Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Znam jednoho. Zadny problem. Normalni lidi si to zapamatuji. Idio.ti omezeni delaji problem se vsim.
Nenech se rozhodit.
Líbí se mi Mikuláš, zní mi to líp. Asociaci s čerty můžou mít lidi u obou verzí, to si Mikolášem nepomůžete.
@Ms.Ragdoll píše:
Když to tak čtu. Vážně jsou děti tak hloupé a nepochopí, jak se kdo jmenuje? Neřešíme to spíše my dospělí, a tím jejich pohled ovlivňujeme (máma říká, že je to hloupé jméno, tak máš hloupé jméno, haha)? Proč by to dítě mělo každému hláskovat jméno, obzvlášt dnes, kdy se pořádá pomalu „soutěž“ o to, kdo ho bude mít originálnější a míň časté? Podle mě jsou dnešní děti na různorodost zvyklé a pochopí a snad taky uslyší, že Mikolas není Mikuláš.Příspěvek upraven 22.12.20 v 15:45
Ale vždyť přece vůbec nejde o děti. S tím jménem bude žít celý život, představovat se klidně X krát denně nebo týdně a v běžném hovoru se to snadno splete. Zvlášť když člověk takové jméno slyší poprvé. Já už několikrát přeslechla Jana - Anna, Aleš - Alex,… A to jsou úplně běžná jména.
@Mikinafes Jo tak to jsem z toho nepochopila, myslela jsem, žes nepoužila háčky a čárky stejně jako v jiných slovech… Verzi Mikolas jsem nikdy neslyšela a osobně se mi nelíbí.
Když se teda vysloveně ptáš, co si o tom myslíme, tak „maminka chtěla být za každou cenu originální, tak já vám to vyhláskuju - jako Nicolas, na začátku M jako Matěj a uprostřed K jako Karel“. Ale je to vaše volba a ani jako hodně blízké okolí bych neměla potřebu vám do toho kecat, to jen když ses zeptala na názor ![]()
Známá má syna Mikaela. Říkají mu taky Miki. Přijde mi to hezčí než Mikolas. Mají ale německé příjmení. Pokud máte vyloženě české příjmení, volila bych spíš toho Mikuláše.
@ugluk uplne v pohode, ja se originalni nesnazim byt, muj prvni syn je zcela neoriginalni matyáš, proste hledame neco co by se nam libilo, a pro kluka zatim nenachazime:)
@Dinomama prijmeni mame cizi, hodinsw celkem vsechno… diky za tip
Jako proč ne… Ale taky jsem nejprve přemýšlela, jestli to nemá být Nikolas…
Mikuláš je rozhodne lepší a osloveni Miki je fajn
ted je chlapecku Mikulášů celkem dost a určitě je to lepší než Mikolas. Mě vůbec tyhle cize znějící jména nejdou přes pusu a přijde mi divny volat na dítě Mikolasi, Matiasi atd… Jak už bylo zmíněno, lidi si to budou plést s Nikolasem, tomu se nevyhnete.
A vím ze ses neptala, ale když už si zminovala jiná jména od M, tak mě kromě Michala napadl třeba Matouš nebo Marek ![]()
@Any9 diky moc za tipy, my uz mame matyáše, tak matouš by nešel, ale marek je fajn:)
@Mikinafes píše:
Co si myslite o jmene Mikolas?
Libilo by se nam synovi rikat Miki, ale manzel nechce Mikuláše, kvuli certum s mikulasem…
Nechceme ani Michala, Michaela, mame v rodine blizke hodne…Dneska jsem to videla poprve, tak me to jen zaujalo:)))
já nějak nevidím smysl dávat dítěti jméno, kterým mu nikdy neřeknete
![]()
když chcete říkat Miki, tak dejte Miki a je to
Mikolas je krkolomný a ne moc použitelný, nikdo mu tak nikdy říkat nakonec nebude, k čemu takové jméno pak