Jméno Mikolas

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109
22.12.20 19:12

@Borrealis ja nevim, to mi prijde stejny jako rict nedavejte Jaromir, ale rovnou Jarda, protoze mu tak stejne nikdo nerekne…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
22.12.20 19:46
@Mikinafes píše:
@migmina netusim, ja zadneho neznam

Ve skole mame 2. A vseobecne kdyz nekdo rekne toto jmeno, tak evokuje to na romske dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
22.12.20 19:52

@Mikinafes

sama zde píšete že by se Vám líbilo říkat dítěti Miki

a hledáte nějaké jméno, které na to jde " dopasovat"…Michael ne, Mikuláš ne, protože…

mě to přijde jako nesmysl, když se líbí Miki, dejte Miki a je to, proč dávat úplně jiné?

Miki je v čr nějakých 13, všechno malí kluci, narozeni 2009 a menší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
22.12.20 21:00

@Borrealis jako spatny napad to neni, jen si nejsem jista, ze se to pak hodi pro dospelyho chlapa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
22.12.20 22:33

Mne se Mikolas libi. Lepsi nez Mikuláš. Navic mam asociaci pouze s Mikilasem Josefem, a ten je podle mne hezky, inteligentni a talentovany kluk :palec: Jo, a Rom snad neni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.20 23:43

Mikolas ne! Nemáte na výběr ještě něco?

• Citovat
  • Upravit
1341
22.12.20 23:58

Mně se líbí jak Mikolas, tak varianta Mikael, to je jméno anděla, patrona královských rozhodnutí, takže za mne ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
23.12.20 07:22

@Mikinafes Ja si nevšimla ze jste psala ze už mate matyáška ;) jinak není zač :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
23.12.20 22:30

Osobně bych Mikolase nedala, jak už je zde zmíněno, je to takové zkomolené..Tak dejte spíš Nicolase a říkejte mu Niki, to je taky hezké ;)
Starší syn je Mikuláš, říká se mu nejčastěji Miki (my s manželem ho píšeme ale Miky). Bude mu 6 let a žádný problém s čerty teda zatím nebyl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
23.12.20 22:35
@Any9 píše:
@Mikinafes Ja si nevšimla ze jste psala ze už mate matyáška ;) jinak není zač :D

aha

tak to ne, Matyáš a Mikolas, bude se to plést, lidem se to bude motat, nedávala bych to, je to podobně znělé, kluci se budou plést

my shodou okolností Mikiho v rodině máme, je to už pán v letech, takový statný, je podobný herci Depardieu, i v obličeji… :think:…jmenuje se Mikuláš a celej život mu všichni říkají Miki, hodí se mu to, tak mi to asi tak nepřijde…a beru to jako běžné jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
23.12.20 22:36
@PetinaV píše:Starší syn je Mikuláš, říká se mu nejčastěji Miki (my s manželem ho píšeme ale Miky). Bude mu 6 let a žádný problém s čerty teda zatím nebyl :D

tak logicky, když je Mikuláš, ani nemůže mít žádný problém s čerty…ne asi…

:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24782
23.12.20 22:42

Mikolas mi osobně fakt přijde jako romská zkomolenina…

Řekla bych si, že maminka chtěla být za každou cenu originální ;) Nicolas je lepší, ale stejně to my tady nevyřešíme a uděláte si to podle sebe ;) jen bych se podívala na povolené tvary kvůli matrice… Pokud chcete neobvyklý tvar/jméno doporučuji knihu Jak se bude vaše dítě jmenovat od Knappové, tím se řídí i matrikářky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
23.12.20 22:45

@Lucy75 neobvykly tvar nechceme:) chceme jmeno kdy se hodi rikat Miky:) jen se nam tolik nelibi Mikuláš:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.12.20 06:40

@Mikinafes asi takhle. Vyprdla bych se na řeči že to někdo bude komolit, je to momentálně dost známé jméno tak nevidím problém. Mimochodem jsem Tamara úplně jednoduchý jméno a taky se mě na to kazdy ptal a nejjednodušší věc na světě je otázka na kterou existuje odpověď. Takže když někdo nevěděl tak se zeptal jak mi říkaji a jak se to píše i když je to v českým kalendáři. Dejte jméno jaké se Vám líbí a ne jaké se líbí okolí, to se s tím může jen smirit. Mám Teodora a jediná otázka je jestli s h nebo bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
11.1.21 21:56

Zdravím 🙂 Chci se zeptat, před 3 roky jméno Mikolas u nás nebylo uznáno. Teď už to jde? 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze