Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Viktor - oslovení Viky, Vikouši, Vikeši
Robin - Robi, Robe Šimon - Šimi, Šímo
Dalibor - Dádo, Dali, Dájo
Patrik - Páťo
Teodor - Teo, Tedy, Tede
@Mgree píše:
@Mikinafes Ještě mě napadl Marek. Kryštof asi moc varient nemá. Známá ho má a říká mu Kíšo.
Znám Krystofa, říkají mu Tofi, coz je docela hezký, ale podle mě z toho brzo bude Sagvan ![]()
@Mikinafes Módní vlna Matyášu Tadeášu Tobiášu je pořád…a já mám na ty jména úplnou alergií. Jinak Viola je naopak krásné jméno. Me se třeba líbí jméno Alan…
@Annabela11 jj violky je skoda no:) no my modu neresime, Matyáš se nám proste libi, ty ostatni zminovane uz prave ne
Ja nejsem zastáncem
Toho ze sourozenci musí mít podobná jména, naopak mi to připadá matoucí a ze to ty děti znevýhodňuje… Jestli se vám to líbí, zkusila bych místo toho aby druhé končilo taky na áš, začátek na stejné písmeno. Michal je moc hezké jméno, klidně bych dala i Martin.
Jinak by se mi ke staršímu braskovi hodil třeba Robin, Viktor, Alex, Samuel
Taky mám doma Matyáše a teď čekám druhého chlapečka, Maty vybral braskovi jméno Tobiáš, a všem se nám hned zamilovalo
![]()
My Matyáška nemáme, ale švagrová ano. První její syn se jmenuje po mém manželovi jejím bratrovi Daniel a druhorozený je Matyášek. Dany, Maty. Dáňa, Máťa. Zní to hezky a přitom jdou jména říct tak, aby nebyla podobná, Daneček, Matyášek.
Matyáš a Kryštof se mi sobě líbí. My Kryštofa máme a je pravda že já mu nejčastěji říkám Kryštofe - líbí se mi jméno tak jak je a nekomolím ho. Babičky a dědové ho oslovují Krýšo, Štófi a Fíku ![]()
My máme Mathias a Teodor..i když původně jsem chtěla k Matimu Eliase (bylo mně zamitnuto moji polovičkou)…a říkáme jim Maty a Tedy
Do dalšího -áše bych se nepouštěla. Manžela chválím za odmítnutí absolutně otřesného Mikuláše… Jinak bych se ani nerozhodovala podle toho, kolik vymyslím zdrobnělin, nebo jestli vůbec nějakou. Děti jsou malé jen chvíli. Většinu života budou používat křestní jméno v tom tvaru, v jakém ho mají v občance (alespoň pokud se nebudou pohybovat v infantilním prostředí, kde by si i čtyřicetiletí říkali Terezko a Jonášku). Tak bych hleděla na to, aby dobře zněl hlavně ten původní tvar…
Jinak já pro děti zdrobněliny skoro nepoužívám. Nevidím nic špatného na tom, zavolat na čtyřletého „Karle“. Zní mi to daleko líp než Kájíček, Karlíček a podobně…
Ale když jsme u toho, tak za mě jsou ok: Aleš, Alex, Alan, Adam, Benedikt, Daniel, David, Gabriel, Lukáš, Martin, Ondřej, Petr, Richard, Robert, Viktor… Asi bych byla pro Aleše ![]()