Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Hiavnaan píše:
Když jsem dělala v obchodě, pobíhal tam jednou chlapeček mezi regály a jeho matka na něj volala:" Zikmunde, pojď jsem!" Starodávný jméno, hlavně nevím jaká je k němu zdrobnělina
Kolega má syny dvojčata Zikmunda a Zachariáše, říká jím Ziky a Zachy a musím říct, že ty zdrobněliny se mi strašně líbí
Nad Zachariášem teď taky přemýšlíme, ale nechceme se po něm opičit
Přemýšlíme, že si pořídíme křečka Zachyho ![]()
Tak ono je to těžký u nás ve městě bylo taky docela halo z některých jmen. Byl tu pracovně kolega ze Slovinska, takže dávali jejich jména. Protože se samozřejmě vrátili domů časem. Přímo tu se narodila Nika a Goran a dal mají Ceneho a Anzeho a holku Spelu nebo tak nějak. Přesto se jim tu x lidí vysmívali
Taky někdy nechápu koho takové jméno napadne. Dítěti spíš znepříjemní živiot
Setkal jsem se s tím, že na jedné akci, když jsme se hlásili jmény, se ozvalo : " Sýkora, s dlouhým a s tvrdým! No čemu se smějete - já znám jednoho Sikoru s krátkým a měkkým a za to bych se styděl!"
@Janča6
Taky znám právě Diviše, teď už bude větší konkrétně tou dobou asi dvouletý a žili v Brandýse nad Labem
Koukala jsem totiž, že máš v profilu Praha, tak jestli to nebude, to samé ![]()
@sharunka03 píše:
@Janča6Taky znám právě Diviše, teď už bude větší konkrétně tou dobou asi dvouletý a žili v Brandýse nad Labem
Koukala jsem totiž, že máš v profilu Praha, tak jestli to nebude, to samé
No tomuhle je ted tak 10
A je mozne, ze je z Brandysa, primo od nas neni.
@Janča6 Já bych dala ruku za to do ohně, že to bude on, přeci jen, by to byla moc velká náhoda, kdyby nebyl
Tou dobou mu opravdu mohlo být rok, dva a to už bude právě něco kolem cca před 10 lety.
Maminka měla celkem tři děti, kluka, holku a kluka ten nejmladší právě Diviš. A každý měl jiný odstín pleti ![]()
Co jsem slyšela v reálu tak v poslední době byl nejpodivnější Barnabáš. Když nějaká paní v restauraci zavolala na díte Barnabášku, tak mi málem zaskočilo. Přijde mi to v poslední době jak nějaká soutěž kdo dá nejpodivnější jméno. ![]()
Zadne. Vsude jsou ty same jmena, Jakub, Jan, Tomas, Vaclav, atd.
Podle Ceskeho kalendare divne jmena jsou- Vendelin, Sava, Mahulena, Tibor, Vavrinec, Ignac, Prokop, Borek, Servac, Řehoř.
@veria píše:
Co jsem slyšela v reálu tak v poslední době byl nejpodivnější Barnabáš. Když nějaká paní v restauraci zavolala na díte Barnabášku, tak mi málem zaskočilo. Přijde mi to v poslední době jak nějaká soutěž kdo dá nejpodivnější jméno.
Barnabáš je náhodou absolutně boží.
Moc se mi líbí.
Ty ho považuješ za šílenost… A pro mě je to vlastně docela obyčejné jméno. ![]()
@SAJ píše:
Barnabáš je náhodou absolutně boží.Moc se mi líbí.Ty ho považuješ za šílenost… A pro mě je to vlastně docela obyčejné jméno.
Obyčejné? Kolik znáš Barnabášů? Pro mně je to jméno pro čerta ![]()
@veria píše:
Obyčejné? Kolik znáš Barnabášů? Pro mně je to jméno pro čerta
Vlastně naživo jen jednoho.
Ale znám spoustu lidí s podstatně divnějšími jmény. ![]()
@SAJ píše:
Vlastně naživo jen jednoho.Ale znám spoustu lidí s podstatně divnějšími jmény.
Dobre. Co jsou pro tebe divna jmena tedy?