Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pro holcicku jsme se shodli a meli vybranou Violu, ale u kluka nemame absolutne napady a bude to kluk:), nelibi se nam zatim zadne jmeno, ze bychom vedeli, ze to je “ono”, prvni syn je Matyáš a říkáme mu hlavně Máťa a Maty a u druheho kluka bychom chteli, aby jeho jmeno melo krome zdrobneliny prave nejakou takovou tu kratsi variantu jako ma Matyáš.
Me se libi Mikuláš- Miky, ale manželovi se nelibi, stejně tak se mu nelíbí Tobiáš a Tadeáš.
Oboum se docela líbí Jonáš, ale ta zkratka je asi jen Jony?
Budu rada za tipy
Diky:)
A musí to být bezpodmínečně končící na -áš? To je teď móda, chápu… ale zkusila bych zabrousit i do jiných jmen… ono to nikdo neocení, že budou oba končit stejně…
Mám dva kluky Michala a Lukáše…
Tak držím palce… ![]()
@Verurizeckova
Nee vubec nemusi koncit na áš,
Jen manzel je Tomáš a syn Matyáš a oboje se nam libi, tak tipove asi hledame podobny, ale zadna podminka to neni:)
Já bych šla naopak do úplně jiného jména, ale pokud chcete, aby končilo -áš, tak co třeba Tomáš (Tom, Tomy, Tomík), nebo Lukáš (Luky).
Mikuláš, Tadeáš, Tobiáš a Jonáš se mi nelíbí vůbec.
@Mikinafes teď jsem si přečetla, že muž je Tomáš, ale to by snad nevadilo, že budou mít stejná jména. Nebo bych opravdu šla do jiného jména.
Šla bych do něčeho úplně jiného a koncovku áš bych úplně vynechala 🙂. Líbí se mi nápad na jméno Michal, od stejného písmene by šel i Martin, nebo často vidím kombinaci jmen Matyáš a Šimon. Jména co mají krásnou zdrobnělinu jsou podle mě Daniel, Eduard, Albert. Zdrobněliny Daník, Edík, Bertík jsou podle mě krásné 🙂.
@verujan tomáš se libi, ale je to manzel, tak to nechceme…
Jinak na áš končit nemusí, jen se nám zatim žádné nelíbí:((
@Mikinafes manžel je taky Tomáš a prvorozený je Michal a teď jsme dali Lukáš a ne kvůli tomu, aby to ladilo, ale že se nám to líbilo. Je to vase dítě a ve výsledku, jak to mají ostatní ti muže být jedno
ale ten trend Tobiasu, Tadeasu, Mikulasu atd se mi proste nelíbí. Ten Jonáš ještě celkem dobrý, kamarádka ho ma v duu dvojčat Josef/Jonáš a říkají mu Jony a je to hezky. Já osobně ale nepotrebuju milion zdrobnelin.
@Verurizeckova moc diky za tipy, jo ja milion zdrobnelin taky nepotrebuji, ale zase určitá variabilita se mi libi…
jinak tim ladilo nemyslim ze musi končit na áš…:)
A co Teodor, Erik, Eduard, Richard, Jáchym, Kryštof…
Mě se líbil Erik, dala bych ho synovi, ale máme Eriku. ![]()
@Mgree krystof se mi libi, ale nema podle me tu variantu zkratky jako treba maty u matyase…nebo me nenapada…
Erik je dobry:)
Jonáše máme v rodině, já mu říkám Jonášku, ale používá se i Jonda.
@Mikinafes Ještě mě napadl Marek. Kryštof asi moc varient nemá. Známá ho má a říká mu Kíšo. ![]()