upraven 21.12.20 v 11:34
Ano, jmena to jsou normalni a podle me pekna ![]()
@JohanaRottova píše:
Já bych dala aspoň Sofie, ale máte pravdu. Ať si každý dává jména jaká chce, ale některá jsou přehnaná. Nejhorší je to, že někdo se chce zbavit ová.
Jo na ceskych prijmenich mi to prijde taky zvlastni, kdyz tam to prechyleni chybi.
@JohanaRottova píše:
Servus ženský,
Naprosto normální jména, ale jestli někomu přijdou tyhle jména divné a pak se jim dětí posmívají, protože doma slyší že jsou divné.
Co pak říkáš na jméno Uma. Četla jsem v jednom časopisů seznám výherců dětských obrázků a tohle jméno mě dost šokovalo, podle mě strašné i příjmení bylo na U.
Ale zase bych před dětmi neřekla, že má jejich kamarádka strašné jméno, ještě by se ji pak mohli smát
@JohanaRottova Znám Johanu s dlouhýma nohama
To mi přijde šiblé jméno
@alejandra píše:
Jo na ceskych prijmenich mi to prijde taky zvlastni, kdyz tam to prechyleni chybi.
No někdy ty ženský oslovovat je pak úplně peklo, Dobrý den, paní Hromada´
![]()