Jmeno pro bráchu Matyáše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
109
16.12.20 08:26

Jmeno pro bráchu Matyáše

Pro holcicku jsme se shodli a meli vybranou Violu, ale u kluka nemame absolutne napady a bude to kluk:), nelibi se nam zatim zadne jmeno, ze bychom vedeli, ze to je “ono”, prvni syn je Matyáš a říkáme mu hlavně Máťa a Maty a u druheho kluka bychom chteli, aby jeho jmeno melo krome zdrobneliny prave nejakou takovou tu kratsi variantu jako ma Matyáš.
Me se libi Mikuláš- Miky, ale manželovi se nelibi, stejně tak se mu nelíbí Tobiáš a Tadeáš.
Oboum se docela líbí Jonáš, ale ta zkratka je asi jen Jony?

Budu rada za tipy

1. kdo mate dva kluky a jeden je Matyáš, jak se jmenuje ten druhy? Pro inspiraci
  2. kdo mate Jonáše, jak mu říkáte?

Diky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
16.12.20 08:34

A musí to být bezpodmínečně končící na -áš? To je teď móda, chápu… ale zkusila bych zabrousit i do jiných jmen… ono to nikdo neocení, že budou oba končit stejně…

Mám dva kluky Michala a Lukáše…

Tak držím palce… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.12.20 08:39

@Verurizeckova
Nee vubec nemusi koncit na áš,
Jen manzel je Tomáš a syn Matyáš a oboje se nam libi, tak tipove asi hledame podobny, ale zadna podminka to neni:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
16.12.20 08:45

Já bych šla naopak do úplně jiného jména, ale pokud chcete, aby končilo -áš, tak co třeba Tomáš (Tom, Tomy, Tomík), nebo Lukáš (Luky).
Mikuláš, Tadeáš, Tobiáš a Jonáš se mi nelíbí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
16.12.20 08:48

@Mikinafes teď jsem si přečetla, že muž je Tomáš, ale to by snad nevadilo, že budou mít stejná jména. Nebo bych opravdu šla do jiného jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
16.12.20 08:49

Eliáš

• Citovat
  • Upravit
K92
2025

Šla bych do něčeho úplně jiného a koncovku áš bych úplně vynechala 🙂. Líbí se mi nápad na jméno Michal, od stejného písmene by šel i Martin, nebo často vidím kombinaci jmen Matyáš a Šimon. Jména co mají krásnou zdrobnělinu jsou podle mě Daniel, Eduard, Albert. Zdrobněliny Daník, Edík, Bertík jsou podle mě krásné 🙂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109

@verujan tomáš se libi, ale je to manzel, tak to nechceme…
Jinak na áš končit nemusí, jen se nám zatim žádné nelíbí:((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
16.12.20 08:50

@Mikinafes manžel je taky Tomáš a prvorozený je Michal a teď jsme dali Lukáš a ne kvůli tomu, aby to ladilo, ale že se nám to líbilo. Je to vase dítě a ve výsledku, jak to mají ostatní ti muže být jedno :) ale ten trend Tobiasu, Tadeasu, Mikulasu atd se mi proste nelíbí. Ten Jonáš ještě celkem dobrý, kamarádka ho ma v duu dvojčat Josef/Jonáš a říkají mu Jony a je to hezky. Já osobně ale nepotrebuju milion zdrobnelin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.12.20 08:51

@K92 diky za tipy;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.12.20 08:55

@Verurizeckova moc diky za tipy, jo ja milion zdrobnelin taky nepotrebuji, ale zase určitá variabilita se mi libi…
jinak tim ladilo nemyslim ze musi končit na áš…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
16.12.20 08:59

A co Teodor, Erik, Eduard, Richard, Jáchym, Kryštof…
Mě se líbil Erik, dala bych ho synovi, ale máme Eriku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.12.20 09:03

@Mgree krystof se mi libi, ale nema podle me tu variantu zkratky jako treba maty u matyase…nebo me nenapada…
Erik je dobry:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
16.12.20 09:06

Jonáše máme v rodině, já mu říkám Jonášku, ale používá se i Jonda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
16.12.20 09:06

@Mikinafes Ještě mě napadl Marek. Kryštof asi moc varient nemá. Známá ho má a říká mu Kíšo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze