Nejpodivnější jména

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nelel12
22.12.20 07:56

@Paoloska
On jí, ale nebude nikdo říkat Cyrilko.
To u nás se jména říkají zdrobněle, jinak to snad neexistuje :lol:
Cyri, Cyril. Ani z jednoho nepoznáš ženské pohlaví. Každýho věc, když se mu to líbí. Za mě pro děvče nehezké..čekám, kdy bude Zbyška, Ctiradka..Tomáša..

• Citovat
  • Upravit
209
22.12.20 08:38

Tak za me nejhloupejsi jmena jsou Jiljí a Larisa… :zed:
Jinak Uve se hodně používá v Německu a je to klučičí jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.12.20 08:52
@Valerie. Rie píše:
Zdravím, mám dotaz procházím si teď seznam českých jmen a zajímalo by mě s jakým nejpodivnejsim jménem jste se setkali? :think: Myslím ve svém okolí… Narazila jsem tam na jména typu Tichomil, Křesomysl, Uve, Spytihněv, Kastor a takhle bych mohla pokračovat do aleluja. 8o Nemám nic proti neobvyklým jménům, ale takhle opravdu někdo pojmenuje svoje dítě? :lol: :lol:

podobná diskuse byla založena včera, akorát vtipnější zakladatelkou :-)
hele myslela jsem, že žádné jméno není podivné, ale padlo tam Análie - tak to je na mě moc
Vlastně v jednom historickém filmu se dívka jmenovala Hernie, což znamená kýla - běžně to lidem asi nevadí, když to nevědí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
22.12.20 09:24
@Nelel12 píše:
@Paoloska
On jí, ale nebude nikdo říkat Cyrilko.
To u nás se jména říkají zdrobněle, jinak to snad neexistuje :lol:
Cyri, Cyril. Ani z jednoho nepoznáš ženské pohlaví. Každýho věc, když se mu to líbí. Za mě pro děvče nehezké..čekám, kdy bude Zbyška, Ctiradka..Tomáša..

Mi se to ale právě líbí. Cyri i Ciri. Je to jméno řeckého původu. Takové vznešené. Pohlaví neznáš z mnoha zkrácených jmen (Niki, Pepa, Jirka, Sam…). A je spousta jmen pro ženy, které vznikly z mužské varianty, v podstatě každé ženské jméno má mužskou variantu.
A je to i o úhlu pohledu, mi přijde Cyri i Ciri jasně ženské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
22.12.20 09:37
@KimL píše:
Cyrila je dobrá, jako ze Zaklínače (Cirilla - Ciri). :mrgreen:

Ta je odsouzená k tomu, že bude muset používat mobil s Androidem. Protože pokud by měla iPhone, tak ji při každém oslovení „Hej, Siri“ zapnou hlasové ovládání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
22.12.20 10:24
@Anonymní píše:
Strašně zní i třeba Otýlie, Evženie, Bronislava.

Ještě, když se jí pak říká Broňa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
22.12.20 10:26
@Pudloslava píše:
podobná diskuse byla založena včera, akorát vtipnější zakladatelkou :-)
hele myslela jsem, že žádné jméno není podivné, ale padlo tam Análie - tak to je na mě moc
Vlastně v jednom historickém filmu se dívka jmenovala Hernie, což znamená kýla - běžně to lidem asi nevadí, když to nevědí :-)

No počkej, počkej, ono vážně existuje jméno Análie? Já to brala, že je to překlep nebo vtip :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
22.12.20 10:32

Podivná jména nemusí být vždy špatná. Známá má syna jménem Joel. Nikdy jsem to neslyšela, ale to oslovení Joli na něj parádně sedí a je to fakt pěkný. Ani mě v tu chvíli vůbec nenapadlo, že stejně se říká vlastně Jolaně. Venku potkáváme Metoděje, ten se mi líbí čím dál víc. V okolí teď mám taky hned dvě Medy, to jsem doteď taky neslyšela. Pak znám Světlušku, to je za mě dost úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
22.12.20 10:49
@Prof. Farnsworth píše:
Ta je odsouzená k tomu, že bude muset používat mobil s Androidem. Protože pokud by měla iPhone, tak ji při každém oslovení „Hej, Siri“ zapnou hlasové ovládání :mrgreen:

Ale Ciri se čte Ciri, Siri je jenom v angličtině :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
22.12.20 10:49
@guineapig píše:
@Anonymní píše:
Strašně zní i třeba Otýlie, Evženie, Bronislava.
Ještě, když se jí pak říká Broňa :mrgreen:

Máme Broňu v širší rodině a přijde mi to jako úplně obyčejné jméno. :) Nedostalo by se do top 5 specialit naší famílie.

Mimochodem, jmenovala se tak starší sestra Marie Curie Sklodowské. Taky nesmírně zajímavá ženská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1507
22.12.20 12:37

A co třeba Dahlia? Ani nevím jak se to čte, ale viděla jsem to jméno u někoho koho znám už ani nevím a ne že by nebylo hezké jen Teda taky hodně neobvyklé a jestli se to čte „Dálija“ nebo „Dajla“? :think: :D Asi bych ji říkala Dájo, to se mi i celkem líbí :palec: Já bych třeba strašně chtěla na holčičku jméno Ellin, ale teď čekáme kluka, tak uvidím jestli se mi bude líbit i do budoucna. Před X lety se mi hrozně líbila Emma, Evelyn a teď už bych je taky nedala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.12.20 13:25
@Valerie. Rie píše:
A co třeba Dahlia? Ani nevím jak se to čte, ale viděla jsem to jméno u někoho koho znám už ani nevím a ne že by nebylo hezké jen Teda taky hodně neobvyklé a jestli se to čte „Dálija“ nebo „Dajla“? :think: :D Asi bych ji říkala Dájo, to se mi i celkem líbí :palec: Já bych třeba strašně chtěla na holčičku jméno Ellin, ale teď čekáme kluka, tak uvidím jestli se mi bude líbit i do budoucna. Před X lety se mi hrozně líbila Emma, Evelyn a teď už bych je taky nedala :nevim:

to je nějaká kytka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
22.12.20 13:41
@Valerie. Rie píše:
A co třeba Dahlia? Ani nevím jak se to čte, ale viděla jsem to jméno u někoho koho znám už ani nevím a ne že by nebylo hezké jen Teda taky hodně neobvyklé a jestli se to čte „Dálija“ nebo „Dajla“? :think: :D Asi bych ji říkala Dájo, to se mi i celkem líbí :palec: Já bych třeba strašně chtěla na holčičku jméno Ellin, ale teď čekáme kluka, tak uvidím jestli se mi bude líbit i do budoucna. Před X lety se mi hrozně líbila Emma, Evelyn a teď už bych je taky nedala :nevim:
Čte se [Dalia], hezké jméno. Dalo by se jí říkat Dali, Dal, Lia…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
22.12.20 13:47

USA

@Rachel_cz píše:
No počkej, počkej, ono vážně existuje jméno Análie? Já to brala, že je to překlep nebo vtip :lol:

Ja žijem na Floride, akože v Amerike celkom sila s menami. Niektori ľudia niečo počujú a vyrobia meno. Hernia ešte ujde, jedni Afroameričania, pologramotní chudáci, tuto dali dievčatku meno Diarrhoea - hnačka s prepáčením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
22.12.20 13:58
@Valerie. Rie píše:

Jéé, Jiřinka… :mrgreen: Pěkné (a hezčí než česká podoba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze