Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, mám dotaz procházím si teď seznam českých jmen a zajímalo by mě s jakým nejpodivnejsim jménem jste se setkali?
Myslím ve svém okolí… Narazila jsem tam na jména typu Tichomil, Křesomysl, Uve, Spytihněv, Kastor a takhle bych mohla pokračovat do aleluja.
Nemám nic proti neobvyklým jménům, ale takhle opravdu někdo pojmenuje svoje dítě?
![]()
@Valerie. Rie nedokažu říct, ale dost mě zaujal ten Tichomil
Genialní jméno pro ubečené mimino. ![]()
@Valerie. Rie dnes už tu taková diskuse byla - něco - jaké švihlé jméno znáte
Tak to jsou takova ta hodne stara jmena ne? Driv to asi bylo normalni, kdyz to byla popularni jmena, tak by se jim zdala silena většina tech dnesnich ![]()
Věduna, Cyrila..to tu nedávno byla diskuze a to jsem si fakt říkala chudák holčička..
Teď mě zrovna nic nenapadá za další jména, ale jako slyším a čtu všude nějaké zvláštnosti, ale když se to někomu líbí
proč ne..
Mě hodně iritují i jiná jména, která aktuálně letí..je toho asi moc už.
Na hřišti jsme potkali Neklana a Jeronýma. A pak brášky Alfonse, Alfreda a Bernarda.
@Petra Z jee tak to jsme si nevšimla, a to jsou jména moje asi nejvíc projizdena diskuze
@Aduš8 bylo to v seznamu původ jsem ne zjišťovala spíš mě to zaujalo ![]()
Docela si říkám, jestli se každému neukazuji diskuze trošku jinak, já tam nic takového nemám ![]()
Znam jednoho Severina…je sice napul Chorvat ale to jmeno mi prijde divny
Květoslav. Už dospělý chlap, má asi 2 metry.
A Jeronym mi třeba tak zvláštní nepřijde… ![]()
Znám rodinu, chtěli kluka pojmenovat Alien, to jim matrika nepovolila, tak je to Elien.
Já mám známý a ty dali jméno Leonidas asi nejspíš podle 300 bitva u Thermopyl
Jinak nikoho s vyloženě nezvyklým jménem právěze neznám. Maximálně ne moc používaná jako Alžběta, Cyril, Melánie, Maxmilián, Damián, Dorian (nebo aspoň já znám u každého jména jen toho jednoho nositele) ale zase to jsou jména která by mi krom Cyrila a Maxe (jmenuje se tak náš labrador
) nevadila ![]()
Překvapilo mě, že Saturnin bylo křestní jméno. Já si vždy myslela, že u Jirotky šlo o pana Saturnina.
Měli jsme v užším výběru Heliodora, nakonec se syn jmenuje jinak.
A to proto, že u každého jména jsme našli v historii nositele z řádu „pablb obecný“. Jediné jméno, u kterého ta negativní konotace nenaskočila, je Heliodor.
Pak se ještě v rodině předávalo jako tradiční jméno Innocenc, to jsem odmítla.
A poslední úlet byl Horymír, pokud by se syn trefil na 29.2. To by pak měl narozeniny i svátek v jeden den. To ale bylo vždy míněno z legrace jako odpověď na otázku, jak se bude jmenovat.
Příspěvek upraven 21.12.20 v 23:10