Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Borrealis ja nevim, to mi prijde stejny jako rict nedavejte Jaromir, ale rovnou Jarda, protoze mu tak stejne nikdo nerekne…:)
@Mikinafes píše:
@migmina netusim, ja zadneho neznam
Ve skole mame 2. A vseobecne kdyz nekdo rekne toto jmeno, tak evokuje to na romske dite
sama zde píšete že by se Vám líbilo říkat dítěti Miki
a hledáte nějaké jméno, které na to jde " dopasovat"…Michael ne, Mikuláš ne, protože…
mě to přijde jako nesmysl, když se líbí Miki, dejte Miki a je to, proč dávat úplně jiné?
Miki je v čr nějakých 13, všechno malí kluci, narozeni 2009 a menší…
@Borrealis jako spatny napad to neni, jen si nejsem jista, ze se to pak hodi pro dospelyho chlapa…
Mne se Mikolas libi. Lepsi nez Mikuláš. Navic mam asociaci pouze s Mikilasem Josefem, a ten je podle mne hezky, inteligentni a talentovany kluk
Jo, a Rom snad neni ![]()
Mně se líbí jak Mikolas, tak varianta Mikael, to je jméno anděla, patrona královských rozhodnutí, takže za mne ano.
@Mikinafes Ja si nevšimla ze jste psala ze už mate matyáška
jinak není zač ![]()
Osobně bych Mikolase nedala, jak už je zde zmíněno, je to takové zkomolené..Tak dejte spíš Nicolase a říkejte mu Niki, to je taky hezké ![]()
Starší syn je Mikuláš, říká se mu nejčastěji Miki (my s manželem ho píšeme ale Miky). Bude mu 6 let a žádný problém s čerty teda zatím nebyl ![]()
@Any9 píše:
@Mikinafes Ja si nevšimla ze jste psala ze už mate matyáškajinak není zač
aha
tak to ne, Matyáš a Mikolas, bude se to plést, lidem se to bude motat, nedávala bych to, je to podobně znělé, kluci se budou plést
my shodou okolností Mikiho v rodině máme, je to už pán v letech, takový statný, je podobný herci Depardieu, i v obličeji…
…jmenuje se Mikuláš a celej život mu všichni říkají Miki, hodí se mu to, tak mi to asi tak nepřijde…a beru to jako běžné jméno
@PetinaV píše:Starší syn je Mikuláš, říká se mu nejčastěji Miki (my s manželem ho píšeme ale Miky). Bude mu 6 let a žádný problém s čerty teda zatím nebyl
tak logicky, když je Mikuláš, ani nemůže mít žádný problém s čerty…ne asi…
Mikolas mi osobně fakt přijde jako romská zkomolenina…
Řekla bych si, že maminka chtěla být za každou cenu originální
Nicolas je lepší, ale stejně to my tady nevyřešíme a uděláte si to podle sebe
jen bych se podívala na povolené tvary kvůli matrice… Pokud chcete neobvyklý tvar/jméno doporučuji knihu Jak se bude vaše dítě jmenovat od Knappové, tím se řídí i matrikářky..
@Lucy75 neobvykly tvar nechceme:) chceme jmeno kdy se hodi rikat Miky:) jen se nam tolik nelibi Mikuláš:)
@Mikinafes asi takhle. Vyprdla bych se na řeči že to někdo bude komolit, je to momentálně dost známé jméno tak nevidím problém. Mimochodem jsem Tamara úplně jednoduchý jméno a taky se mě na to kazdy ptal a nejjednodušší věc na světě je otázka na kterou existuje odpověď. Takže když někdo nevěděl tak se zeptal jak mi říkaji a jak se to píše i když je to v českým kalendáři. Dejte jméno jaké se Vám líbí a ne jaké se líbí okolí, to se s tím může jen smirit. Mám Teodora a jediná otázka je jestli s h nebo bez.
Zdravím 🙂 Chci se zeptat, před 3 roky jméno Mikolas u nás nebylo uznáno. Teď už to jde? 🙂