Nejpodivnější jména

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3265
22.12.20 15:20
@Minči píše:
Ja žijem na Floride, akože v Amerike celkom sila s menami. Niektori ľudia niečo počujú a vyrobia meno. Hernia ešte ujde, jedni Afroameričania, pologramotní chudáci, tuto dali dievčatku meno Diarrhoea - hnačka s prepáčením.

Já vim, v USA je to trošku šílenost. Pocházím odsud :)
Ale v ČR takovéhle jméno?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.20 15:50

@Midaku tak Světluška bude asi Světlana ne?  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.12.20 15:58

@DoktorkaZorkaHorká

nositelek jména Světluška je v čr kolem 200
nejmladší narozena v roce 1956

ostatní narozeny v 30 a 40 letech

po roce 56 již žádná

nositelek jména Světla je 586

narozeny v 70 a v 50 letech, malých je minimum, jednotky

nositelek jména Světlana je kolem 4000 většina narozených v 60 letech
po roce 68 šel výskyt však prudce dolů, ne že by se jeden divil
po roce 2000 se prakticky přestala dávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.20 15:59

@Borrealis dík. Já znám Světlanu 60+ a pak 2 Ukrajinky Světlany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.12.20 16:00

A pro zajímavost…jméno Valentina prudce vyletělo v roce 1963 a stalo se populárním, kdy že to letěla ta Těreškovová?? :think:

pak se moc nedávalo, a po roce 2000 se opět docela dává, je zrovna docela módní

mě zní hrozně rusky, tzn toto jméno bych nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
22.12.20 19:50
@SAJ píše:
Cccc, nějaké příklady z okolí… To je toho.

To já našla jméno svého dítěte v článku 10 nejhorších jmen, aneb jak tohle mohou rodiče svým dětem udělat.

:mavam:

Ja jsem se docetla na emiminu, ze za jmeno nasi dcery by nam meli vzit obcanku a meli bychom jit sedet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
22.12.20 20:10

@DoktorkaZorkaHorká nene, opravdu se jmenuje Světluška, tedy aspoň to sama o sobě tvrdí, představuje se tak a má to napsané i s příjmením na jmenovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.12.20 20:29
@Dani65 píše:
Jiljí a Kevin, za českého Kevina bych :pocitac:

Mi se i Kevin libi.
Kevin mel prezdivku muj byvaly pritel. Ted to slysim denne ve tride, ze jedno dite ma presne tuhle prezdivku. O tom to je, jak to slysim porad, tak mi prijde uplne bezne jmeno. Netaha usi. Neni to sislave jmeno. Nic zvlastniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
22.12.20 23:32
@Rachel_cz píše:
Já vim, v USA je to trošku šílenost. Pocházím odsud :)
Ale v ČR takovéhle jméno?!

Amerika opet vedie :lol:. No v ČR neviem ale na Slovensku to bolo trocha divočejšie tiež. Poznala som jednu Nikol čo mala problém sa tak nechať napísať lebo sa uznával iba tvar Nikola s a. Ale asi je to aj pestrejšim etnickým zložením keďže sú tam aj Maďari, pak rozne styli písania, haos.
No a ešte horšie je to v Bosne odkial pochádza moja rodina, tam majú deti mena aj podľa telenovel. Jedni dali malej meno Esmeralda :zed:. Ale aj tak ju na dedine volali Esma lebo to meno poznaju a je to celkom obyčajne bosnianske meno. Aj ona sama to mala radšej tak. Však aj u vás by hádam Evelinu volali Evka.
Tam je akási núdza o mená celkovo, dávali sa orientálne mena a keď sa pak hľadalo čo to vlasne má byť tak to koľkokrat bolo aj nepekné významom len sa to pekne vyslovovalo a znelo im to cool. Tak by možno zobrali aj tu Diorheu. :nevim: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
23.12.20 01:32
@Kelsey píše:
Mi se i Kevin libi.
Kevin mel prezdivku muj byvaly pritel. Ted to slysim denne ve tride, ze jedno dite ma presne tuhle prezdivku. O tom to je, jak to slysim porad, tak mi prijde uplne bezne jmeno. Netaha usi. Neni to sislave jmeno. Nic zvlastniho.

Mně se to jméno taky samo o sobě líbí, ale ono to bylo jednu dobu, jak horečka sobotní noci, všude samý Kevin a nikdo sám doma. :lol:
Ale ne, s odpovídajícím příjmením, to zas žádná hrůza není, uznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.20 03:32

Mě třeba dlouho nešlo rozdychat souserovic Kathrin. Katrin ano… Ale s tim h.

• Citovat
  • Upravit
806
25.12.20 21:03

Když jsem dělala v obchodě, pobíhal tam jednou chlapeček mezi regály a jeho matka na něj volala:" Zikmunde, pojď jsem!" Starodávný jméno, hlavně nevím jaká je k němu zdrobnělina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.12.20 23:19

Uve to me docela překvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
30.12.20 09:41
@Hiavnaan píše:
Když jsem dělala v obchodě, pobíhal tam jednou chlapeček mezi regály a jeho matka na něj volala:" Zikmunde, pojď jsem!" Starodávný jméno, hlavně nevím jaká je k němu zdrobnělina :nevim:

Třeba Ziki. Nemusí být všichni „-ášci“ a „-ačky“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
31.12.20 21:20
@Valerie. Rie píše:
A co třeba Dahlia? Ani nevím jak se to čte, ale viděla jsem to jméno u někoho koho znám už ani nevím a ne že by nebylo hezké jen Teda taky hodně neobvyklé a jestli se to čte „Dálija“ nebo „Dajla“? :think: :D Asi bych ji říkala Dájo, to se mi i celkem líbí :palec: Já bych třeba strašně chtěla na holčičku jméno Ellin, ale teď čekáme kluka, tak uvidím jestli se mi bude líbit i do budoucna. Před X lety se mi hrozně líbila Emma, Evelyn a teď už bych je taky nedala :nevim:

Když se řekne Dahlia, tak si vždycky vybavím tu ubobou krásnou „černou Dahliu“. Herečku, kterou vrah rozřezal na kusy a nacpal do kufru. Je o tom natočený film „Černá Dahlia“. Tohle jméno bych nikdy nedala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence