Jmeno pro bráchu Matyáše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
183
16.12.20 18:51

Kryštof a Matyáš?
Máme Kryštof a Tobiáš a všichni říkají jak se to k sobě hodí. Tatínek je taky Tomáš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3875
16.12.20 19:17

Co Jáchym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.12.20 19:59

@Platanka toho uz mame v rodine…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
16.12.20 21:35

Oliver.
Maty a Oly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
17.12.20 00:39

Učila jsem jednoho Jonáše, byl v 7. třídě a říkalo se mu Jony, Džony, Jonda. Hezký jméno 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
27.12.20 15:19
@Mikinafes píše:
Pro holcicku jsme se shodli a meli vybranou Violu, ale u kluka nemame absolutne napady a bude to kluk:), nelibi se nam zatim zadne jmeno, ze bychom vedeli, ze to je “ono”, prvni syn je Matyáš a říkáme mu hlavně Máťa a Maty a u druheho kluka bychom chteli, aby jeho jmeno melo krome zdrobneliny prave nejakou takovou tu kratsi variantu jako ma Matyáš.
Me se libi Mikuláš- Miky, ale manželovi se nelibi, stejně tak se mu nelíbí Tobiáš a Tadeáš.
Oboum se docela líbí Jonáš, ale ta zkratka je asi jen Jony?

Budu rada za tipy

1. kdo mate dva kluky a jeden je Matyáš, jak se jmenuje ten druhy? Pro inspiraci
  2. kdo mate Jonáše, jak mu říkáte?
Diky:)
  1. My nemame, ale co znam male Matyase, maji bratry se jmeny: Krystof, Jonas, Teodor. Sestry Matyasu jsou: Amelie, Viktorie, Julie, Eliska.
  2. Znamym Jonasum se rika Jono, Jonášku, Jondo, Jony.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
27.12.20 17:24
@Mikinafes píše:
Pro holcicku jsme se shodli a meli vybranou Violu, ale u kluka nemame absolutne napady a bude to kluk:), nelibi se nam zatim zadne jmeno, ze bychom vedeli, ze to je “ono”, prvni syn je Matyáš a říkáme mu hlavně Máťa a Maty a u druheho kluka bychom chteli, aby jeho jmeno melo krome zdrobneliny prave nejakou takovou tu kratsi variantu jako ma Matyáš.
Me se libi Mikuláš- Miky, ale manželovi se nelibi, stejně tak se mu nelíbí Tobiáš a Tadeáš.
Oboum se docela líbí Jonáš, ale ta zkratka je asi jen Jony?

Budu rada za tipy

1. kdo mate dva kluky a jeden je Matyáš, jak se jmenuje ten druhy? Pro inspiraci
  2. kdo mate Jonáše, jak mu říkáte?
Diky:)

Horác.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
28.12.20 13:43

Matyáš a Kryštof, mám Kryštofa doma, tak nejsem úplně objektivní. Mám to stejně jako
už tady někdo psal, líbí se mi základní tvary jmen, tj. Kryštof, pro malého kluka Kryštůfek. Dcera mu občas říká Kiki, když jsme u těch zdrobnělin (nejdřív mi to přišlo jako dobrý úlet, ale už jsme si zvykli a sem tam mu tak taky řeknu ;). Z dalších jmen se mi líbí Albert, Daniel, Prokop, Marek, Richard (ale už ne Ríša, kterému by se nevyhnul). Jonáš taky není špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
28.12.20 14:09

@mag12 Díky za tipy, mě se kryštof taky moc líbí, ale naše příjmení začíná na F, tak se to moc nehodí…:o(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.20 16:38

Jonáš mi přijde dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
28.12.20 18:44
@Mikinafes píše:
@mag12 Díky za tipy, mě se kryštof taky moc líbí, ale naše příjmení začíná na F, tak se to moc nehodí…:o(

Rozumím, takhle my museli vyřadit hezká jména, která nešla k příjmení a stejně má syn, v rozporu s poučkami na emiminu :mrgreen:, písmeno R jak ve jménu, tak v příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.12.20 23:18

Marek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14695
6.1.21 19:43

Ja znam brasky Matyas a Simon, Matyas a Jakub, Matyas a Stepan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.1.21 14:47

Lukáš 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.21 21:51

Trochu se větru, ale snad i přispěju do diskuze..

Máme podobný problém. Pro holčičku jsme měli ještě od minulého porodu..ale bude to další kluk a to byl oříšek. Doma máme Erika (doporučuji, skvělé jméno :lol: )..já chtěla Jáchyma nebo Damiána :andel: ale manžel oboje zamítl..on chtěl Kryštofa nebo Viktora..Viktor neprošel přese mě (pocitově nezapasoval) a Kryštof se narodil před měsícem známým..tak to se mi moc nechce mít v partě dva podobně staré kluky se stejným jménem..jinak bychom šli do toho asi..No takže kompromisně to dospělo k Eliášovi. Prostě nám ani jednomu nevadí, i když to nebyl ani jednoho top. Otázka zní..není to blbé, že budou mít podobná jména? Ještě k tomu já mám také křestní jméno na E :andel:..pardon za anonym, ale jména si vždy necháváme do porodu jen pro sebe..tak asi ze zvyku ;).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence